Ski in - Ski out skidsemester. Här bor du i pisten

Ski in - Ski out skidsemester. Här bor du i pisten

Allt blir bara lättare när man bor i pisten, eller direkt bredvid. Vi har samlat några av de möjligheter som finns för att åka skidor helt fram till dörren.

Uttrycket Ski in / Ski out används när lägenheten/hotellet är beläget så att du inte behöver gå särskilt långt i skidpjäxorna, ta en med buss eller liknande för att kunna klicka på dig skidorna eller snowboarden och ge dig ut i pisten.

Det längsta du ska gå med dina skidgrejer över axeln är från skidkällaren och direkt ut i pisten.

Så: Inga bussar, inget skidpjäxemarathon, inga besvär, bara supersmidigt.

Perfekt för dig som älskar när allt bara är så enkelt och smidigt som möjligt.

Nedanför kan du hitta några bra förslag på Ski in/Ski out-boenden.


#1 Hotel Panther'A, i Saalbach

Hotel Panther'A är ett vackert fyrstjärnigt hotell vid gågatan, i Saalbach. Så fort du kliver ut från ditt hotell är du mitt i Saalbachs centrum. Under din vistelse har du tillgång till flera lyxiga anläggningar: en uppvärmd utomhuspool, en stort wellness-avdelning, olika restauranger och en mycket mysig pub med utsikt över gågatan. Skidliften ligger mindre än 350 meter bort och om det finns tillräckligt med snö kan du åka ner precis framför hotellet.

Läs mer här >>


#2 Golf Hotel

När du bor på Golf Hotel bor du precis vid pisten. Med endast ett kort åk till liften så går det smidigt att ta sig ut i backen på morgonen och hem igen på eftermiddagen. Om du vill utforska centrala Madonna di Campiglio kan du enkelt ta dig dit med hotellets shuttle service, men om du föredrar en uppfriskande promenad är det knappt 1 800 meter att gå.

Läs mere här >>


#3 Residence PV Premium Amara i Avoriaz

Residence PV Premium Amara är ett lyxigt och charmigt lägenhetshotell beläget i bydelen La Falaise i Avoriaz. Komplexet består av mycket komfortabla lägenheter fördelade i 5 olika byggnader. Från lägenheterna har du direkt åtkomst till det 650 kilometer stora skidområdet Les Portes Du Soleil, där du kan åka skidor i både Frankrike och Schweiz. Skidområdet bjuder på enormt många möjligheter för både nybörjare och avancerade skidåkare. För nybörjare finns det massor av bra blå pister och för de som vill ha mer utmanande åkning så finns den krävande superbranta nedfarten La Mure (Väggen). Den längsta nedfarten är en röd pist på 7 kilometer som ligger i den schweiziska delen av Les Portes du Soleil.

Läs mer här >>


#4 Les Chalets du Jardin Alpin, Val d'Isére
Här bor ni i trevliga och lugna omgivningar och kan åka skidor till och från lägenheten. På morgonen är det bara att klicka på skidorna utanför dörren och glida ner mot snötorget Front des Neige, där många av byns liftar utgår ifrån

Läs mer här >>


#5 Hotel Galli's Centro, Livigno

Skidåkningen startar och slutar bara 30 meter från hotellet, så på morgonen när ni stiger upp så får ni direkt tillgång till de nypistade backarna. Skiduthyrningen och skidskolan ligger dessutom precis vid hotellet.

Läs mer här >>


#6 Alpen Resort Bivio, Livigno

Alpen Resort Bivio ligger i utkanten av Livigno, med kort avstånd till backarna och enkel tillgång till skidåkning. På Alpen Resort Bivio, efter en lång dag i bergen, kan du koppla av och varva ner i det stora wellnessområdet, där du hittar ett turkiskt bad, inomhuspool, bastu och mycket mer. Det perfekta sättet att ladda för nästa dags utmaningar.

Läs mer här >>


#7 Hotel Val Claret i Tignes

Som namnet antyder så ligger detta trevliga hotell i bydelen Val Claret med ski-in/ski-out precis vid de fantastiska pisterna i Tinges.

Hotellet är ett "all-inclusive" hotell där mat och dryck är inkluderat i priset. I hotellets restaurang serveras frukostbuffé, lunch, eftermiddags-snack och middag. Då hotellet ligger precis vid backen är det enkelt att svänga förbi hotellet för en gratis lunch om man önskar.

Läs mer här >>


#8 Hotel La Mirandola, Passo Tonale

Charmig atmosfär och möjlighet till ski-in/ski-out i bra snöförhållanden. Hotel La Mirandola är ett historiskt 3-stjärnigt hotell med en unik placering nära pisterna. Hotellet var förr i tiden ett kloster och har idag därför en speciell och romantisk atmosfär. Hotel La Mirandola passar dig som önskar att på bo på ett unikt hotell som bär på mycket historia i vackra och lugna områden på din skidresa till Passo Tonale.

Läs mer här >>


#9 Hotel Club MMV Les Arolles, Val Thorens

På Hotel Club MMV Les Arolles hittar du wellness, halvpension, moderna rum, barnklubb och ja – listan är lång! Så om du redan nu är lite frestad så läs vidare.

Alla rum på Hotel Club MMV Les Arolles är fina, moderna och renoverade. Här finns allt du behöver på skidresan. I de stora, mjuka sängarna är du garanterad en god natts sömn.

Läs mer här >Var det inget av de ovanstående boendena som frestade dig?

Då kan du söka bland alla skidresearrangörernas resor här.

Publicerad av: André Moth Andersen

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen