Stora skidstugor i Österrike

Stora skidstugor i Österrike

Om du vill bo i en stuga under din semester i Österrike ska du läsa denna artikel. Här kommer vi med de bästa förslagen på vilka österrikiska stugor du ska boka till semestern.

Hitta stora stugor i Österrike här: Sunweb, Nortlander, SkilinkSlopetrotter, Slopestar

Om man vill bo i en stuga när man är på skidsemester så åker de flesta svenskar till Norge eller till de svenska fjällen. Både härhemma och i Norge finns det många mysiga fjällstugor, men det är faktiskt möjligt att hitta bra och spännande skidstugor i Österrike också, om man föredrar att semestra i de österrikiska alperna, där skidområdena är större.

I Österrike kan man hitta stugor och lägenheter i alla storlekar och prisklasser. Oavsett om du planerar en skidresa med ett större kompisgäng eller hela familjen så har du goda chanser att hitta en intressant storstuga som lever upp till dina önskemål och krav.

Det speciella med stugor i Österrike är att de sällan ligger isolerade som i andra länder. I Österrike ligger de ofta som små hus där det är 2-5 mindre lägenheter samlade. Det är därför sällsynt att man kan hitta en stuga som ligger för sig själv, men detta ska folk inte bli bortskrämda av. Genom att hyra dessa lägenheter får man ändå den mysiga stugkänslan som vi ju känner igen.

I Österrike bor innehavaren ofta själv i stugan och detta ger ofta möjlighet för en bröd-service, där man kan få morgonfrallorna levererade direkt till dörren. På en del ställen kan man till och beställa ett frukostpaket.

Om du vill boka en stor stuga eller lägenhet i Österrike ska du vara medveten om att du ska vara ute i god tid och skynda dig. Utbudet av stugor är inte lika stort som i andra länder och det är därför de bästa och mest populära stugor snabbt blir uppbokade.

Stora stugor i Schladming

Schladming är känt för att vara en riktigt mysig skidort med bra restauranger, mysig gågata och festlig afterski. Det är ett mycket snösäkert område med bra och långa pister. Här kan du bo i en mysig österrikisk stuga med skidåkning precis utanför dörren.


Chalet Hauser Kaibling med privat uppvärmd pool

Vi kan verkligen rekommendera de populära Appartments Alpenrock, som ligger med en superfin utsikt till toppen av alperna. Appartments Alpenrock har ett unikt läge och är ett perfekt val till familjer och kompisgäng som vill bo bra. 

Se alla de mysiga Schladming-stugorna på Snowtrex här >>

Sun Lodge i Schladming plats upp til 10 personer

Vi kan också rekommendera Landhaus Hubertus har pisten som granne och du kan du nästintill åka skidor hela vägen fram till dörren. Här är plats till 8 personer.

Landhaus Hubertus

Store stugor i Bad Gastein och Bad Hofgastein

Chalet Wallner centralt beläget i Bad Hofgastein, här är plats upp till 18 personer.

Chalet Wallner

Är du på jakt efter en stor lägenhet i Bad Gastein med sängplats upp till 10 personer? Så kan vi rekommendera Residence Sonnewende.

Residence Sonnewende

Stora stugor i Filzmoos, Flachau och Wagrain

Är du på jakt efter en stor stuga med sängplats upp till 30 personer? Då ska du rikta blicken mot antingen skidorterna Filzmoos, Flachau eller populära Wagrain där du kan hitta storstugor på upp till 310 kvm. Här finns det utrymme för en hel skolklass eller andra stora grupper som gärna vill bo tillsammans i en stuga.

I dessa stugor hittar du allt du behöver till skidsemestern. Detta inkluderar naturligtvis närheten till pisterna, välutrustade kök, rymliga uppehållsrum, många sovrum, stor balkong och en massa härliga extraprylar som pjäxvärmare, bastu, platt-TV, diskmaskin, espressobryggare m.m.

Filzmoos: Se de stora och välutrustade stugorna i Filzmoos och Wagrain här >>


Flachau: Se stugorna 'Alpenchalets Flachauer Gutshof' med plats till 12 personer i Flachau här >>

Alpenchalet Flachauer Gutshof

Alpin Chalet är chaletlägenheter med plats upp till 24 personer i Wagrain. 

Knappensteig appartements i Wagrain. Till liften Flying Mozart är det ca 500. Bo upp till 10 personer.

Ett alternativ till stugor i Österrike - stora lägenheter eller stora rum

Som det nämns i inledningen är det begränsat hur många skidstugor man kan hitta i Österrike. Om du gärna vill få den mysiga familjestämningen som man får i en stuga, kan du istället titta på några av de bra alternativen till österrikiska stugor.

Det kan exempelvis vara stora lägenheter eller särskilda familjerum som man boka i alla österrikiska skidområden. Här kan man ha trevligt tillsammans med kortspel, gemensam matlagning och andra saker som man traditionellt gör när man är på skidsemester och bor i stuga.

Du kan läsa mer om skidsemester i Österrike här >>

Om du klickar dig hit kan du göra en specifik sökning där du söker utifrån dina krav och kriterier. Välj exempelvis transportmedel, destination och antal personer som det ska finns sängplats till i stugan eller lägenheten. Du kan också hitta resorna här nedan:

Stugor och lägenheter i Österrike för 8 personer

Se urvalet av stugor och lägenheter i Österrike där det finns sängplats till 8 personer här >>

Stugor och lägenheter i Österrike för 12 personer

Se urvalet av stugor och lägenheter i Österrike där det finns sängplats till 12 personer här >>


Publicerad av: Mikkel Raunsgaard

Resebyråer till Schladming
Fakta om Schladming
Skidområdet: 800-2700 m.ö.h
Staden/byn: 745 m.ö.h

152 pister i allt
46 km blå
91 km röd
15 km svart

Lifter: 87 stk. / 89.400 pers/time

Släpliftar: 65
Tåg: 2
Sittliftar: 15
Kabinliftar: 5

Mer om skidresor till Schladming

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen