Ötztal

Hitta skidresor till Ötztal här: Snowtrex

Ötztal ligger i den österrikiska delstaten Tyrolen. I den 6,5 mil långa dalen ligger skidområdena Obergurgl-Hochgurgl, Hochoetz – Kühtai, Vent, Niederthai, Gries och inte minst det kända Sölden.
Här finns både glaciärskidåkning och utmaningar till mycket erfarna skidåkare i exempelvis Sölden. Men det finns också lugna och mycket överskådliga skidområden för familjen i exempelvis Vent.
Med hela 3,8 miljoner årliga övernattningar varav de 2,6 miljonerna under skidsäsongen är Ötztal en mycket populär destination.
Faktiskt är det så populärt att Världscupen varje år besöker Sölden.
När snön smälter i slutet av våren öppnar det sig ett nät av totalt 90 mil mountainbikerutter och 180 mil vandringsleder. Dessutom finns det 17 klättringsområden i Ötztal.

Sölden:

Det populära Sölden bjuder på 15 pistkilometer upp till 3 250 meters höjd. Skälet till att Sölden kan skryta med det högt belägna skidåkningen är de två glaciärerna Rettenbach- & Tiefenbach-glaciären. Liftsystemet är modernt och med bland annat 51 kilometer röda och 28 kilometer svarta pister finns det massor av skidåkning till den mer erfarne skidåkaren.

Obergurgl-Hochgurgl:

Lite längre upp i dalen hittar man Obergurgl-Hochgurgl. Här finns 24 liftar och 110 kilometer nedfarter, som framförallt riktar sig till rutinerade skidåkare. Det finns 55 kilometer röd och 20 kilometer svart skidåkning. Obergurgl och Hochgurgl har sedan 1998 varit förbundna av en 3,6 kilometer lång gondolbana. Så med åtta minuters skidvila är man i ett annat område.

Hochoetz – Kühtai:

Skidområdet utgår från staden Oetz i botten av dalen i 820 meters höjd. När man har tagit kabelbanan upp för berget öppnar sig området Hochoetz med 41 pistkilometer och 14 liftar. Lite mer än hälften av pisterna är röda nedfarter.
Området hänger ihop med Kühtai, som ligger längre upp i dalen. De två områdena är förbundna av en gratis skidbuss, som åker en gång i halvtimmen.
Totalt sett bjuder Hochoetz – Kühtai på 80 kilometer nedfarter, varav de 50 kilometerna är röda, 20 kilometer blå och slutligen 10 kilometer svart. Ett överskådligt område för familjen med utmaningar till alla.
I Hochoetz hittar man dessutom en stad av snöigloor i 2000 meters höjd.

Vent:

Överst i Ötztal i Naturpark Ötztal hittar man det lilla skidområdet Vent. Här är det minimal kö vid lifterna och på pisterna – i gengäld bjuder Vent på bara sammanlagt 15 kilometer nedfarter. Det finns 5 kilometer blå och 10 kilometer röda pister. Det finns en sittlift och tre ankarliftar.
Dessutom finns det 2,5 kilometer längdskidspår med utgångspunkt från staden i 1900 meters höjd och det är möjligt att åka pulka/kälke på en fem kilometer lång kälktur.

Niederthai:

Familjevänligt och på alla sätt och vis överskådligt är de ord som beskriver skidområdet Niederthai. Det finns bara tre släpliftar och en nybörjarlift. Därtill är det i allt fem pistkilometer.
Det finns en skidskola som gärna antar utmaningen att introducera barn och nybörjare till skidåkningens ädla konst. Till de erfarna skidåkarna rekommenderar området dock själva att man tar sig till Sölden och Obergurgl-Hochgurgl.
Däremot är det 39 kilometer längdskidspår och 40 kilometer markerade rutter till snöskovandring.

Gries:

Sex kilometer upp i en liten sidodal till Ötztal, hittar man Gries i 1569 meters höjd. Området erbjuder en lugn semester långt bort från stressiga ställen som exempelvis Sölden. Med sparsamma två pistkilometer riktar sig området framförallt till barn och nybörjare. Dock är det möjligt med kvällsskidåkning och det finns en skidskola.
Det finns 15 kilometer längdskidspår kring Gries.

Skidsemester förslag i Ötztal

Alpenhotel Oetz Alpenhotel Oetz Bil fra 2.519:-/pers.
Pension Stecher Pension Stecher Bil fra 7.029:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Användarna om Ötztal

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Ötztal?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Ötztal hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Ötztal?

Om du ska på skidsemester till Ötztal är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Ötztal här. Om du vill veta hur det ser ut i Ötztal just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Vart hittar jag hotell i Ötztal?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hoteller i Ötztal i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hotellerne her ⇒