Lägenheter och skidstugor i Italien: Här är 12 fantastiska möjligheter

Lägenheter och skidstugor i Italien: Här är 12 fantastiska möjligheter

När du letar efter skidstugor i Italien har du hundratals alternativ hos svenska resebyråer. Är det förvirrande? Vi har kokat ner de många alternativen till 12 av de mest fantastiska stugorna.

Vi har besökt de svenska resebyråerna och hittat några av de mest populära boendealternativen. På så sätt är det lätt för dig att hitta och hyra en skidstuga i Italien... Nu kallar vi det för en "stuga" - i verkligheten är det mycket svårt att hitta en skidstuga i Italien. Nedan kan du läsa om chalets och skidlägenheter i Italien.

Letar du efter en stuga, en lägenhet eller ett skidhotell i Italien i ett visst område? Nedan kan du läsa om:
 • Skidstugor och -lägenheter i Livigno
 • Skidstugor och -lägenheter i Canazei
 • Skidstugor och -lägenheter i Cervinia
 • Skidstugor och -lägenheter i Passo Tonale
 • Boende i andra områden: Champoluc, Sauze d'Oulx, Val di Sole
 • Skidstugor i Livigno (upp till 11 personer) - minimala liftköer och maximalt med snö

  Livigno är ett av svenskarnas favoritområden. Här är liftsystemet toppmodernt och mycket effektivt. Det innebär att du nästan aldrig kommer att uppleva en liftkö - en stor fördel för dig som vill resa under högsäsong.
  Skidområdet ligger på 1.816-2.796 meters höjd, vilket ger stora möjligheter till en lång skidsäsong. Området erbjuder 110 kilometer pister och utmaningar för både nybörjare och experter.
  Om du vill ha minimalt med köer, maximalt med snö och undervisning i en svenskä skidskola, så ska du hitta en skidstuga i Livigno.
   

  Apartment Bait dal Temp (upp till 9 personer)

  Apartment Bait dal Temp ligger i ett lugnt område - utan att vara långt från pisterna. Huvudliften ligger bara 300 meter från skidlägenheten och du kan glida hela vägen från dörren till liften. De största lägenheterna i komplexet har plats för upp till 9 personer. Här kan du njuta av ljusa rum med gott om utrymme och fin inredning.
  Se hos: Slopestar.se
   

  Apartment Baita Pierin (upp till 9 personer)

  I förhållande till skidåkningen är belägenheten perfekt. Det är endast 20 meter till lift nummer 17. I bydelen San Rocco finns mysiga små butiker, supermarkets och restauranger som serverar både internationella men även lokala kulinariska upplevelser. Här finns även barer och nattklubbar för den som vill roa sig när pisterna stängt.
  Se hos: Slopetrotter.se

  Hotel Paradiso(upp till 5 personer)


  Det mysiga, traditionella hotellet ligger 10 minuter från Livignos centrum och med en kostnadsfri transferbuss tar du dig smidigt till stadens centrum. Pisten ligger bara 100 meter från hotellet.
  Se hos: Sunweb.se
   

  Chalet Li Mina (upp till 6 personer)

  Chalet Li Mina i Livigno erbjuder 6 fina lägenheter i entrevlig, men livlig del av byn. I närheten av boendet kan du hitta restauranger, afterski-barer möjlighet att shoppa och supermarket. Några få meter från huset ligger Carasello 3000 som är en av huvudliftarna i Livigno. 
  Se hos: Nortlander.se

  Lägenhet Casa Silvia (upp till 6 personer)

  lägenheten Casa Silvia ligger i ett av de originella husen i Livigno. Casa Silvia ligger bara 250 meter från den stora liften, Carosello 3000 som enkelt tar dig ut i skidsystemet.
  Se hos: Skilink.se
   

  Chalet Gaste  (upp till 11 personer)

