POC Fornix SPIN, Skidhjälm, Hydrogen White

Den klassiska och välkända POC Fornix skidhjälm är nu tillbaka i en förbättrad och ännu mer säker utgåva. Komforten är fortfarande i topp och alla de tidigare egenskaper som hjälmens lätthet, ventilation och aramid förstärkning förblir i hjälmen.

POC försöker alltid att kombinera Safety, Design och Performance vilket de har gjort till fullo här. Den nya Fornix erbjuder nämligen allt det du önskar i en skidhjälm.

Modellen är framställd i en In-Mould konstruktion med en EPS liner och så har även hjälmen fått en utökat PC-shell som skyddar kanterna på hjälmen. Kort sagt så betyder det att hjälmen är stöpt i polykarbonat - ett material som närmast är omöjligt att slå sönder, vilket ger ett otroligt hårt skal. Skalet kombineras med en stötabsorberande EPS liner på insidan som gör att du får en hjälm som är säker och samtidigt lätt.

I den nya utgåvan av Fornix har POC inkluderat SPIN (Shearing Pad Inside) som består av en silikon gel-liknande membran som är några blå kuddar på skidhjälmens insida. SPIN är POC's egna utveckling för att skapa ett maximalt skydd. Kuddarna ser till att ditt huvud rotera i inne i och tillsammans med hjälmen i tillfälle av styrt. Därför sker det en förskjutning som förflyttar slaget/kraften som kan uppstå vid ett hårt slag eller fall. Kuddarna kan flyttas i all riktning, vilket gör att de kan minimera alla slag, oavsett vilken sida av hjälmen du kraschar på.

Dessutom är det ett nytt justeringssystem monterats för ändring av skidhjälmens storlek så att det blir lättare att hitta en säker och bekväm passform så den sitter som önskat.

Med de nya förbättringarna som har skapat ännu bättre komfort och skydd är POCs Fornix bland de bästa skidhjälmarna på marknaden då de har kombinerat hög säkerhet med låg vikt. En garanterad bästsäljare!

Specifikationer och funktioner
Kraftig och förstärkt skal som ger maximalt skydd
Ny PC-shell och SPIN, ger extra huvudskydd och maximal säkerhet
Vikt: 420 g (M-L)
Justerbar ventilation framtill och i toppen
Förbättrat justeringssystem för säker och behaglig passform
Komfortabelt foder, kan tvättas
Förbättrad stötabsorbering
Goggles-clip bak på, för att hålla fast dina goggles

Certifiering: EN 1077: 2007 Class B, ASTM 2040


Varan finns även i Lead Blue.

Leveranstid 1-3 vardagar
Fri frakt
14 dagars öppet köp
Rek. pris 1.799 SEK Spara 16%
SEK 1.499:-

Liknande varor

Andra köpte också

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar fredag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti