« Till översikten

Lion Alpin tar över tre hotell i Saalbach

Lion Alpin och Ski Group-koncernen utökar sin portfölj av egna hotell och går nu från sex till nio hotell med egna koncept, egen personal och 100% av driften.

Saalbach är ett av svenskarnas favoritresmål i Österrike så att förvärva dessa tre hotell på just denna ort har varit ett naturligt steg i Lion Alpins expansion i Österrike. Övertagandet av dessa hotell innebär en ökning av antalet säsongsanställda med nästan 25% och innebär att Ski Group-koncernen kommer anställa över 300 personer under säsongen 17/18.

En game changer!

Så enkelt kan man enligt försäljningschef Johan Edsler sammanfatta denna nyhet. ”Att överta dessa tre fantastiska hotell i en så populär ort som Saalbach är inget annat än en game changer för oss, för branschen och för svenska skidresenärer som älskar Österrike”, säger han om avtalet som blev signerat i måndags kväll och fortsätter: ”denna satsning i en av Europas mest populära skidorter kommer stärka vår kvalitet och vårt servicekoncept ytterligare. Det har alltid varit kärnan i vår verksamhet, men nu ska vi utöka det ännu ett snäpp”.

Hotel Herzblut

Hoteldrift som kärna

”Genom att satsa på att driva egna hotell kan vi erbjuda våra gäster en unik och skräddarsydd upplevelse kombinerat med en personlig service där vi verkligen förstår våra gästers behov”, säger Johan Edsler. Med denna utökning av Lion Alpins hotellportfölj erbjuds nu egna hotellkoncept i Wagrain, Zell am See, Schladming, Zauchensee och Saalbach. ”De egna hotellen är en absolut kärna i vår verksamhet och tillsammans med vår fantastiska personal och våra underbara gäster utvecklar vi ständigt våra koncept och vår servicenivå. Vi har märkt en stadig efterfrågan på fler boendealternativ i just Saalbach så det känns verkligen spännande att nu kunna erbjuda inte bara ett utan hela tre nya egna hotell där.”

Hotel Bärenbachhof

Skidmecka för alla

Saalbach beskrivs av många som en av de mest kompletta skidorterna i Europa. Här finns ett fantastiskt stort och varierat skidområde med allt från snälla nybörjarpister till enorma offpistmöjligheter. Byn är byggd kring en mysig, central gågata som bjuder på flertalet trevliga barer och restauranger samt shopping. Dessutom finns en av Europas absolut mest kända afterskis här, nämligen mytomspunna Hinterhaag Alm. Så oavsett om du åker hit som småbarnsfamilj eller med kompisgänget finns här garanterat något som passar dig. ”Det räcker med att besöka Saalbach en gång så är man fast. Det är inte för inte som vi svenskar har varit trogna stamgäster på denna ort sen flera decennier tillbaka”, säger Johan Edsler.

Hotel Auwirt

Om hotellen

De tre hotellen är unika och skiljer sig från varandra i design, känsla och läge i byn. De har alla tre bra lägen och är belägna mellan 50-300m från liften. ”Vi vet hur viktigt det är för våra gäster att snabbt och smidigt ta sig till och från liften, därför tycker vi att dessa hotell passar så bra in i vårt koncept då det inte tar längre än 5 minuter att gå från något av de tre hotellen”, säger Johan Edsler.

De tre hotellen heter Hotel Bärenbachhof, Hotel Herzblut och Hotel Auwirt. ”Hotel Bärenbachhof och Hotel Herzblut har funnits med i vårt program tidigare så det känns extra roligt att nu kunna erbjuda dessa som ännu bättre produkter och dessutom till ett märkbart bättre pris än tidigare”.

Framtiden är enkel, trygg och fokuserad på kvalitet

”Vår bransch, tillsammans med övriga resebranschen, utvecklar sig mycket fort. Utvecklingen vi ser bekräftar vår fasta tro på att enkelhet, trygghet, kvalitet och service är vägen fram. Convenience är idag området många i branschen fokuserar på men eftersom det har varit en del av vår kärna sedan start kombinerat med våra nio egna hotell så står vi stadigt, redo att erbjuda resor i framtiden där det är enkelt att vara gäst samtidigt som du får branschens högsta kvalitet och servicenivå”, avslutar Johan Edsler.

Lion Alpins egna hotell:

Hotel Auwirt, Saalbach 

Hotel Bärenbachhof, Saalbach 

Hotel Herzblut, Saalbach 

Grafenberg Resort, Wagrain

Hotel Planai, Schladming

Hotel Pinzgauerhof, Zell am See

Hotel Tatzelwurm, Wagrain

Hotel Kirchboden, Wagrain

Hotel AlpenPost, Bad Gastein

Hotel Enzian, Zauchensee 

>> Hitta mer information här.

Skidsemester förslag i Saalbach

Hotel & Appartements T... Hotel & Appartements T... Bil fra 4.939:-/pers.
Gästehaus Wechselberg... Gästehaus Wechselberg... Bus fra 6.553:-/pers.
Hotel Alpinresort Spor... Hotel Alpinresort Spor... Fly fra 11.258:-/pers.
Berger's Sporthotel Berger's Sporthotel Bil fra 8.239:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Nästa »« Förra

Se alla nyheter