« Till översikten

Resebyrå lanserar ny, unik trygghetsförsäkring

Världen förändras och då förändras vi med den. Även om världen just nu inte är sig lik på grund av Covid-19 väljer vi att blicka framåt och tro på att det kommer en ljusare vardag.

Men eftersom situationen är så pass osäker väljer Lion Alpin nu att lansera en unik trygghetsförsäkring för dig som önskar ökad flexibilitet på din bokning till Alperna nästa vinter.

Med den här försäkringen kan du boka om eller boka av din resa fram till 31 dagar innan avresa, inga konstiga villkor, inga dolda paragrafer.

I snart 40 år har Lion Alpin hjälpt skidsugna svenskar ner till Alperna för att njuta av hög fallhöjd, rikligt med snö, god mat och fantastisk stämning. Bolaget har resor till Italien och Österrike med såväl flyg som bussresor. I Österrike driver man 9 egna hotell med fokus på personlig service och oförglömliga upplevelser.

”Trots rådande omständigheter har efterfrågan på skidresor till Alperna bara varit marginellt lägre än samma period inför vintern 2019/2020, men det är många fler som frågar om flexibilitet och möjlighet för sen om/avbokning” säger försäljningschef Johan Edsler.” Därför har vi nu tagit fram den här försäkringen och responsen från våra gäster har hittills varit mycket positiv”.


Om man tecknar försäkringen kan man boka om eller avboka sin resa fram till 31 dagar innan avresa. Man får tillbaka alla pengar förutom anmälningsavgiften och kostnaden för försäkringen. Det krävs ingen anledning eller något intyg för att få nyttja försäkringen. Om man dessutom bor på ett av Lion Alpins egna hotell kan man fram till 7 dagar innan avresa göra om sin bokning till ett presentkort som kan användas nästa vinter om ens arbetsgivare skulle kräva att man sätter sig i karantän vid hemresa, om man skulle bli av med sitt arbete eller om man tillhör en riskgrupp.

”Vi ser försäkringen som ett bra komplement för de som vill resa men ändå är lite nervösa för att bli av med pengarna om de skulle behöva avboka sent. Givetvis kommer vi följa myndigheternas rekommendationer och om UD skulle avråda från resor till Österrike eller Italien kommer man kunna avboka och få tillbaka samtliga pengar, oavsett om man har försäkringen eller ej, precis som vi gjorde den här vintern då samtliga gäster som blev avbokade hade sina pengar inom 17 dagar från avbokning” avslutar Johan.

På destinationerna kommer Lion Alpin tillämpa alla gällande riktlinjer från såväl lokala som skandinaviska myndigheter för att säkra en så trygg miljö som möjligt för bolagets gäster och lokalbefolkningen.

> Läs mer här

Nästa »« Förra

Se alla nyheter