Ortovox Free Rider 28, Black Raven

OBS: Ryggskenan till ortovox ska köpas separat. Hitta den genom att skriva Ortovox Clasp Spine Protector i sökfältet.

Bestsellern som blivit ännu bättre! Men varför ändra på något som i förväg är fantastiskt? Ortovox har länge suttit bra på marknaden när det kommer till säkra och komfortabla skidryggsäckar. Free Rider serien har varit den ultimata favoriten för åkare som rör sig utanför och i pisten. Ortovox menar dock att den populära ryggsäcken kan bli ännu bättre och därför har den nu fått uppgraderingar som gör den till en av världens bästa (igen) eller kanske världens bästa.

Med de nya uppgraderingarna har Ortovox haft fokus på 3 saker. Komfort, Flexibilitet och miljön.

Ryggsäcken har blivit ännu behagligare att ha på sig då den är gjord för att sitta ännu tätare mot ryggen. Det ger mer kontroll då ryggsäcken sitter kloss an istället för att kännas som den kan fladdra. Höftremmen är optimerad och även ryggpanelen är optimerad. Det betyder att ryggsäcken håller dig bättre vid ryggen och att den rör sig fantastiskt efter kroppens rörelse. Den har blivit mer strömlinje formad i looken och designen.

Ortovox är mycket miljömedvetna och därför har de använt återanvänt material och PFC-fritt material. Väskan är CO2-neutral och under 2024 så förväntas Ortovox hela produktion vara CO2-neutral

Ryggsäcken har ett separat fack till lavin/säkerhetsutrustning som är lätt att få fram om olyckan är framme. Det är möjligt att öppna ryggsäcken från ryggpanelen vilket gör det lätt att få tag i dina saker om du tex är på skitouring och har hjälm och skidor på ryggen. Det finns 4 fack/rum i ryggsäcken.

Det finns alla tänkbara möjligheter att koppla på skidor, snowboard, snöskor, etc. Till skidor kan man använda diagonalt och vertikalt fästet (D-FIX & A-FIX). Det är också möjligt att få ryggsäcken att sitta tätare med kompressionsband vilket är smart om den är helt full. Det gör att den sitter ännu tätare på kroppen och du får mer komfort och flexibilitet.

Facken i väskan är gjorda i ljusa färger för så att det är lättare att se grejer/utrustning. Det är klart till dricksystem som tex Camelbak.'''

I den gamla versionen av Ortovox Freerider var ryggskyddet integrerat i ryggsäcken. Nu är det gjort separat för att ryggsäcken ska kunnas användas vid fler tillfällen där man inte behöver en ryggskena. Vill man använda ryggsäcken vid randonee så kan det vara en fördel att lämna skyddet hemma för att göra den mer bekväm och lite lättare. Inne i väskan finns det en liten ficka där ryggskenan ska ligga så att den skyddar bra. Vi rekommenderar till 100% att köpa ryggskenan till ryggsäcken då FREE RIDE ryggsäcken är gjord för att användas tillsammans med en ryggskena för optimal säkerhet. Ryggskenan tar inte bort komfort ur ryggsäcken då den är gjord i mjukt material som blir hårt vid stöt. Ryggskenan till ortovox ska köpas separat. Hitta den genom att skriva Ortovox Clasp Spine Protector i sökfältet.

Det nya CLASP BACK SYSTEM i ryggen är med till att öka komforten och flexibiliteten, den ger även säkerhet men inte på samma nivå som ryggskenan. Ryggskenan är i princip godkänd för motorcykel så vi rekommenderar att köpa båda samtidigt.

Efter de nya justeringarna är FREE RIDE ryggsäcken ännu bättre. är du på jakt efter en skidryggsäck till pisten/offpisten så är detta modellen. Den är skapad för offpisten!

Denna har regular fit vilket betyder att den passar till normal höjd/längd på rygg. Den passar rygglängder mellan 42-50 cm. För att hitta längden på din rygg så rekommenderar Ortovox att du mäter från toppen av höften till 7. CERVICAL VERTEBRA (ca nacken, den är tydlig att märka när du böjer nacken). Annars så rekommenderar vi den till personer mellan 170 - 200 cm.

Specifikationer och funktioner:
Volym: 28 liter
Vikt: 1150 gram
Dimensioner: 28x20x20 (cm)
Färdig för dricksystem (medföljer inte)
Ficka till ryggskena (medföljer ej)
Avtagbart hjälm cover
Miljövänlig och CO2-neutral
D-FIX & A-FIX ( A-FIX max bredd på skidorna 150mm)
Återvunnet material
Emergency Card
Rummen är ljusa för bättre synlighet
Compression System
Komfortabel och flexibel ryggpanel
Minimalistisk design
Passar till personer på 170 - 200 cm


Varan finns även i Dirty Daisy.

Leveranstid 1-3 vardagar
Fri frakt
14 dagars öppet köp
SEK 2.199:-

Liknande varor

Andra köpte också

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar torsdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti