Skidsemester i Ischgl

Ischgl (Österrike)

Resebyråer till Ischgl: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Ischgl ligger i Paznaundalen i Tyrol-området och är en av de traditionella skidorterna när skandinavierna ska på skidsemester. I närheten av Ischgl ligger även Kappl och Galtür, som helt säkert är värda ett besök om din skidsemester ska tillbringas i Paznaundalen. Här kan du förvänta dig perfekta pister, unika offpistrutter och en välkänd trevlig stämning i hjärtat av Tyrolen.Ta Familjen med på skidsemester till Ischgl När man reser med hela familjen på skidor så är det inte alltid säkert att alla medlemmar i familjen tycker det är lika kul. De minsta åkarna brukar gilla att leka runt i de blå och röda pisterna medans föräldrarna kanske vill åka i... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Ischgl
Skidområdet: 1400-2872 m.ö.h
Staden/byn: 1400 m.ö.h

66 pister i allt
14 stk.
40 stk.
12 stk.

Lifter: 44 stk. / 88.900 pers/time

Släpliftar: 13
Sittliftar: 25
Kabinliftar: 5
Ischgl ligger i Paznaundalen i Tyrol-området och är en av de traditionella skidorterna när skandinavierna ska på skidsemester. I närheten av Ischgl ligger även Kappl och Galtür, som helt säkert är värda ett besök om din skidsemester ska tillbringas i Paznaundalen. Här kan du förvänta dig perfekta pister, unika offpistrutter och en välkänd trevlig stämning i hjärtat av Tyrolen.

Ta Familjen med på skidsemester till Ischgl

När man reser med hela familjen på skidor så är det inte alltid säkert att alla medlemmar i familjen tycker det är lika kul. De minsta åkarna brukar gilla att leka runt i de blå och röda pisterna medans föräldrarna kanske vill åka i de lite mer utmanande pisterna. Det är inget problem i Ischgl där skidområdet kan uppfylla allas önskningar. Medan barnen tryggt över skidfärdigheter om morgonen på skidskola så kan föräldrarna få fart under fötterna och till lunch kan alla samlas och njuta av dagen därefter.


Ischgl har skidåkning för alla - och helt till Schweiz

I Ischgl finns inte mindre än 239 kilometer pist fördelat över blå, röd och svart och med det stora liftsystemet på 45 liftar som kan transportera 96 533 personer så är det sanbbt och lätt att komma runt i området. I Ischgl ska man aldrig vara bekymrad om det är snö på pisterna eller inte då det är snögaranti från november till april och om det skulle komma dåligt med snö så har området 1 100 snökanoner till att säkra perfekt skidåkning hela säsongen. Huvuddelen av skidområdet ligger 2300-2872 meter över havet och är i och med det en god garanti på bra förhållanden till skidåkning.

SKidområdet är i det tullfria Samnaun i Schweiz vilket gör att du kan åka skidor över gränsen och hela vägen ner till byn. Det finns bra möjligheter att utforska den Schweiziska sidan av berget eller äta en lunch där då man endast behöver 1 liftkort för de två länderna.

Få luft under skidorna i Ischgl snowpark

Förutom utmärkta pister så bjuder Ischgl och på utmaningar för de adrenalinsökande freestyle-skidåkarna och snowboardåkarna. Vid Idalp ligger Ischgls snowpark som består av två parkområden. I de största av områdena, Park-Arena 1, finns det 16 element fördelat över hopp, boxar och rails och det finns plats till de som är nya och de som redan tar det största hoppet i parken. I Park-Arena 2 vänder sig mer till de lite bättre freestyleåkarna då svårighetsgraden är högre på de 15 element som finns i parken. Huvudattraktionen i detta området är det stora bagjump i slutet av parken där alla kan vara med. Man tar ett brant hopp och landar i en mjuk uppblåst kudde.

För det som kanske inte vill ha riktigt lika mycket så kan man åka till Ischgls Funline som ligger i förbindelse med snowparkområdena. Här möter freestylen den vanliga pisten och genom en bana av skarpa svängar små hopp och fartacceleration är det roligt för hela familjen oavsett nivå.

