POC Obex Backcountry Spin, Skidhjälm, Svart

Till POC Obex Backcountry Spin har POC tagit all den kunskap som de samlat in under sina många år som producent av skidhjälmar i världsklass, och proppat ner den i en ny skidhjälm. Det betyder att du här får en modern skidhjälm där hög komfort, fantastiskt skydd och bra kvalitetsmaterial möts.

Denna modell är försedd med POC’s nya SPIN (Shearing Pad INside) teknologi som skyddar ditt huvud på ett banbrytande vis. Systemet fungerar på så sätt att det sitter några kuddar på insidan av hjälmen som låter hjälmen absorbera de slag som inte kommer på den helt vinkelrätt. Det kan ha en otroligt stor betydelse i förhållande till att skona ditt huvud mot hjärnskakningar och andra liknande skador.

Hjälmen är speciellt designad för dig som åker backcountry-åkning utanför skidområdets gränser. Den är därför försedd med både RECCO-reflektor och NFC Medical ID chip. NFC-chipet kan laddas med din hälso/sjukdomsbakgrund så att livräddarna snabbare och enklare kan hjälpa dig om olyckan skulle vara framme.

Det yttre skalet är ett ABS-skal, som är den typ av skal som mest effektivt absorberar slag. Dessutom har den längre hållbarhet än ett inmold-skal vilket betyder att du kan ha hjälmen i många år. Hjälmen är försedd med ett system inne i hjälmen som gör att du snabbt och enkelt kan justera passformen så att den passar just dig. Skalet har även justerbar ventilation så att du alltid kan hålla en behaglig temperatur omkring huvudet.

Specifikationer och funktioner
Vikt: 520 gram
ABS-skal
SPIN-teknologi (Shearing Pad INside)
Justerbar ventilation
Justerbar passform
Kompatibel med POC AID Communication Ear Pads (medföljer ej)
RECCO-reflektor
NFC Medical Chip
Avtagbara öronskydd
Certifieringar: EN 1077-B, ASTM 2040


Varan finns även i Lead Blue, Matt Black, Hygrogen White och Hygrogen White/Fluorescent Orange.

Leveranstid 1-3 vardagar
Fri frakt
14 dagars öppet köp
Rek. pris 2.499 SEK Spara 40%
SEK 1.499:-

Liknande varor

Andra köpte också

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar torsdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti