Ischgl - 1:a söndagen i advent. Det blir inte bättre. Punkt slut

Ischgl - 1:a söndagen i advent. Det blir inte bättre. Punkt slut

Jag skriver det här med världens största leende på läpparna. Hur fantastisk kan en säsongsöppning vara?

Jag kan lika gärna säga det direkt. Jag tror allvarligt talat inte att jag någonsin har upplevt en bättre och mer snöfylld säsongsöppning någonsin.

Vi anländer till Ischgl lördag morgon, väldigt trötta efter en lång och hård körning i tung snö, följt av Kassel-backarna. Eftersom det är lågsäsong i Ischgl har vi tur att vårt hotellrum är redo till oss direkt på morgonen. Eftersom väderprognosen förutspår snöoväder prioriterar vi en timme i sängen.

Whiteout? Sök dig ner i skogen

Efter en sen frukost ger vi oss ut i terrängen. Som ni vet är skidåkningen i Ischgl på mycket hög höjd. Hela 90 % av skidåkningen ligger över 2 000 meter, vilket är anledningen till att det mesta ligger ovanför trädgränsen.


Som väntat är sikten otroligt begränsad på toppen och kombinationen av för lite sömn och whiteout gör oss lite "åksjuka". Vi väljer därför att ta oss ner till skogen, så att vi kan se några konturer som vi kan förhålla oss till.

Inte så många människor - därför älskar jag försäsongen

Helst hade vi velat åka E3 Bodenalpbahn-liften. Men E2-E5-liftarna hade inte öppnat denna lördag, men det gjorde inte så mycket - det fanns gott om orörd snö för oss med E1 Paznauer Thayabahn. 


Skidåkning tidigt på försäsongen - vi kan upprepa det om och om igen - det ÄR helt fantastiskt att kunna åka i pudersnö, utan minsta puderstress.


Om lördagen var fantastisk så var söndagen den 1:a advent himmelsk

Väderprognosen för söndagen skvallrade om solsken, kalla temperaturer och vindstilla. I kombination med de föregående dagarnas massiva snöfall resulterade det i den bästa skiddagen man kunde tänka sig. Det var en känslomässig extas med ren glädje och lycka. 

Det är som om naturen själv har skapat den perfekta tavlan med vit, fluffig snö som sträcker sig så långt ögat kan nå. Solen kastar sitt mjuka ljus över landskapet och får snön att gnistra som diamanter.


Luften är ren och frisk och varje andetag känns som en förnyelse av själen. Ljudet av skidorna som skär genom den djupa snön är som en symfoni av ren njutning. Varje sväng är en dans med gravitationen och det känns som om du svävar på en flygande matta av mjuk pudersnö.

Humöret är en blandning av barnslig entusiasm, äventyrskänsla och en djup känsla av tillfredsställelse. Den bästa skiddagen på mycket, mycket länge. Och det är bara den 3 december. Det är historiskt galet!

Vi var först nedför de orörda bergssidorna vid Samnaun och sällan har vi jublat och high-fivat varandra så mycket som vi gjorde den 1:a advent 2023.

A day to remember!

Den perfekta skiddagen avslutas i Ischgls nya spa-paradis

Spa-paradis är definitivt inte ett ord, men det enda andra ord jag kan komma på är badland. Och Silvretta Terme Ischgl är allt annat än det badland som jag förknippar med slush ice, skrikande barn och medelålders män i allt för tajta badbyxor.


Silvretta Therme Ischgl är förmodligen den mest fantastiska wellness-, spa- och bastuanläggningen vi har stött på hittills. Om du gillar den typen av aktiviteter kan vi ge våra varmaste rekommendationer: skäm bort dig själv och njut i fulla drag.

Tack till Ischgl för de 3 bästa dagarna du kan tänka dig.

Vi bugar oss - Ischgl gjorde det igen. Serverade 3 perfekta och intensiva dagar. Relax if you can :)

Frestad av en tidig skidsemester? Läs mer om skidresor till Ischgl här.

Sök bland alla skidresebyråers erbjudanden till Ischgl här.

Fler bilder:




Publicerad av: Thomas Jensen

Resebyråer till Ischgl
Fakta om Ischgl
Skidområdet: 1400-2872 m.ö.h
Staden/byn: 1400 m.ö.h

66 pister i allt
14 stk.
40 stk.
12 stk.

Lifter: 44 stk. / 88.900 pers/time

Släpliftar: 13
Sittliftar: 25
Kabinliftar: 5

Mer om skidresor till Ischgl

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen