☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Westendorf

Westendorf är en liten mysig alpby i Tyrol. Byn besöks varje år av nordenbor som åker ner för att uppleva den, för Österrike, unika skidåkningen men kan hitta i Westendorf. Åker man på skidsemester till Westendorf kommer man uppleva allt vad en skidsemester ska innehålla. Byn har bland annat fått epitetet Österrikes mysigaste skidort, vilket den bestämt har förtjänat.

Tillbringar man sin skidsemester i Westendorf kommer man uppleva att det som tidigare var en av de minsta skidorterna i Österrike, efter sammanslagningen med Skiwelt Wilder Kaiser, plötsligt är bland de helt stora områdena. Med andra ord kommer en skidsemester i Westendorf bjuda på en väldigt mysig stämning i byn samt skidåkning i världsklass..

Få stora utmaningar i Westendorf

Man kan hitta ganska svåra svarta pister – häribland Hahnenkamm, Ehrenbachhöhe, Chor Alpe och Hohe Salve. Dessa pister kan utmana även den mest vana skidåkaren. Är man inte en så van skidåkare kan man hålla sig till de blå och breda pisterna där man oavsett nivå kan få många timmars underhållning. Helt unikt, i förhållande till det övriga Österrike, är att man har långa sammanhängande nedfarter som är utmanande för de flesta.

Själva Westendorf ligger i 800 meters höjd medan skidanläggning sträcker sig upp till 1900 meter. Är området i Westendorf inte tillräckligt utmanande kan man slå sig lös i Skiwelt Wilder Kaiser som är sammankopplat med skidområdet i Westendorf och där det är möjligt att utforska i allt ca 400 km pist.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kitzbühel / Kirchberg, Scheffau och Söll

Skidsemester förslag i Westendorf

Pension Kalkschmid Pension Kalkschmid Bil fra 1.901:-/pers.
Haus Alpen Melody Haus Alpen Melody Bil fra 2.119:-/pers.
Alpinhotel Steinberg Alpinhotel Steinberg Bil fra 3.251:-/pers.
Hotel Bichlingerhof - ... Hotel Bichlingerhof - ... Bil fra 4.189:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Westendorf

Här kan du se användarnas betyg för Westendorf

Skidterräng:
4,29
Liftsystem:
4,30
Afterski:
3,85
Staden/byn:
4,32
Barnvänligt:
5,00
Nybörjarvänligt:
5,00
Prisnivå:
5,00
Off-pist:
3,00
Totala poäng är 4,35 / 5 utifrån 103 recensioner.
Skriv en kommentar