Skidresor med swimmingpool och wellness

Skidresor med swimmingpool och wellness

Kan man kombinera en aktiv skidsemester med avslappnande wellness, swimmingpool och spa? Vi har hittat ett antal hotell där avslappning och skidåkning är i fokus, så att du kan skämma bort dig själv.

Efter en lång dag i backen är kroppen ofta sliten, musklerna är ömma och kroppen är dränerad på energi. En del laddar batterierna i baren, andra väljer att ligga på soffan och se sin favoritserie! Men det finns även de som hoppar ner i bubbelpoolen, får massage eller svettas i bastun innan de äter en enastående middag.
Här hemma har wellnessuppehåll varit ett populärt sätt att skämma bort både sig själv och andra, kanske framförallt genom förlängda weekendresor till herrgårdar och lyxhotell. Men trenden har nu spridit sig till skidorterna, där kombinationen av skidåkning och wellness inte längre bara är till för de som flyger till Alperna i sin egen helikopter.
 

Skidresor och swimmingpool

Något av det bästa med hotell som har swimmingpool och wellnessområden är att de som inte vill åka skidor 9-16 varje dag kan tillbringa en halv- eller heldag på att skämma bort sig själv, medan resten av familjen är ute i pisterna.
 
Även de som älskar att åka skidor kan ladda batterierna på ett wellnesshotell, för efter en lång dag i pisterna gör ett bubbelbad eller en tur i bastun underverk för ömma ben.
 
Finns det något bättre än att avsluta härlig skiddag här?
 

Se hotell med swimmingpool på skidsemestern

Nedan hittar du ett urval av läckra wellnesshotell, där du får möjligheten att skämma bort dig själv. Hotellen med spa och wellness ligger i: Österrike, Tjeckien, Frankrike, Norge och Italien. 

Hochkönig Lifetime Hotel i Maria Alm, Österrike:

 
 
Hotellet har ett 500 m2 stort wellnessområde där du verkligen kan koppla av. Här finns bl.a. örtbastu, bubbelpool, infraröd kabin, ångbad, klassisk finsk sauna samt utomhus- och inomhuspooler. Det finns också ett gym som är öppet dygnet runt. Du kan köpa till massage och skönhetsbehandlingar på plats.
> Läs mer om hotellet här.

Heart Hotel Aurora i Obertauern, Österrike:


Som gäst på Heart Hotel Aurora har du möjlighet för att ta ett dopp i hotellets pool eller koppla av i bastun efter en lång dag i backen. Det är fritt inträde för alla gäster över 16 år. Det finns dessutom en pool där barnen kan följa med. Känner du inte för ett dopp i poolen kan du koppla av på solstolarna i wellnessområdet. Oavsett vad du känner för att göra så finns det gott om möjlighet att få russinfingrar och ladda upp batterierna i det härliga wellnessområdet.

> Läs mer om hotellet här.

Resindence Kalinda Villa i Tignes, Frankrike:


Detta nya och moderna hotell, som nästan är en by i sig själv, har barnpool, uppvärmd inomhuspool, turkiskt bad, jacuzzi, bastu mm. Du kan naturligtvis köpa till massage och skönhetsbehandlingar. Dessutom finns det ett välutrustat gym.
> Läs mer om hotellet här.

Hotel Kendler i Saalbach, Österrike:


I det stora, lyxiga spaet på Hotel Kendler kan du koppla av efter en dag i snön. Här kan du njuta av olika underbara bastur och ångbad, du kan även simma några längder i den vackra inomhuspoolen.

> Läs mer om hotellet här 

Hotel Delle Alpi i Passo Tonale, Italien:

4-stjärnigt hotell med en gedigen wellnessavdelning som du kan köpa tillgång till. Här finns det utomhuspool, klassisk bastu och ångbad, eller så kan du slappna av i den stora jacuzzin.
> Läs mer om hotellet här.

Hotel Caminetto i Canazei, Italien:

Hotellet har flera spännande faciliteter, bland annat ett gym, en stor bar och ett diskotek i källaren. Efter en lång dag med skidåkning kan du också besöka hotellets wellnessavdelning, där du mot en mindre avgift får tillgång till bland annat inomhuspool, bastu och turkiskt bad.
> Läs mer om hotellet här 

Hotel Post i St. Anton, Österrike:

 
När du kommer tillbaka från pisten kan du besöka den mysiga baren eller njuta av alla de fantastiska faciliteter som Hotel Post har att erbjuda. Det finns ett härligt stort wellnessområde med bl.a. pool, bastu, ångbad och jacuzzi.
> Läs mer om hotellet här

Alpen Resort Bivio I Livigno, Italien:


På Alpen Resort Bivio, efter en lång dag i bergen, kan du koppla av och varva ner i det stora wellnessområdet, där du hittar ett turkiskt bad, inomhuspool, bastu och mycket mer. Det perfekta sättet att ladda för nästa dags utmaningar.

> Läs mer om hotellet här

Heart Hotel Grischuna i St. Anton, Österrike:


När du kommer hem efter en lång dag på pisterna med röda kinder och ömma ben har Heart Hotel Grischuna ett fint och exklusivt wellnessområde som du kan njuta av. Wellnessavdelningen bjuder in till avkoppling och en lugn stämning. Hoppa ner i den uppvärmda infinity-poolen som har ett härligt varmt vatten med en temperatur på 34 grader och njut av den betagande utsikten över de snötäckta bergen och dalen.

> Läs mer om hotellet här

Hotel "Alparena" i La Rosière, Frankrike


Efter en skiddag kan du slappna av i det 1.000 m² stora och eleganta wellnessområdet där det finns en stor pool (14m x 6m) med majestätisk utsikt över bergen, barnpool, bastu, utomhusbad, jacuzzi och avslappningsrum (bastu, avslappningsrum & spa har 18-årsgräns). För den som vill ha lite extra träning finns det gym och för den som önskar mjuka upp ömma muskler kan man boka massagebehandlingar (mot avgift).

> Läs mer om hotellet här

Skidsemester med egen pool eller spa

Nedan har vi samlat 5 alternativ för dig som gärna vill ha en privat pool eller ett spa som en del av ditt boende på skidsemestern. 

#1 Chalet Le Soleil Levant i Les Deux Alpes (Frankrike)

Om du väljer att bo på Chalet Le Soleil Levant har du nära till allt - och du kan dessutom ta ett dopp i din egen uppvärmda pool när musklerna vill slappna av. Från poolen (och det varma vattnet) kan du njuta av den fantastiska utsikten över bergen.

- Läs mer om chaleten

#2 Chalet Le Ponton i Les Deux Alpes (Frankrike)

Det andra skidsemester-alternativet med egen pool ligger också i Frankrike. Om du bor i Chalet Le Ponton kan du gå till pisterna och koppla av i stugans bastu efter en lång dag i backarna. Som om det inte vore nog kan du också använda den privata poolen på terrassen - bättre än så blir det inte. 

- Läs mer om chaleten


#3 Stuga Trysil SPA (Norge)

Nu rör vi oss norrut - här kan du också njuta av varma bad när du inte är i backen. SPA-stugan i Trysil har kanske inte det mest originella namnet, men den har i alla fall ett privat spa där du kan njuta av en magisk utsikt. 

- Läs mer om stugan


#4 Kreischberg Chalets i St. Georgen ob Murau (Österrike)

Väljer du att bo på Kreischberg Chalets finns det olika boendeformer - och flera av dem har antingen ett utomhus- eller inomhusspa. I din vistelse ingår liftkort - och du kan bo precis vid pisten. 

- Läs mer om chaleten


#5 Chalet Hauser Kaibling i Schladming (Österrike)

Vill du ha skidåkning precis utanför dörren och en stor pool med utsikt över bergen? Bo då på Chalet Hauser Kaibling i Schladming, Österrike. 

- Läs mer om chaletenFörmiddag på skidor, eftermiddag i poolen

I de familjer där inte alla åker skidor kan möjligheten att boka ett wellnessuppehåll vara lockande – för en vecka i bergen kan definitivt avnjutas på ett wellnesshotell, även om man inte åker skidor.
 

Wellness på skidsemestern

Oftast kan du uppleva följande på ett wellnesshotell:
- Ångbad
- Finsk sauna (med temperaturer på 90 grader)
- Klassiskt spa
- Stora inomhus- och utomhuspooler
- Olika typer av massage
 
Några av de mer okonventionella/okända sakerna du kan uppleva:
- Romerskt bad: En anläggning där du passerar olika typer av bad, t.ex. kallbad, ljumbad, varmbad och svettbad
- Biobastu
- Infraröd kabin/bastu: Strålarna sägs öka välbefinnandet och minska stressen. Temperaturen är vanligtvis runt 45 grader.
- Örtbastu: Här har doftämnena en positiv effekt på exempelvis stress. Örtbastun är vanligtvis inte lika varm som en klassisk finsk sauna, de brukar ligga runt 60 grader.
- Grottrum: Här råder en behaglig temperatur och ljudet har en rogivande effekt.
- Varma källor: Dessa finns t.ex. i Bad Gastein, där källvattnet är 46 grader varmt och naturligt innehåller grundämnet radon, som i mycket små mängder ska ha en helande/positiv effekt på olika sjukdomar.
- Kallvattenbassänger

Fann du inget som frestade, så kom ihåg att du kan söka bland alla skidresebyråers skidresor här.

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen