Skidsemester med buss

Skidsemester med buss

Funderar du på att ta bussen på nästa skidsemester? Läs våra goda råd inför bussresan här eller utforska alternativen för en skidsemester med buss i Österrike, Frankrike, Italien, Norge och Sverige.

Bussen är ett bekvämt och avslappnande transportmedel när du ska åka på skidsemester. Det är inte utan anledning som skidresor med buss blir allt mer populära. De flesta resebyråer erbjuder idag paketresor där en bekväm bussresa och boende är inkluderat i skidresan.

Bussresan till din destination ger dig möjlighet att koppla av, så du är redo för semester och skidåkning när du kommer fram. Själva transporten är bekväm och du reser med nya, välutrustade lyxbussar. 
 

Sök efter skidresor med buss

 
Du kan även hitta en skidsemester med buss hos följande resebyråer:
Resebyråer med bussDestinationer
Nortlander SkitoursFrankrig, Österrike, ItalienSe reseerbjudanden här
SkilinkFrankrig, Österrike, ItalienSe reseerbjudanden här
SunwebFrankrig, Österrike, ItalienSe reseerbjudanden här
Slopetrotter SkitoursÖsterrike, ItalienSe reseerbjudanden här
SlopestarItalien, Frankrig og ÖsterrikeSe reseerbjudanden här

Därför ska du resa på skidsemester med buss

Det finns många goda anledningar till att låta bilen stå i Sverige och ta bussen till din skiddestination.

Först och främst är komforten och avslappningen ett stort plus. Du behöver inte sitta och koncentrera dig på att köra, utan kan luta dig tillbaka, ta en tupplur, läsa en bok eller spela kort med resesällskapet. 

Du kan låta busschauffören göra jobbet, medan din semester börjar i samma ögonblick som du stiger på bussen.

Dessutom är en skidsemester med buss ett billigt alternativ. När många personer reser tillsammans sparar man mycket pengar på
bland annat bensinkostnader och slitage på bilen. Det gör bussresan billigare än kör-själv semestern och mycket billigare än en
flygresa.

Om du vill åka på en skidsemester med buss kan du välja mellan destinationer i större delen av Europa och det finns många bra researrangörer att välja mellan. Du kan till och med kliva på i en stad som ligger nära dig.

Bra anledningar till att åka på skidsemester med buss
  • Avslappnande och bekvämt
  • Prisvärd transportform
  • Brett utbud av destinationer och researrangörer
  • Möjligt att kliva på bussen nära dig
  • Gott om benutrymme
  • Säkert 

Skidsemester med buss till Österrike 

Det finns ett brett utbud om du vill ta bussen Österrike. Nästan alla resebyråer erbjuder skidbussresor till Österrike, så du kan enkelt ta dig till populära destinationer som Wagrain, Bad Gastein, St. Anton, Saalbach, Zell am See, Obertauern etc.

Beroende på var du bor i Sverige och vart du ska i Österrike tar bussresan vanligtvis cirka 21-24 timmar. Här kan du välja att resa med bland annat Slopetrotter och Sunweb. Skidsemester med buss till Österrike innebär oftast trevliga fyrstjärniga bussar med nordisktalande busschaufförer.

Läs mer om skidsemester till Österrike här.

Skidsemester med buss till Italien 

När du åker på skidsemester i Italien är du alltid garanterad fantastisk skidåkning, gott sällskap och utsökt italiensk mat. Vi rekommenderar starkt att du tar bussen till Italien, så att du inte behöver sätta dig bakom ratten själv. Resan till Italien är relativt lång, så det blir en lång och jobbig resa om du väljer att köra själv.

Som tur är finns det många svenska resebyråer som erbjuder skidresor med buss till Italien. Här kan du till exempel resa med Skilink, Slopestar och Slopetrotter till fantastiska skidorter som Canazei, Livigno, Passo Tonale och Cervinia. 

Bussresan till Italien tar vanligtvis 23-26 timmar beroende på exakt avgångspunkt och destination.

Läs mer om skidsemester till Italien här.

Skidsemester med buss till Frankrike 

Frankrike erbjuder allt du kan önska dig på din skidsemester. Här hittar du mindre skidorter med fantastisk skidåkning, bra offpistområden och stora skidorter med action hela dagen - skidåkning på dagen och fest på kvällen. I komplement till skidåkningen får du en vänlig atmosfär och god fransk mat. 

Du kan till exempel ta en buss till Val Thorens, som har vunnit priset som världens bästa skidort flera gånger. Naturligtvis kan du också resa till populära städer som Avoriaz, Valmorel, Alpe d'Huez, Tignes, Chamonix och Val d'Isère.

Många av skidbussarna som kör till Frankrike är utrustade med toalett, DVD-spelare och eluttag. Det finns gott om benutryme, så du kan luta dig tillbaka och njuta av turen. Bussarna körs av kvalificerade chaufförer som tar dig tryggt och säkert till ditt resmål.

Läs mer om skidsemester till Frankrike här.

Skidsemester med buss till Norge 

Många svenskar åker skidor i Norge varje år. Men om du ska åka långt upp i Norge och inte orkar köra hela vägen själv är det en bra idé att ta bussen till Norge, så kan du koppla av längs vägen.

Det finns inte lika många researrangörer som erbjuder skidbussresor till Norge som till Alperna, men det finns fortfarande bra alternativ med Active Ski Travel, till exempel. Här kan du bland annat ta dig till offpistmeckat Narvik, Strand och Myrkdalen.

Bussresan brukar ta mellan 9 och 13 timmar, beroende på vilket skidområde du ska till och vart du åker ifrån.

Läs mer om skidsemester till Norge här.
 

Skidsemester med buss i Sverige 

Om du inte har någon bil eller bara inte vill köra själv, är bussen ett bra alternativ när du ska på skidsemester på hemmaplan.

I Sverige finns det något för alla - både vuxna och barn. Om du väljer att resa med Active Ski Travel kan du till exempel ta bussen till Kittelfjäll.

Läs mer om skidsemester i Sverige här.

 Praktisk information om skidresor med buss

Nedan kan du läsa lite praktisk information om skidbussresor. Observera att de saker som nämns kan skilja sig åt från resebyrå till resebyrå, så vi rekommenderar att du läser igenom informationen från din resebyrå noggrant.

De flesta resebyråer skickar dig den slutgiltiga informationen om buss- och skidresan minst en vecka före avresa.

Bagage på bussen

När du väljer en skidsemester med buss finns det vissa bagageregler som du måste följa. Det är inte som i en bil, där du kan lägga vad du vill i bagageutrymmet. Det måste finnas plats för alla dina medpassagerares bagage, så det finns regler som vanligtvis säger att du får ha 1 bagage på max 25 kg, 1 handbagage och eventuellt 1 par skidor/snowboard med tillhörande pjäxor per person.

Dessa regler varierar dock från resebyrå till resebyrå. Vissa tillåter mer bagage, medan andra byråer är lite strängare och tillåter mindre bagage.

Necessär, pass, biljetter och andra nödvändigheter som ska användas under bussresan måste förvaras i handbagaget. När ditt bagage väl är lastat i bussens bagageutrymme kan du inte komma åt det innan du anländer till resmålet. 

Avresa och ankomst

När du väljer att resa med buss anländer du vanligtvis till din destination på lördagsmorgonen och åker tillbaka till Sverige på lördagseftermiddagen, detta ger dig 8 dagars skidåkning. Du lämnar Sverige på fredag och återvänder igen på söndag. Tidpunkterna kan variera beroende på din destination. 

Ditt boende eller hotellrum är vanligtvis inte tillgängligt förrän kl. 17.00 på ankomstdagen. Därför kommer din resebyrå ofta att hänvisa dig till ett ställe där du kan förvara ditt bagage under tiden och där du har möjlighet att byta om, så att du kan komma ut i pisterna.

På avresedagen bör du vanligtvis vara ute från boendet/hotellrumet senast kl. 10.00. Denna dag hänvisas du till samma bagageförvaring som ankomstdagen, vilket gör att du kan njuta av sista dagen i pisterna. 

Upphämtning med buss

När du reser med buss kliver du på vid en uppsamlingsplats i en stad nära dig. Svenska resebolag har uppsamlingsplatser på flera platser i landet, så det är lätt för dig att ta dig ombord på bussen.

Det finns ofta upphämtningsställen för skidbussar i t.ex. Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Halmstad och Helsingborg.

De flesta resebyråer rekommenderar att du anländer till upphämtningsplatsen minst 15 minuter före avgång. Det är viktigt att du inte kommer för sent, eftersom bussen har en tight tidtabell att följa. Du kan därför riskera att missa bussen om du inte är där i tid. 
På bussen

När du äntligen sätter dig på bussen kan du slappna av och njuta av resan. På de flesta bussar kan du köpa något att dricka till ett överkomligt pris. Naturligtvis får du även ta med dig egen mat och dryck på bussen.

Alla svenska bussar är rökfria. Ibland görs dock stopp på rastplatser där du kan sträcka på benen, ta en cigarett eller gå på toaletten. Det brukar även hållas en längre paus på kvällen där man kan äta kvällsmat. 

Många bussar har eluttag för passagerarna, där du kan ladda din mobiltelefon, surfplatta eller dator under resan. 

På Skidresor.com rekommenderar vi att du tar med dig öronproppar på resan, vilket kan hjälpa dig att sova. Det kan vara svårt att somna, även om folk är hänsynsfulla och håller nere ljudnivån under natten. 

Hitta din skidsemester med buss:
- Sök efter den perfekta skidresan här..

Läs vår guide om skidsemester med flyg här >> 
Skidresor.com har betyg 4,6 stjärnor av 5 - Baserat på 198 omdömen.

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen