Skidsemester i Österrike

Skidanläggningarna i Österrike är placerade i den centrala och västra delen av landet, det ger en ganska kort transporttid från Sverige. Det finns 7-8000 byar med en eller flera liftar, vilket säger en hel del om skidsportens popularitet i landet.

Österrike är ett mycket populärt resmål och besöks årligt av tusentals svenskar som väljer att lägga sin skidsemester i Österrike.

Hitta skidresor och skidrestplatser till Österrike

Här åker svenskarna skidor i Österrike

Kombinationen av köravstånd, mys, afterskifester och spännande skidområde är med till att främja Österrikes popularitet. Landet är också känt för deras lokala specialiteter som Germknödel, Glühwein och Jägertee. Har man lust att göra annat än skidåkning och afterskiing finns det flera möjligheter, exempelvis kan nämnas hälsobad, saltgruvor och droppstensgrottor, och skidsemestern kan kombineras med ett storstadsbesök i Innsbruck eller Salzburg. Österrike har två gånger varit värd vid de Olympiska Spelen, det var år 1964 och 1972, båda gångerna hölls de i Innsbruck, och landet har också flera gånger lagt snö till VM.

Kärt barn har många namn

Även om varje stad har sitt eget skidområde, finns det flera skidområden som arbetar tillsammans med gemensamt liftkort, och marknadsföring under ett gemensamt namn, så hittar du i listan till vänster inte den destination du har hört talas om kan det vara för att du har hört ett av följande namn: SkiAmadé är det största skidförbundet i Österrike, liftkortet gäller i många områden, men dessa hänger inte alla ihop, de kan uppdelas i följande underområden:

1) Salzburger Sportwelt med städerna Flachau, Wagrain, St. Johann im Pongau/Alpendorf, Zauchensee, Kleinarl, Radstadt / Altenmarkt, Eben, Filzmoos och Goldegg
2) Schladming Dachstein med skidområdena Planai-Hochwurzen, Hauser-Kaibling, Ski Reiteralm, Ski Fageralm, Dachstein-Gletscher, Galsterberg, Ramsau och Stoderzinken
3) Gasteinertal med Bad Gastein (Schlossalm & Stubnerkogel), det högalpina Sportgastein och det lilla området Graukogel, som rätt enkelt kan nås med skidbuss från Bad Gasteins centrum.
4) Hochkönig, bestående av Maria Alm, Dienten och Mühlbach, varav förstnämnda är bland de mest kända för skandinaver och på slutet av 90-talet gjordes det mycket reklam för fantastiska möjligheter för barnfamiljer.

Dachstein West Består av områdena Gosau, Annaberg och Russbach ligger sydöst om Salzburg.

Europa Sportregion
Är områdena vid Zell am See: Kaprun/Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe/Zell am See och Maiskogel som är ett mindre skidområde som ligger på vägen till Kaprun.

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Ett av Österrikes största områden 280 pistkilometer och 90 liftar, du får tillgång till pisterna från: Scheffau, Hopfarten, Going, Ellmau, Söll, Itter, Brixen Im Thale och Westendorf.

Artiklar om Österrike från Skidresor.com

Användarna om Österrike

Vi har lagt ihop betygen för alla destinationer i Österrike till ett samlat betyg, som du kan se här.

Skidterräng:
4,07
Liftsystem:
4,04
Afterski:
3,75
Städerna/byarna:
3,80
Barnvänligt:
3,83
Nybörjarvänligt:
3,77
Prisnivå:
3,61
Off-pist:
3,23
Totala poäng är 3,76 / 5 utifrån 2925 recensioner.

Sölden 2020 | Skrivit den 20/04 2020 | Omdöme av Sölden

Oprettet af Mårten Lundgren

Överreklammerat område

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

.Salsgolv | Skrivit den 21/05 2019 | Omdöme av Kitzbühel / Kirchberg

Oprettet af Carl-gunnar Johnsson

Mycket bra och välskötta pister i hela området bakom Hahnenkam.

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Här kan du se en karta med skidområden i Österrike. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.