  I Chalet Gaste kan du välja mellan två olika lägenheter, varav den största har plats för upp till 11 personer - perfekt för den stora familjen som vill bo i en lugn miljö. Det är bara 100 meter från lägenheten till närmaste lift. När du vill koppla av på kvällen kan hela gruppen njuta av de rymliga lägenheterna där alla kan vara samlade.
  Se hos: Slopestar.se
   

  Fler alternativ i Livigno

  Vill du se fler alternativ i Livigno? Hos resebyråerna kan du se ett urval av olika skidhotell och lägenheter.
  Se fler möjligheter hos: Skillink, Slopetrotter, Sunweb, Slopestar, Nortlander

  Skidstugor i Canazei (upp till 10 personer) - Massor av sol och gott humör

  Canazei är en del av världens största skidområde, SuperSki Dolomiti. Här är det solsken 8 av 10 dagar - och skidåkning i världsklass 10 av 10 dagar. Ge er av till de sydliga Alperna och njut av totalt 1200 kilometer pister.
  I detta enorma område kan du åka skidor hela veckan utan att någonsin prova samma pist mer än en gång - men det skulle nästan vara synd att tillbringa hela veckan i backarna. Området är känt för sin stämningsfulla atmosfär och sina restauranger där både stämningen och smakerna är på topp.
  Hitta en skidstuga i Canazei om du vill ha massor av sol, fantastiska backar och gott humör.

  Al Parco (upp till 7 personer)

  I lägenhetskomplexet ’Al Parco’ finns lägenheter för upp till 7 personer. De största lägenheterna är på 80 kvadratmeter och har tre sovrum och två badrum. Lägenheterna ligger nära centrum men inte direkt vid huvudgatan, så du har nära till restauranger och stadsliv, utan att bli störd av larmande människor.
  Se hos: Skilink.se

  Casa Bernard (upp till 10 personer)

  I härliga och centrala Casa Bernard kan ni bo upp till 10 personer tillsammans - perfekt för den stora familjen eller en grupp vänner. Lägenheten har 110 kvadratmeter där du kan njuta av fyra sovrum. Casa Bernard ligger 400 meter från liften - och skidbussen stannar nära ytterdörren.
  Se hos: Slopestar.se

  Apartments Casa Planber (upp till 12 personer)

  Apartments Casa Planber ligger perfekt i förhållande till skidåkningen med ett läge precis vid huvudliften men samtidigt nära till centrum.

  Lägenheterna ligger i en ny byggnad och har plats för upp till 12 personer. De är inredda med två sovrum, badrum och ett kök med sittplatser.
  Se hos: Slopetrotter.se

  Skidstugor i Cervinia (upp till 12 personer) - Italiens högsta skidområde med plats för alla

  Vi kan definitivt säga att Cervinia är Italiens högsta skidområde. Vi kan med (nästan) samma säkerhet säga att det är Italiens vackraste semesterort. Här finns 334 kilometer pister där du kan åka skidor och njuta av den förtrollande utsikten över det ikoniska berget Matterhorn.
  Områdets pister är mångsidiga och passar både barnfamiljer och erfarna skidåkare. Dessutom kännetecknas området av långa nedfarter. Ta till exempel en tur i Europas högsta gondol, som tar dig till en höjd av 3.883 meter, och prova sen att åka hela nerfarten som är 20 kilometer.
  Du ska välja en skidstuga i Cervinia om du vill ha snösäkerhet i många månader, den vackraste utsikten och mångsidiga backar.
    

  Piccolo Rododendro (upp till 8 personer)

  Piccolo Rododendro ligger 150 meter från Cervinias gågata. Det är en klassisk italiensk skidlägenhet med plats för 8 personer. Barer och restauranger ligger ett stenkast från lägenheten, så ni kan enkelt komma ut och njuta av god mat och nattliv. Den närmaste liften ligger 500 meter från lägenheten - och om du har ont i benen efter hårda dagar i backarna, så stannar skidbussen precis utanför dörren.
  Se hos: Slopestar.se
   

  Lägenheter "Red Fox Lodge" (upp till 12 personer)


