K2 BFC 90 W, Pjäxor, Dam

B.F.C är designad med fokus på komfort och performance! Du hittar inte en pjäxa på marknaden som känns mer behaglig än dessa, samtidigt med att de har massor av power så du kan ge den full gas på pisten.

Modellen är gjord med gott om plats, så den är idealisk för dig med en bredare fot, större vader eller hög vrist. Majoriteten av kvinnor som provar denna pjäxa säger automatiskt att de precis är så, de önskar att en pjäxa skall sitta.

I många år har pjäxor haft ett rykte för att vara klumpiga, tunga och obehagliga. Det är inte tillfället med K2 B.F.C modellen. B.F.C. Står bl.a. för Build For Comfort och det säkrar dig att pjäxan är precis så behaglig att ha på sist på dagen som på starten av dagen.

Komfort är en sak, men K2 har också gjort en Hands Free Entry, som gör att den har blivit lättare att komma i. Du behöver därför inte använda många krafter för att komma i och ut av pjäxan.

De är byggd med TPU-material, där man har använt de kraftigaste materialen, där det är mest tryck/behov, och samtidigt har de använt tunnare material, de ställen du vill att pjäxan ska vara mjukt. Ingenjörerna har analyserat var pjäxan behöver mest/minst material, och därmed har de tagit bort överflödig vikt, samt gjort pjäxan mjukare vid öppning så den är lätt att komma i.

Pjäxan har fortfarande massor av Power! Den är perfekt till en lång dag på berget, när du är redo för att ge full gas på de preparerade pister kl. 8.30, såväl som att ta sig ut i den mer uppkörda och tunga slushen/pudret/pucklen i slutet av dagen. Det är en mångsidig pjäxa som reagerar när du pressar ned, utan att vara så styv att du inte har kontroll över den. På K2: s egen FLEX/FEEL-skala där 1 är Playfull och 10 är Precise, är detta nummer 6, som säger att du får en pjäxa med hög komfort och snabb respons, där du själv bestämmer tempot.

En av de praktiska funktionerna är Apres Mode Walk Mechanism, den används när man går utan skidor under fötterna, står i afterskibaren eller hiker. Den här funktionen gör att pjäxan kan luta sig tillbaka till (nästan) 90 grader, vilket gör att den inte känns lika styv och klumpig som klassiska pjäxor, så att du kan koppla av mer i benen. En funktion du säkert kommer att njuta av. Vi använder det själva när vi går från lägenheten till liften eller vice versa, eller när vi ska med skidbussen. Samt när vi tillbringar längre pauser/lunch på berget. En funktion som är enkel att slå på och av med en hand.

Pjäxan har ett antal av funktioner, bl.a du får fyra kraftfulla spännen plus en 40 mm Velcro Strap som ser till att flytta all din energi från skenbenet ned i skidan. Sist men inte minst kommer den med en CrushFit (inre stövel) som ger en behaglig passform. Pjäxan sitter tätt och komfortabelt runt om din fot, så du känner att du får den bästa möjliga kontroll. Den inre stöveln anpassar sig efter din fot så att du efter 2-3 dagar kommer att märka en ökad komfort och en inre stövel som sitter som gjutet till din fot.

Pjäxan är tillverkat med en GripWalk-sula som gör det enkelt att gå i, då du får mer vinkel/böjning under sulan än en vanlig pjäxa utan. Därför går du mer normalt. Grip Walk ger också ett bra grepp, eftersom sulan är täckt med gummi och därför minskar du risken för att halka eller falla.

Är du på jakt efter en pjäxa du kan ha i de nästa många år där kvalitet, komfort och performance är i fokus, så är detta modellen.

Denna modell levereras med en flex på 90 som passar den lätt övade eller övade skidåkare. Den kan pressas i hög fart, men kan även köras i ett lugnt och avslappnat tempo.

Specifikationer och funktioner:
Powerfuse Spine
Energy Interlock
Apres Mode Walk Mechanism
Hands Free Entry
Cuff Alignement Index
Grip Walk
Flex: 90
Bredd: 103 (Bred)
Inre stövel: CrushFit
Rem: 40mm Velcro Strap

Obs: Storlekarna är i den så kallade mondopoint, se storlekguiden för att se hur du hittar den storlek som passar dig.
Leveranstid 1-3 vardagar
Fri frakt
14 dagars öppet köp
Rek. pris 3.299 SEK Spara 31%
SEK 2.245:-

Liknande varor

Andra köpte också

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Kl. 8-16 på vardagar)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 499:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti