Ischgl

Ischgl ligger i Paznaundalen i Tyrol-området och är en av de traditionella skidorterna när skandinavierna ska på skidsemester. I närheten av Ischgl ligger även Kappl och Galtür, som helt säkert är värda ett besök om din skidsemester ska tillbringas i Paznaundalen..

Upplev Schweiz på skidor från Ischgl

Skidområdet är förbundet med det tullfria Samnaun i Schweiz. Man har alltså möjlighet för att åka skidor hela vägen till byn där man kan uppleva den schweiziska delen av berget.

Skid- och snowboardterräng

Skidterrängen är en av de mest varierade i Österrike och det finns utmaningar för alla smaker. 90% av skidområdet ligger över 2000 meter, vilket gör att skidområdet är väldigt snösäkert och ett bra resmål för din skidresa. För snowboardåkare finns der ett särskilt boarders paradise-område med half-pipes och 30 hinder. I allt har Ischgl cirka 238 pistkilometer.

Afterskiing i Ischgl

Ischgl är känt för den alldeles speciella livliga afterski-stämningen på såväl restauranger och små barer som på nattklubbar. Området är bland de mer exklusiva och varje år äger den stora "Top of the Mountain" konserten rum, där kända namn som Robbie Williams, Elton John, Tina Turner och många många fler har uppträtt.

Konstant utveckling av skidområdet

I Ischgl står byggeriet sällan stilla, området förbättras löpande, äldre liftar byts ut och nya moderna skidstugor byggs. Vintersäsongen 2013/14 stod liften Piz Val Gronda E5 klar till gästerna och den hade knappt börjat användas innan byggandet av den nästa nya liften som öppnade till säsongen efter, alltså vintern 2014/15, sattes igång.


Skidområdet hänger ihop med staden/byn: Samnaun

Skidsemester förslag i Ischgl

Apart Tirolerland Apart Tirolerland Bil fra 5.164:-/pers.
Hotel Garni Andreas Hotel Garni Andreas Bil fra 3.589:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Ischgl

Här kan du se användarnas betyg för Ischgl

Skidterräng:
4,33
Liftsystem:
4,41
Afterski:
4,46
Staden/byn:
4,26
Barnvänligt:
2,60
Nybörjarvänligt:
3,10
Prisnivå:
3,00
Off-pist:
3,20
Totala poäng är 3,67 / 5 utifrån 249 recensioner.
Skriv en kommentar