Skidresor med swimmingpool och wellness

Skidresor med swimmingpool och wellness

Kan man kombinera en aktiv skidsemester med avslappnande wellness, swimmingpool och spa? Vi har hittat ett antal hotell där avslappning och skidåkning är i fokus, så att du kan skämma bort dig själv.

Efter en lång dag i backen är kroppen ofta sliten, musklerna är ömma och kroppen är dränerad på energi. En del laddar batterierna i baren, andra väljer att ligga på soffan och se sin favoritserie! Men det finns även de som hoppar ner i bubbelpoolen, får massage eller svettas i bastun innan de äter en enastående middag.
Här hemma har wellnessuppehåll varit ett populärt sätt att skämma bort både sig själv och andra, kanske framförallt genom förlängda weekendresor till herrgårdar och lyxhotell. Men trenden har nu spridit sig till skidorterna, där kombinationen av skidåkning och wellness inte längre bara är till för de som flyger till Alperna i sin egen helikopter.
 

Skidresor och swimmingpool

Något av det bästa med hotell som har swimmingpool och wellnessområden är att de som inte vill åka skidor 9-16 varje dag kan tillbringa en halv- eller heldag på att skämma bort sig själv, medan resten av familjen är ute i pisterna.
 
Även de som älskar att åka skidor kan ladda batterierna på ett wellnesshotell, för efter en lång dag i pisterna gör ett bubbelbad eller en tur i bastun underverk för ömma ben.
 
Finns det något bättre än att avsluta härlig skiddag här?
 

Se hotell med swimmingpool på skidsemestern

Nedan hittar du ett urval av läckra wellnesshotell, där du får möjligheten att skämma bort dig själv. Hotellen med spa och wellness ligger i: Österrike, Tjeckien, Frankrike, Norge och Italien. 

Hochkönig Lifetime Hotel i Maria Alm, Österrike:

 
 
Hotellet har ett 500 m2 stort wellnessområde där du verkligen kan koppla av. Här finns bl.a. örtbastu, bubbelpool, infraröd kabin, ångbad, klassisk finsk sauna samt utomhus- och inomhuspooler. Det finns också ett gym som är öppet dygnet runt. Du kan köpa till massage och skönhetsbehandlingar på plats.
> Läs mer om hotellet här.

Resindence Kalinda Villa i Tignes, Frankrike:


Detta nya och moderna hotell, som nästan är en by i sig själv, har barnpool, uppvärmd inomhuspool, turkiskt bad, jacuzzi, bastu mm. Du kan naturligtvis köpa till massage och skönhetsbehandlingar. Dessutom finns det ett välutrustat gym.
> Läs mer om hotellet här.

Alpinresort Sport & Spa i Saalbach, Österrike:


På hotellet har du tillgång till pool, både inomhus och utomhus, traditionell bastu, isbassäng och diverse ångbad. Dessutom har du möjligheten att börja eller avsluta dagen med ett pass på deras gym. På hotellet finns det möjlighet att köpa olika massage- och skönhetsbehandlingar.
> Läs mer om hotellet här 

Hotel Delle Alpi i Passo Tonale, Italien:

4-stjärnigt hotell med en gedigen wellnessavdelning som du kan köpa tillgång till. Här finns det utomhuspool, klassisk bastu och ångbad, eller så kan du slappna av i den stora jacuzzin.
> Läs mer om hotellet här.

Hotel Caminetto i Canazei, Italien:

Hotellet har flera spännande faciliteter, bland annat ett gym, en stor bar och ett diskotek i källaren. Efter en lång dag med skidåkning kan du också besöka hotellets wellnessavdelning, där du mot en mindre avgift får tillgång till bland annat inomhuspool, bastu och turkiskt bad.
> Läs mer om hotellet här 

Hotel Post i St. Anton, Österrike:

 
När du kommer tillbaka från pisten kan du besöka den mysiga baren eller njuta av alla de fantastiska faciliteter som Hotel Post har att erbjuda. Det finns ett härligt stort wellnessområde med bl.a. pool, bastu, ångbad och jacuzzi.
> Läs mer om hotellet här

Förmiddag på skidor, eftermiddag i poolen

I de familjer där inte alla åker skidor kan möjligheten att boka ett wellnessuppehåll vara lockande – för en vecka i bergen kan definitivt avnjutas på ett wellnesshotell, även om man inte åker skidor.
 

Wellness på skidsemestern

Oftast kan du uppleva följande på ett wellnesshotell:
- Ångbad
- Finsk sauna (med temperaturer på 90 grader)
- Klassiskt spa
- Stora inomhus- och utomhuspooler
- Olika typer av massage
 
Några av de mer okonventionella/okända sakerna du kan uppleva:
- Romerskt bad: En anläggning där du passerar olika typer av bad, t.ex. kallbad, ljumbad, varmbad och svettbad
- Biobastu
- Infraröd kabin/bastu: Strålarna sägs öka välbefinnandet och minska stressen. Temperaturen är vanligtvis runt 45 grader.
- Örtbastu: Här har doftämnena en positiv effekt på exempelvis stress. Örtbastun är vanligtvis inte lika varm som en klassisk finsk sauna, de brukar ligga runt 60 grader.
- Grottrum: Här råder en behaglig temperatur och ljudet har en rogivande effekt.
- Varma källor: Dessa finns t.ex. i Bad Gastein, där källvattnet är 46 grader varmt och naturligt innehåller grundämnet radon, som i mycket små mängder ska ha en helande/positiv effekt på olika sjukdomar.
- Kallvattenbassänger
 
Fann du inget som frestade, så kom ihåg att du kan söka bland alla skidresebyråers skidresor här.

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor