St. Anton blir en del av Österrikes största skidområde

St. Anton blir en del av Österrikes största skidområde

St. Anton am Arlberg är annat än afterski på Mooserwirt och Crazy Kanguruh – det är även fantastisk skidåkning. Till vintern bjuder området på ännu fler pistkilometer när området blir en del av Österr

Österrikiska St. Anton är av många känt för att ha något av Europas bästa skidåkning. Både på och utanför pisterna. Dessutom är staden legendarisk för sin afterski, där ryktet bland annat säger att Mooserwirt är det afterski-uteställe som säljer flest öl under vinterhalvåret – i hela Europa. Men för att återgå till skidåkningen …

Det är verkligen något att se fram emot om man tänker åka till St. Anton i vinter. För Ski Arlberg, som omfattar skidområdena i St. Anton, St. Christoph, Stuben, Zürs, Lech, Oberlech, Schröcken och Warth, investerar till vintern som kommer i hela tre nya liftar, så att man kan komma till alla områdena på skidorna. Den mest bemärkelsevärdiga av de nya liftarna är en ny 10 personers kabinlift mellan Stuben/Rauz och Zürs, som tar dig 1,8 kilometer på dryga 6 minuter och har en kapacitet på 2 400 personer i timmen.

Österrikes största sammanhängande område

Med byggandet av de nya liftarna blir St. Anton en del av Österrikes största sammanhängande skidområde med totalt 305 pistkilometer och 87 liftar. Att de många områdena i Ski Arlberg nu kopplas ihop betyder också att det kommer en nyhet på pistkartan: Run of Fame.


En spektakulär skidrunda där man har möjlighet att åka inte mindre än 6,5 mil på skidor och imponerande 18 000 höjdmeter – en tur som de i St. Anton menar att även vana skidåkare ska ägna det mesta av dagen för att åka igenom. Det är dock möjligt att dela upp turen i etapper fördelade på flera dagar om man vill vara säker på att få plats vid ett av afterski-ställenas bästa bord.

Läs mer om skidsemester i St. Anton här. 

Publicerad av: André Moth Andersen

Fakta om St. Anton
Skidområdet: 1304-2660 m.ö.h
Staden/byn: 1304 m.ö.h

305 pister i allt
131 km blå
123 km röd
51 km svart

Lifter: 110 stk. / 114.407 pers/time

Släpliftar: 28
Sittliftar: 47
Kabinliftar: 12

Mer om skidresor till St. Anton

Hitta erbjudanden på skidresor