  Red Fox Lodge består av totalt 9 lägenheter med plats för 2 till 6 personer. Är ni ett större sällskap eller en grupp av vänner kan flera lägenheter kopplas ihop. Alternativt kan man boka en hel våning med 3 lägenheter på totalt 152 kvm och med plats till 12 personer. 
  Se hos: Skilink.se

  Skidstugor i Passo Tonale (upp till 9 personer) - skidåkning på alla nivåer i idylliska omgivningar

  Med utsikt över branta klippor och höga bergstoppar, på gränsen mellan Lombardiet och Trentino, ligger Passo Tonale. Här finns massor av skidåkning på hög nivå, men du behöver inte vara expert, då området har fantastisk skidåkning för skidåkare oavsett nivå.
  Det har åkts skidor i området i mer än 100 år. Som en liten fun fact så kan vi berätta att den första skidliften i området byggdes redan på 1920-talet, men som tur är finns det betydligt modernare liftsystem du kan använda dig av. 
  En skidsemester i området ger dig möjligheten till avkoppling och välbefinnande, eftersom staden erbjuder flera spa- och wellnesshotell.
  Hitta en stuga i Passo Tonale om du vill ha skidåkning på alla nivåer och bergsutsikt i ett idylliskt område.
   

  Appartamento Diamante (upp till 9 personer)

  Appartamento Diamante är en härlig skidlägenhet i Italien med fantastisk utsikt över bergen. Här finns det plats för 9 personer och med 130 kvadratmeter finns det gott om utrymme när benen behöver en paus. Från lägenheten har du nära till shopping och restauranger och den närmaste liften ligger 350 meter från lägenheten. Dessutom stannar skidbussen 50 meter från lägenheten.
  Se hos: Slopestar.se
   

  Residence Anna (upp till 8 personer)

  Residence Anna är ett modernt, mysigt och fullt utrustat hus där du har nära till allt. Den närmaste liften ligger bara 100 meter bort - och backarna ligger också inom räckhåll. I lägenheten kan ni koppla av i det mysiga vardagsrummet och ni kan njuta av en utsökt frukost före dagens skidåkning, ni ska bara beställa det dagen innan. Det finns plats för 4-8 personer.
  Se hos: Slopestar.se och Slopetrotter.se
   

  Skidlägenheter i andra italienska områden

  Här är några andra alternativ till skidlägenheter i Italien. 

  Campitello - Eurochalet (upp till 8 personer)

  I Campitelloområdet kan du bo i det charmiga och rymliga Eurochalet, som rymmer upp till 8 personer i de största lägenheterna. Den idylliska staden ligger precis utanför dörren och den närmaste restaurangen ligger bara 150 meter bort.
  Se hos: Snowtrex.se
   

  Val di sole – Maso Margherita (upp till 8 personer)

  En före detta italiensk bergsgård - kan du tänka dig en mysigare plats att bo på? Maso Margherita är en före detta bondgård som har förvandlats till fem fantastiska skidlägenheter med modern inredning och traditionell känsla. De ligger 150 meter från skidbussen, har vacker utsikt och de största lägenheterna rymmer upp till 8 personer. Ett perfekt val för dem som vill bo i en charmig skidlägenhet i Italien. 
  Se hos: Sunweb.se
   

  Sauze d’Oulx – Lägenheter "Besson" (upp till 8 personer)

  Mitt i centrum av Sauze d'Oulx ligger Besson. Här bor du med perfekt läge 200 m från huvudliften Clotes och där backen kommer ner till byn.   
  Se hos: Skilink.se

  Är du också intresserad av andra destinationer med stora stugor? Spana in våra guider till:

  Publicerad av: Rasmus Skov

  Fakta om Livigno
  Skidområdet: 1816-2796 m.ö.h
  Staden/byn: 1816 m.ö.h

  74 pister i allt
  28 stk.
  36 stk.
  10 stk.

  Lifter: 33 stk. / 46.000 pers/time

  Släpliftar: 15
  Tåg: 3
  Sittliftar: 15

  Mer om skidresor till Livigno

  Hitta erbjudanden på skidresor

  Gå til toppen