Ortovox Free Rider 20 S, AVABAG, Black Anthracite

Free Rider ryggsäck med ABS (Airbag) och inbyggd ryggsköld.

S-modellerna är ergonomiskt optimerade för kvinnor. Höftselens vadderade del är kortare och avsmalnande. Axelbanden är kortare, smalare och S-formade. De ergonomiskt utformade remmarna och det breda höftbältet med det innovativa låssystemet i aluminium gör att ryggsäcken passar perfekt till kroppen och ger optimalt skydd. Den nya avtagbara SPS Flex ryggskölden är TÜV-certifierad och kan tas bort och användas separat med medföljande selar och remmar.

Ortovoxs nya AVABAG teknologi är det mest revolutionerande som har hänt inom lavinryggsäckar på många år. Traditionellt har lavinryggsäckar både varit stora och tunga - men så är inte fallet med AVABAG. Hela systemet väger endast 690 gram och tar upp något mindre än vad ABS-system vanligtvis har gjort. Detta har gett AVABAG systemet "Product of the Year"-priset vid på den prestigefyllda ISPO-mässan.

Beroende på dina krav kan ABS systemet av- eller påmonteras på 2-3 minuter. Det ger extra säkerhet för att du ska kunna göra det själv med tjocka handskar.

Med D-SKIFIX fästsystemet kan skidor fästas diagonalt så att du får den bästa möjliga komforten. Detsamma gäller för möjligheten att fästa snowboard eller snöskor.

Levereras inkl. ABS enheten (AVABAG enhet) men utan gaspatron.

För alla AVABAG modeller kan bara användas på nytt Ortovox AVABAG Catridge Carbon. Stål och carbon patroner har till tidigare modeller passar inte med detta.


Material: Nylon 420D ballshadow
Vikt: 2410 gram (inkl. ABS)
Volym: 20 ltr
Kroppslängd 150 - 175 cm

If you have bought an Ortovox with Avabag system - you need to watch the videos in the link below! /Service update from Ortovox
https://www.ortovox.com/uk/services/emergency-equipment/avalanche-airbags/avabag-service-clips/


Varan finns även i Dark Blood.

Leveranstid 1-3 vardagar
Fri frakt
14 dagars öppet köp
SEK 8.499:-

Liknande varor

Andra köpte också

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Kl. 8-16 på vardagar)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti