Skidsemester 2024: Boka tidigt och hitta de bästa erbjudandena (översikt)

Skidsemester 2024: Boka tidigt och hitta de bästa erbjudandena (översikt)

Letar du redan efter en skidsemester till 2024? Bra idé! Det finns många fördelar med att boka tidigt. Vi har sammanställt en översikt över erbjudanden och kampanjer för 2024.

Vi har gjort det enkelt för dig som vill ha det största utbudet, de bästa erbjudandena och minst risk. Nedan kan du läsa mer om:
 • Resebyråer med gratis avbeställning
 • Boka-tidigt-rabatter på skidresor 2024
 • Riskfria paketresor
 • Resor du ska boka så snart som möjligt

Här kan du redan boka din skidsemester 2024

Medan vi väntar på bra erbjudanden från resebyråerna har vi valt att lyfta fram dem som redan har öppnat för bokningar 2024.

#1 Dessa resebyråer erbjuder gratis avbeställning 2023

Flera resebyråer erbjuder gratis avbeställning fram till ett visst datum. Du kan få en överblick över detta nedan:
 • SKILINK - gratis avbeställning fram 2023-09-01
 • Slopetrotter - gratis avbeställning fram 2023-09-01
 • Nortlander - gratis avbeställning fram 2023-09-01
 • Slopestar - gratis avbeställning fram 2023-09-01
 • Snowtrex - gratis avbeställning fram 2023-09-30

#2 Boka din skidresa till 2024 tidigt och spara pengar

En av de bästa anledningarna till att boka din skidsemester tidigt är att du sparar pengar - och att du har fler valmöjligheter. Nedan har vi samlat de resebyråer som erbjuder "boka tidigt-rabatter" för 2024.

#3 Beställ din skidresa 2024 utan risk

Vi rekommenderar att du bokar din skidresa som en paketresa via en svensk resebyrå. När du gör det täcks du av resegarantilagen, så du får pengarna tillbaka om resan inte genomförs.

En paketresa definieras som en resa där minst två produkter ingår. Det kan vara:

 • Boende + Liftkort
 • Boende + Transport
 • Boende + Skidhyra
Det är viktigt att komma ihåg att om du bara bokar hotell eller hyr en stuga, utan några andra produkter, kommer detta inte att betraktas som en paketresa.

För att omfattas av resegarantilagen måste du köpa minst två produkter från resebyrån, till exempel boende och liftkort, boende och transport eller boende och skidhyra.

#4 Vill du ha en stor stuga? Boka före alla andra

Om du vill samla hela familjen eller en stor grupp vänner i en och samma stuga är det möjligt - men du måste boka tidigt. Det finns en hel del stora stugor, men de är också otroligt eftertraktade.

Om du drömmer om att samla alla under samma tak kan du läsa våra guider till de olika länderna:

Fördelarna med att boka tidigt

Det finns många goda anledningar till att du ska boka din skidsemester för säsongen 2023/2024 i god tid. Genom att boka tidigt får du det största urvalet och de bästa priserna.

Det är viktigt att komma ihåg att resebyråerna säljer sina bästa rum och bästa erbjudanden först, så om du väntar för länge kommer utbudet att vara mindre.

Det är särskilt viktigt att boka i god tid om du ingår i en större grupp som vill bo tillsammans eller om du har särskilda krav att uppfylla. Ju närmare ditt avresedatum du bokar, desto svårare blir det att hitta exakt det du söker.

Vi gör din sökning lättare

När det gäller skidresor finns det olika boende- och transportalternativ att välja mellan, så att du kan välja det som passar dig bäst.

Vissa föredrar att bo i en mysig norsk “hytte på fjället” och kör själva dit, medan andra föredrar att ta bussen till en lägenhet i de franska Alperna.

Som tur är finns det gott om alternativ, så länge du bokar i god tid. Vi har gjort det enkelt för dig och sammanfattat dina alternativ. Kolla in våra olika guider nedan:

Så bokar du en billig skidsemester 2024

Om du inte är redo att boka din semester ännu betyder det inte att din skidsemester nödvändigtvis blir mycket dyrare - vi har skrivit två guider som hjälper dig att spara pengar på din resa.

- Så hittar du en billig skidresa
- Spara pengar genom att hitta en sista minuten-resan

Publicerad av: Frederik Mikkelsen

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen