« Till översikten

Skidsemester 2016 – bra tips när du ska välja semestervecka

Påsken betyder för många att skidsäsongen är slut för den här vintern, trots att april bjuder på superbra snö på många platser och att säsongen först slutar i maj på flera orter. Avslutning på säso

Online: 09/04 2015

Vi har samlat ihop lite intressanta tips till val av skidsemester 2016, så att du får flest skidsemestrar för pengarna. Många är traditionsbundna, det syns tydligt i statistiken för sökningar på Skidresor.com. Vi vill resa till samma ställen, samma veckor, naturligtvis på grund av skolloven och företagens semesterperioder. Priserna avspeglar detta mönster och på flera håll är priset på en skidstuga, i till exempel Norge, dubbelt så dyr vecka 7 som i vecka 3.

Med lite omtanke kan du hitta de billiga skidresorna med gott om plats i pisten, för det är inte bara svenskarna som vill åka på skidsemester, så förutom den efterfrågan det är efter flyg och färjor så spelar utlandets efterfrågan efter boenden också in.

Undvik hemmaplan när landet själv har semester

Vi har tittat lite på vintersemestern 2016, så att du kan försöka undvika länderna i de veckorna som invånarna själva har semester, för det är precis som härhemma under semesterveckorna, det betyder extra tryck på semesterorterna och vägarna.
I Norge ligger vintersemestern olika beroende på "fylke", men det är oftast vecka 7-9, men eftersom påsken infaller så tidigt i 2016 har en del skolor valt att placera sportlovet i veckan efter påsk, så att man får 16 fridagar i rad! De flesta områdena, härunder Oslo, har dock sportlov i vecka 8.
Österrike: De enskilda ”bundeslande” har vinterledigt i olika veckor, fördelat i veckorna 6 till 8.

Frankrike: Här är det sportlov beroende på vilken region det är i perioden från vecka 7 till 10.

Holland kallar sportlovet för "Krokus-veckorna", de hålls i veckorna 8 och 9.
Tyskland, här beror sportlovet av delstat, men många har semester i veckorna 6 och 7, men en del områden har inget sportlov alls. Hamburgområdets 5 miljoner invånare har sportlov/vintersemester i vecka 10 och 11 i 2016, så bär det av söderöver i de två veckorna kan du från Hamburg och söderut räkna med extra mycket trafik.
Genomgående för det som nämns ovan är att det är stor press på vecka 7 och fram, så om man kan placera sin skidsemester i vecka 6 eller tidigare kan man undvika den största trängseln. Vecka 11 är också en intressant vecka med uteslutande Hamburg som har ledigt borde det i denna vecka var god plats på skidskolor, pister, pensionat och hotell.

Påsken 2016 infaller tidigt – en kortare "mellansäsong"

2016 ligger påsken redan i vecka 12, det vill säga mycket tidigt. Det betyder att mellansäsongen från de stora sportlovsveckorna till påsken blir färre. Dessutom stiger säkerheten för bra snö i påsken på ännu fler skidorter. Det ger ännu fler relevanta resmål till påsk-ledigheten, ett stört urval som kan betyda att priserna inte nödvändigtvis blir helt så höga som när påsken ligger långt in i april och de högtliggande skidområdena föredras av många och priserna pressas upp.

Så får du råd till en extra skidsemester i 2016

Med lite omtanke kan du kanske få med familjen på en extra skidsemester. Påsken är perfekt att ta med i 2016 och många fler områden än normalt blir snösäkra och tar den värsta toppen av prispressen. Kan du dessutom undvika de mest populära semesterveckorna som är listade ovan, borde det kunna vara plats till en extra skidsemester nästa vinter. Annars kan man ju hålla igen lite på julklappsköpen 2015 – eller avboka den traditionella julen med familjen och åk på skidsemester under julen istället. För pengarna som sparas på klappar, julgran med mera, kommer man en bra bit när man ska köpa skidsemester.

Ha en bra skidsäsong 2016 – desto tidigare du beställer skidsemestern, desto längre kan ni se fram emot den.


Skidsemester 2016 – bra tips när du ska välja semestervecka - Billede 2140
Skidsemester 2016 – bra tips när du ska välja semestervecka - Billede 2141
Skidsemester 2016 – bra tips när du ska välja semestervecka - Billede 2142

Här kan du redan nu söka efter skidsemestern 2016


Nästa »« Förra

Se alla nyheter