« Till översikten

Nya och spännande expansioner i Trysil

Trysil är i ständig rörelse och expanderar i år på flera områden. SkiStar bygger en ny lift i barnområdet Eventyr och en ny pist vid Skihytta Ekspres. Dessutom utökas snöproduktionen

Ny lift till barn- och familjeområdet Eventyr

Det härliga barnområdet Eventyr vid Trysil Turistcenter får ännu en barnlift. Eventyr är Trysils största barnområde och den nya liften är en länge väntad expansion av kapaciteten i Eventyr. Förra säsongen registrerades det 370 000 åkturer i de befintliga Eventyr-liftarna.

Eventyr är ett populärt område för barnfamiljer och det är inte så konstigt. Det mysiga området ligger i vackra omgivningar och är fullt av barn- och familjevänliga faciliteter. Med den nya liften på 462 m, kan Eventyr nu erbjuda fyra barnliftar, rullband, skidkarusell, toaletter och grillstugor. Dessutom är området fullt med roliga arenor, barnvänliga backar och lustiga inslag.
Den nya liften har påstigning norr om de nuvarande liftarna och avstigning vid sittliften T8 Knetta. På så sätt är det bra förbindelse till de övriga områdena i fantastiska Trysil.
Foto: Ola Matsson - Skistar.com
Trysil har något för alla

Ny backe vid Skihytta

Inte bara barnen kan få glädje av expansionerna i Trysil. Till vintern så kommer det vara möjligt att testa en ny röd pist vid Skihytta. Pisten kommer slingra sig längs med och under förra årets nya 6-stolsexpresslift, Skihytta Ekspressen, som registrerade mer än 700 000 åkturer förra säsongen.

Pisten kommer att starta överst på pist 4 och slutar vid västsidan av Skihytta-restaurangen. Här kan man passande nog klicka av skidorna och stanna till vid restaurangen, som också får fler sittplatser och ett nytt kök.
Foto: Ola Matsson - Skistar.com
Med en ny röd pist är det möjligt att ge järnet ännu mer

Expansion av snökanonsanläggningen på Høyfjellssenteret

Kapaciteten på snökanonerna i Trysil är i konstant utveckling. Till vintern kommer det snökanoner på pist 45 i Trysil Høyfjellssenter och hela vägen ned till Raddisson Blu Mountain resort & residences. Snökanonerna kommer säkra förbindelsen upp i området och över fjället.

Dessutom påbörjas anläggandet av en vattenreservoar i St. Olavs sjö. Sjön ligger precis under fjälltoppen och reservoaren kommer att ge en ökad kapacitet, så att det kan läggas konstsnö på ännu fler backar samtidigt. 
Foto: Ola Matsson - Skistar.com
Expansionen gör Trysil ännu mer snösäkert
Läs också: