Övergångsjackor, vårjackor och höstjackor för herr

Behöver du en övergångsjacka som du kan använda i perioderna mellan sommar och vinter? Då har du kommit till helt rätt ställe eftersom Skidresor säljer ett stort urval av vårjackor och höstjackor för herr. Här hittar du ett brett urval av olika jackor som fungerar perfekt i övergången mellan de olika årstiderna.

Vårt sortiment består bland annat av traditionella dunjackor, fleecejackor och softshell-jackor i många olika varianter, färger och storlekar. Du kan köpa den perfekta övergångsjackan med 100 % prisgaranti hos Skidresor och dessutom erbjuder vi full returrätt och snabb leverans. Du hittar också övergångsjackor för dam i vårt sortiment.Övergångsjackor för herr

Vad är en övergångsjacka egentligen? En övergångsjacka är en lite tjockare jacka som kan användas i perioderna när det är för varmt för en vinterjacka och för kallt för att gå utan jacka eller bära en tunn sommarjacka. En övergångsjacka har oftast ett tunt lager isolering och eftersom den inte tar så mycket plats är den ofta lätt att ha med sig.

Det finns flera olika typer av övergångsjackor och det är olika från person till person vilken typ som bäst uppfyller ens behov. En del föredrar en dunjacka, som har ett bra isolerande lager som är bra på att hålla värmen. Andra föredrar antingen en softshell jacka eller en fleecetröja i mjukt material som är lite tunnare och ger ett bra skydd mot den värsta kylan.

Vilken typ av övergångsjacka eller fritidsjacka du ska använda vet du bäst själv. Tänk ut vilka situationer och väder din jacka ska användas i. Om det är till fysiska utomhusaktiviteter kan det vara klokt att välja en tunn fleecejacka som har bra andningsförmåga, däremot kan en dunjacka vara att föredra om övergångsjackan till största del används under transport till och från jobbet.

Höstjackor och vårjackor för män

Sverige är tyvärr inte känt för att ha en lång sommar, så det kan snabbt bli nödvändigt att hitta en bra höstjacka eller vårjacka som kan skydda mot det ombytliga svenska vädret. Här är det många slags jackor som kan användas och du måste tänka över de nödvändiga egenskaperna som jackan ska ha. Är det till exempel viktigt för dig att din jacka har en bra andningsförmåga, eller är du mer intresserad i ett tjockt lager isolering, så du inte kommer att frysa?

Som alternativ till en höstjacka och en vårjacka kan du också överväga om du istället borde investera i nya regnkläder. Statistiken säger att det i genomsnitt regnar varannan dag i Sverige. Det motsvarar cirka 180 dagar om året, då det faller mer än 1 mm regn. Det finns därför ett stort behov för att kunna skydda sig själv mot de våta elementen och här kan regnkläderna ibland vara bättre än en höstjacka eller övergångsjacka.

Vi får ibland frågan vad som är skillnaden mellan en höstjacka och en vårjacka. Svaret är att det inte är någon större skillnad. En höstjacka och vårjacka är egentligen samma sak och det gäller även övergångsjackor. Jackorna är identiska och orden används bara för att berätta att jackan kan användas i den säsong man är i eller kommande årstid. Båda jackorna fungerar som övergångsjacka och man kan därför utan problem använda en vårjacka även om det är höst - och tvärtom såklart.

Få ett bra erbjudande - Köp din herrjacka på REA

Om du letar efter en övergångsjacka, vårjacka eller höstjacka är Skidresor.com det perfekta stället att handla. Här hittar du nämligen ett riktigt stort urval av alla slags jackor som kan användas det mesta av året - både under våren, hösten och kalla sommarkvällar. I sortimentet hittar du många olika designs, färger och storlekar som uppfyller de krav som det svenska vädret kräver. Ibland kallas dessa jackor också för fritidsjackor.

Hos Skidresor får du en kanonbra pris när du köper en övergångsjacka. Vi erbjuder 100 % prisgaranti, full returrätt och snabb leverans på din order. Det finns därför inga ursäkter för att inte köpa din vårjacka eller höstjacka här. Du är också mer än välkommen att kontakta vår prisvinnande kundservice om du har frågor om storlekar på din övergångsjacka eller liknande. De hjälper dig väldigt gärna.

 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar fredag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 499:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti