« Till översikten

Så ser snöläget ut på Hintertux den 17 okt. 2018

Vi har skickat ut en journalist på Hintertux för att testa hur snön ser ut just nu när en massa skicamps och kurser är i full gång. Han visar i videon hur mycket snö det är just nu.

Efter en fantastisk sommar och en relativt varm höst börjar det bli dags att plocka fram skidorna! Skidsäsongen närmar sig och innan man vet ordet av så ska man klicka på sig skidorna igen. Thomas har styrt kosan mot slutet av Zillertal-dalen där glaciären Hintertux ligger. Det är den enda glaciären i Österrike som är öppen 365 dagar om året, så om man ska hitta bra snö så här års så borde det ju vara där.

Glaciären är välbesökt

Det är just nu massor av skicamps, instruktörsutbildningar, tränarkurser och mycket annat på glaciären. Samtidigt tränar en massa landslag för att bli redo för Världscupen i Sölden om två veckor. För dessa är det väldigt smart att träna skidåkning just nu, men för turistskidåkaren kan man vänta ett litet tag till. Det är nämligen bara glaciären som är öppen, allt annat i området är grönt och det är tyvärr inte så mycket snö på grund av det varma vädret.

Skidfreak för att åka skidor

Nattfrosten börjar göra sitt intåg på många ställen och frosten kom här för ca 14 dagar sedan och de första stora snöfallen har kommit, men som sagt så har värmen tyvärr tagit bort en del snö. Glaciären har därför sett bättre ut än den gör just nu. Såvida man inte är en väldigt stor skidfreak så kan man vänta med att ge sig iväg. Det måste komma lite fler större snöfall innan säsongen kan börja på allvar. Man kan dock såklart åka skidor, men man ska i alla fall komma ihåg att slippa kanterna ordentligt.

Du kan börja längta

Om vi bara får en vinter som är hälften så bra som förra säsongen, så kommer det säkert bli en fantastisk skidsäsong.

Och nu håller vi tummarna för ett ordentligt snöfall!

Se videon från Hintertux här:


Nästa »« Förra

Se alla nyheter