Ännu en ny lift till Skicircus Saalbach

Ännu en ny lift till Skicircus Saalbach

Zwölferkogelbahn som i årtionden har transporterat skidåkare från Hinterglemm och upp till toppen av Zwölferkogel blir nu utbytt till en toppmodern 10-personers gondol.

Den karaktäriska gula Zwölferkogelbahn, som sedan 1993 har transporterat skidåkare från Hinterglemm och upp till Zwölferkogel, hann precis fira sitt 25-årsjubileum innan den nu blir utbytt.

I dagarna så arbetas det nämligen hårt på att få en ny Zwölferkogelbahn färdig innan den kommande vintern. Det är hela liftsystemet med de tillhörande dal-, mitt- och bergstationerna som blir nya.

Liften blir levererad av österrikiska Doppelmayr och den förväntas stå färdig till december 2019.

Enligt skidområdet självt så kommer den nya liften resultera i en mer komfortabel upplevelse samt mindre väntetid vid och i liften.

Här är markerat var den nya Zwölferkogelbahn ska vara

Mindre kö och kortare restid

Först och främst blir restiden kortare då man nu kan komma hela vägen upp till toppen på bara åtta minuter istället för de nuvarande nio och en halv minut. Dessutom kan man även räkna med att komma väsentligt fortare fram genom liftköerna, då den nya liften kan transportera hela 3.500 människor i timmen mot tidigare 2.400 med den gamla liften.

De gamla (och något kompakta) 8-personers kabinerna blir utbytta mot mot moderna 10-personers liftar, som förutom att vara mer komfortabla, förmodligen även får plats till bredare och mer moderna skidor.

Video från byggandet:


En del av en större utvidgning

Även om det kräver en del att bygga en ny lift av denna storleken, så är det långt ifrån det enda som de är igång med i dalen.

Längre ner i dalen så håller skidområdet på med att bygga en länge efterlängtad lift, som ska förbinda Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn med Zell am See och därmed skapa Österrikes största sammanhängande skidområde.

Läs mer om förbindelsen mellan Saalbach och Zell am See här.

Dessutom förväntas en ny vattenreservoar vid Hochalm vara klar i oktober 2019, som ytterligare ska förbättra konstsnöanläggningarna i området.


Fakta om den nya gondolen:


Dalstation:1.060 meter
Mittstation:1.530 meter
Bergstation:1.984 meter
Transporttid:ca. 8 minuter och 10 sekunder
Kapacitet:3.500 personer i timmen

 

Läs mer om skidsemester i Saalbach här

Publicerad av: Rasmus Bragh Schulz

Fakta om Saalbach
Skidområdet: 1003-2100 m.ö.h
Staden/byn: 1003 m.ö.h

270 pister i allt
140 km blå
110 km röd
20 km svart

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Släpliftar: 20
Sittliftar: 22
Kabinliftar: 28

Mer om skidresor till Saalbach

Hitta erbjudanden på skidresor