Ett sant paradis för freeride

Varje år så söker sig många till Ischgl och de oberörda linjerna med djup snö som finns här, det är inte utan grund då Ischgl är ett av de största freeride områdena i Europa. Det finns många markerade offpistrutter både nära pisterna och lifterna men ännu mer möjligheter för den erfarna skidåkaren om man är beredd att gå lite i snön. Det är alltså bra möjligheter för offpist oavsett nivå då man inte nödvändigtvis behöver ta sig långt ifrån pisten eller omgivningen. Samtidigt så kommer du inte uppleva att det borde finnas mer utamaningar om du så är professionell, men det är viktigt att ha den rätta säkerhetsutrustningen. Ischgl erbjuder guide-turer och workshops till att jaga den oberörda snön.


Afterskiing i Ischgl

Ischgl är känt för den alldeles speciella livliga afterski-stämningen på såväl restauranger och små barer som på nattklubbar. Området är bland de mer exklusiva och varje år äger den stora "Top of the Mountain" konserten rum, där kända namn som Robbie Williams, Elton John, Tina Turner och många många fler har uppträtt.

Konstant utveckling av skidområdet

I Ischgl står byggeriet sällan stilla, området förbättras löpande, äldre liftar byts ut och nya moderna skidstugor byggs. Vintersäsongen 2019 stod 2 nya skidliftar klar till gästerna och den hade knappt börjat användas innan byggandet av de två nya som öppnade till säsongen 2020. Den 2019 slog rekord i "största höjdskillnad på en 6-persons stollift". Varje år så byter ISchgl ut gamla stolliftar mot nyare modernare så att du får kortare transporttid.

Utvalda skidresor från Ischgl

Sök efter skidresa

Heart Hotel Sylvia

Bo några få minuter från pisten, liften och afterskin på Heart Hotel Sylvia i Ischgl.

Hotel Garni Golfais

Familjedrivet hotel i centrala Ischgl Upptäck det autentiska familjeägda Hotel Garni Golfais med ett fantastiskt läge i vintersportparadiset Ischgl. Det centrala läget ger snabb tillgång till huvudliften, där en rad äventyr ligger vid dina fötter. Du kan läsa mer om skidåkningen här . Det är snabbt och enkelt att promenera till Ischgls centrum. Till frukost blir du bortskämd med en omfattande buffé och på kvällen kan du koppla av i wellnessavdelningen. Om du anländer med bil finns det parkering på stadens Läs mer

VAYA Galtür Paznaun Hotel

VAYA Galtür Paznaun Hotel är en lyxresort, som renoverades 2019, med ett fantastiskt läge i Galtür, bara några minuter från kabinliften och pisterna. Med toppfaciliteter som en vacker wellness-avdelning, liten inomhuspool och restauranger behöver du inte längre lämna huset på eftermiddagen! Detta är verkligen den ultimata platsen för en fantastisk skidresa med vänner, familj eller som ett par. Galtürs skidliftar ligger 2 km bort och Ischgl's når du inom 9 km. Skidbussen, som tar dig snabbt till och från liftarna Läs mer

Bilder och video från Ischgl


Användaromdömen om Ischgl

Skidterräng
4,33
Liftsystem
4,41
Afterski
4,46
Staden
4,26
Barnvänlig
2,60
Nybörjarvänlig
3,10
Prisnivå
3,00
Offpist
3,20
Ischgl har en totalpoäng på 3,67 stjärnor av 5. Baserat på 249 recensioner.
Fantastiskt skidområde - Recenserat den 12/09 2021 09:17 - Skapad av Sebastian Arby

Fantastiskt skidområde. Lätt att hitta och många långa bra backar för den medelgoda och goda skidåkaren. Liftsystemet är snabbt och effektivt, inga långa köer. Till dalstationen tar du dig med ett underjordisk skidband. Vill man ha afterski är detta ett Mecka.

Snörapporter och väder

Mandag
Kraftige regnbyger
Kraftige regnbyger
21ºC
13ºC
3,9 mm
3,5 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Kraftige regnbyger
Kraftige regnbyger
16ºC
11ºC
2,6 mm
2,0 m/s
nordvest
Onsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
18ºC
11ºC
0,2 mm
1,8 m/s
vest-sydvest
Torsdag
Regn
Regn
20ºC
10ºC
4,8 mm
1,4 m/s
nordvest

Artiklar om skidresor till Ischgl

Ischgl - 1:a söndagen i advent. Det blir inte bättre. Punkt slut

Ischgl - välkänd klassiker med gränsöverskridande skidåkning

Simply Red spelar igång våren i österrikiska Ischgl

Tvärs över gränserna - Åk skidor i 2 länder


Karta över Ischgl

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Ischgl. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen