Hitta sista minuten och restskidresor


Här kan du hitta en sista minuten resa till din skidsemester. Vi har samlat alla restresor som svenska resebyråer har angett lediga den senaste veckan. För närvarande kan du hitta en last minute skidresa till många olika skidorter.

För att hitta en sista minuten-resa ska du göra en sökning ovanför där du väljer de krav som du ställer till din skidsemester. Sedan kommer de bästa och mest aktuella förslagen visas i din sökning.

Du kan hitta billiga sista minuten-resor till din skidsemester

Det kan ibland vara ödet som avgör om du kan hitta den helt rätta sista minuten-skidresan. De svenska resebyråerna får ofta återbud från svenskar som i sista sekund kommer på att de inte kan åka iväg på en skidresa ändå. Det öppnar en dörr för andra som akut letar efter en skidsemester. Om du har tur och är snabb kan du skynda dig att norpa en av de lediga restplatserna till ett mycket fördelaktigt pris. Du ska dock ofta stå redo med en packad väska eftersom du kanske ska iväg med mycket kort varsel.

Restresor behöver inte nödvändigtvis vara skidresor som har avbeställts av andra. Det kan också bero på att resebyråerna på förhand bokar för många skidplatser som de senare upptäcker att de inte hinner sälja. Det betyder inte att resorna är dåliga. Resebyråerna har bara varit lite för optimistiska i sina beräkningar på hur många skidresor de kunde sälja och det ger dig möjligheten att spara pengar på en billig sista minuten-skidresa till exempelvis Frankrike, Norge, Italien och österrike.

Goda råd till att hitta restplatser på skidresor

När du börjar söka efter restplatser så finns det ett par goda råd som sannolikt kommer att föröka dina möjligheter att hitta helt rätt skidsemester som passar dig. Det betyder att du bör lägga en strategi i ditt sökande, där du antingen är flexibel på en destination eller är flexibel på tidpunkten för resan.

Det är inte säkert att du kan hitta en sista minuten-resa till just den destination och den tidpunkt som passar dig bäst. Därför kan det ofta vara en bra idé att antingen gå efter ett datum eller en destination. Det ger större chans för dig att hitta en billig skidrestresa.

Om du exempelvis har semester i en specifik vecka, kan det vara ett klokt beslut att vara flexibel angående destinationen, så att du är säker på att komma iväg när du har ledigt. är du däremot fast inställd på att du ska besöka ett särskilt skidområde, ska du vara uppmärksam på att du kanske ska möjlighet att snabbt få ledigt från skola eller jobb.

Frågor om restplatser och sista minuten-resor till din skidsemester

Vi upplever ofta att folk har många frågor angående beställning av en skidsemester i sista sekunden. Det är fullt förståeligt eftersom det är många saker som avviker jämfört med en vanlig resa. Därför har vi samlat några av de vanligaste frågorna och har svarat på dem, så att du lätt kan få överblick över de ämnen som är viktiga när du ska köpa en sista minuten-skidresa.

Var hittar jag de billigaste skidrestplatserna?

När vintersäsongen närmar sig börjar de stora svenska resebyråerna alltid att tävla med varandra om vem som kan erbjuda de lägsta priserna. Detta är en evig kamp där Nortlander, Sunweb, Slopetrotter och många andra hela tiden turas om med att ha de bästa erbjudandena.

De olika resebyråerna riskerar att inte få deras skidresor sålda. Det vill de för allt i världen gärna undvika eftersom det ger dem en massa extra utgifter till tomma sängplatser och flygsäten. även om du kan hitta relativt billiga restresor hos dem alla, kan det dock vara tidskrävande att hitta det bästa erbjudandet.

Istället för att besöka alla resebyråernas hemsidor för att hitta deras restresor kan du nöjas med att använda sökfunktionen på denna sida. Vi har samlat de bästa erbjudandena på last minute skidsemestrar från alla resebyråer så att du snabbt och lätt kan få en överblick över dina möjligheter. På så sätt sparar du en massa tid, som du kan ägna åt andra saker.

Vilken typ av sista minuten-resor och restplatser kan sökfunktionen på Skidresor ge?
Det bästa med att använda vår resesökning är att du helt själv bestämmer vilka krav och förutsättningar du ställer till din sista minuten-resa, som du vill hitta. Med vår sökfunktion kan du hitta många olika parametrar som resan ska uppfylla, vilket ger dig de allra bästa resultat som man överhuvudtaget kan få.

Du kan bland annat välja vilken slags transport du önskar. Vill du ha en kör-själv-sista minuten-resa, eller vill du hellre hitta restplatser där du transporteras i buss eller flyg? Det är också möjligt att sortera efter hur många personer som ska iväg på skidresan. På så sätt kan du både hitta en sista minuten skidresa till en person och till en hel grupp av människor.

Du väljer också helt fritt vilken destination du vill besöka. Välj till exempel svenskarnas favorit-skidort Wagrain i österrike eller åk till Frankrike som har fantastiska destinationer som Val Thorens, Alpe d'Huez, Val d'Isére, Avoriaz och Tignes. Du kan också prova den stora italienska skidorten Livigno, där det är många restresor från november och ända till april.

Avbeställning och betalning av en sista minuten-skidresa?

Det är sällan möjligt att avbeställa en skidsemester som du har köpt som sista minuten-resa. Här kommer du som regel mista hela beloppet som du har betalt för semestern. Om du är sjuk har du dock möjlighet att få tillbakabetalt hela eller delar av resans pris, om du i samband med köpet av sista minuten-resan har köpt ett avbeställningsskydd och om det uppfyller villkoren i försäkringspolicyn.

När du beställer en skidsemester i sista sekund fungerar betalningen annorlunda än normalt. I vanliga fall ska man ju oftast betala ett depositum mellan två och tre dagar efter sin beställning och därefter inbetala det resterande beloppet cirka sex veckor innan avresa. Om du ska på en sista minuten-resa är det inget depositum. Här ska hela beloppet betalas med det samma. Ibland ska också du ha med dokumentation för din betalning på din resa om du har beställt en så impulsiv skidsemester att resebolaget ännu inte har registrerat din betalning. Detta är dock information som du får från din resebyrå.

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen