☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Zell am See

Zell am See ligger vid sjön Zeller See i det centrala Österrike. Som skidort är det tal om en plats med utmaningar för alla – och en trevlig stämning som erbjuder en familjesemester i snön i Zell am See.

Snögaranti i Zell am See

Skidorten är snösäker eftersom man har glaciären Kitzsteinhorn och dessutom ligger 70 % av skidanläggningen över 1400 meters höjd. Man kan alltså vara säker på skidåkning i toppklass om man tillbringar sin skidsemester i Zell am See.

Schmittenhöhe - Den svarta grytan

Är man en av de mer vågade skidåkarna kan man välja att ge sig av med liften Sonnenalmbahn, som tar dig till toppen av Schmittenhöhe, där man på allvar kan utmana sig själv under skidsemestern. Flera svarta pister för dig sedan till samma plats nere i dalen, som med all rätt kallas ”den svarta grytan” på grund av de branta pisterna den omges av.

För barnfamiljen är skidcentret ”The Apple” en bra utgångspunkt under hela skidsemestern – härifrån kan man sedan välja att åka i pisterna med barnen eller låta dem utforska de olika backarna på egen hand.

Är man på skidsemester i Zell am See ska man på glaciärbesök! Glaciären Kitzsteinhorn ska besökas om man är skidentusiast. Det handlar om en glaciär som kan erbjuda en panoramautsikt över bergen i området. Du tar bussen till Kaprun och härefter med liftar stiger du upp till 3029 meters höjd. Här hittar du både restaurang och utsiktsplattform. Glaciären är en upplevelse som gör att din skidsemester i Zell am See blir något helt speciellt.

Glaciären Kitzsteinhorn är värd ett besök i Zell am See

Skidåkningen på glaciären är bred – du kan välja mellan massor av blå och röda pister - allt efter din nivå. Det finns dock bara tre svarta pister, men dessa ger fortfarande utmaningar till även väldigt vana skidåkare. Dessutom är upplevelsen i sig själv tillräckligt för att dra till sig skidintresserade.

Skidsemester i Zell am See erbjuder skidåkning för alla – både stora och små, nybörjare och vana skidåkare. Skidåkningen är i toppklass och när man åker nedför pisten sist på dagen kan man få en riktig afterski-upplevelse i en stad med själ.


Skidområdet hänger ihop med staden/byn: Kaprun / Kitzsteinhorn

Skidsemester förslag i Zell am See

Hotel Lukashansl Hotel Lukashansl Bil fra 2.576:-/pers.
Hotel Der Schütthof Hotel Der Schütthof Bus fra 11.000:-/pers.
Hotel Pinzgauerhof - W... Hotel Pinzgauerhof - W... Fly fra 8.641:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Zell am See

Här kan du se användarnas betyg för Zell am See

Skidterräng:
3,91
Liftsystem:
3,89
Afterski:
3,81
Staden/byn:
3,97
Barnvänligt:
4,33
Nybörjarvänligt:
4,67
Prisnivå:
3,33
Off-pist:
3,00
Totala poäng är 3,86 / 5 utifrån 106 recensioner.
Skriv en kommentar