Zell am Ziller ser svart

Zell am Ziller ser svart

Från och med december 2015 får adrenalin-junkrarna i Zell am Ziller en ny, utmanande pist att kasta sig utför. Pisten kommer att gå från mellanstationen vid Wiesenalm och ner till staden.Med en lutning på upp till femtio procent och ett fall på 730 höjdmeter blir den 2,2 kilometer långa nedfarten en av de absolut svårare att ta sig nedför och som säkert kommer att kunna ge syra i benen även hos vana skidåkare.

Om detta inte är en tillräckligt stor utmaning kan man bara starta högre upp i terrängen. Den nya svarta pisten kan nämligen åkas som “sista benet” på en 8,4 kilometer lång nedfart i ett åk och med ett fall på hela 1 920 höjdmeter.

Detta mega-åk börjar i Übergangsjoch i 2 500 meters höjd och slutar vid dalstationen 580 meter över havet.

Man kan också ta den långa Karspitzbahn-liften upp till 2 100 meter. Härifrån är åket till dalen 6,6 kilometer. Under detta åk åker du 1 500 höjdmeter.

”Den nya nedfarten från Wiesenalm till dalen är ett tilltag som gör skidåkning i Zell am Ziller ännu mer attraktivt. Ett åk på över 8 km är ju något som tilltalar de flesta och med denna pist får området verklig något för de mer vana skidåkarna", säger Niclas Rahnasto som är semesterrådgivare hos Slopetrotter Skitours.

"När man har provat en pist där lutningen är ca. 50% över 2,2 km, är det en glad syn som möter en när man kommer ner. Pisten slutar nämligen där afterskin börjar. Och tar man turen från toppen av Karspitzbahn och nedför sportabfahrt, som också glider över i den nya svarta pisten, är ett besök på Schnitzelhütte nästan ett måste. Här får man så stora schnitzlar att det tar ”kål” på de flesta. Om man samtidigt har bokat in sig på det nybyggda Aktivhotel Tuxerhof som ligger precis vid liften, får man samtidigt en unik möjlighet för direkt ski-in till hotellet efter en lång dag i backen", avslutar Niclas.

En del ser Zell am Ziller som en familje-skidanläggning. Vilket det också är. Men med den nya pisten – svart 10 – understryker orten att området även är till för mer hardcore skidåkare. Således bjuder Zillertal (i Mayrhofen) på Österrikes svåraste pist, Harakiri – det japanska ordet för en särskild självmordsmetod!

Publicerad av: Jesper Svennum

Resebyråer till Zell am Ziller
Fakta om Zell am Ziller
Skidområdet: 550-3286 m.ö.h
Staden/byn: 580 m.ö.h

166 pister i allt
42 km blå
114 km röd
10 km svart

Lifter: 62 stk. / 84.000 pers/time

Släpliftar: 17
Sittliftar: 21
Kabinliftar: 11

Mer om skidresor till Zell am Ziller

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen