POC Meninx RS Mips, Skidhjälm, Uranium Black

Menix RS MIPS är hjälmen som många av POCs egna atleter kör med. Den är gjord med fokus på säkerhet, komfort och en strömlinjeformad design. Det är allt man kan önska sig av en skidhjälm då den har alla nödvändiga funktioner.

Hjälmen är gjord med ett ABS skal som är format och sedan limmat fast på en insida av EPS och EPP för att ge hjälmen en ultimat balans mellan säkerhet, vikt och komfort. Samtidigt är den producerad med MIPS (Multi-directional Impact Protection System) som är marknadens kanske bästa säkerhetssystem när det kommer till skidhjälmar. Det minskar risken för allvarliga huvudskador, MIPS består av två lager som kan röra sig ifrån varandra vid smäll. Hjälmen absorberar därför smällar bättre då lagren rör sig oberoende av varandra.

Det är möjligt att justera luftflödet då man kan öppna och stänga lufthålen. Blir det riktigt varmt kan även öronlapparna tas av.

Hjälmens storlek kan lätt justeras med hjulet som sitter där bak. Det är lätt att öppna och stänga runt halsen då det är ett Fidlock spänne som kan lossas med en hand med handskar på.

För att ge den ökad säkerhet är det RECCO i hjälmen som gör att det är lättare att hitta dig om olyckan skulle vara framme. RECCO används av mer än 900 skidområden och räddningsorganisationer. Det är även kopplat till ett NFC Medical ID så att du kan ladda upp privat information omkring blodtyp, allergier och etc för att underlätta för räddningspersonal.

Specifikationer och funktioner:
Vikt: 650 g
Kraftigt och säkert ABS skal med EPS och EPP innersida
MIPS
Justerbar ventilation
Hjul för att justera storleken
Fidlock spänne
RECCO Reflector
Avtagbara öronskydd

Godkännelser: CE EN 1077-B, ASTM F2040


Varan finns även i Hydrogen White, Hydrogen White/Moldanite Green Matt och Uranium Black Matt.

Leveranstid 1-3 vardagar
Fri frakt
14 dagars öppet köp
SEK 2.599:-

Liknande varor

Andra köpte också

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar fredag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti