Skidsemester med all inclusive

Skidsemester med all inclusive

En skidsemester med all inclusive är det självklara valet för dig som vill göra skidsemestern enkel och dessutom slippa ta fram plånboken hela tiden. Du hittar mer information om all inclusive på den

- Se skidsemestrar med All inclusive till Österrike, Norge, Sverige, Frankrike och Italien. 


Under det senaste året har det blivit alltmer populärt att åka på en all inclusive-skidsemester, där du inte behöver tänka på allt det praktiska under resan. Du kan bara fokusera på att ha en skön semester och umgås med familjen. 

På den här sidan kan du läsa mycket mer om varför du ska välja en skidsemester med all inclusive. Vi guidar dig också till de bästa destinationerna och vilka resebyråer som erbjuder de bästa all inclusive-skidresorna för skidgalna svenskar.
Nedan kan du se svenska resebyråer som erbjuder all inclusive eller pensioner i sina resor:
 
All inclusive:Destinationer:
Sunweb7 möjligheter i Österrike
9 möjligheter i Frankrike
SnowTrexHotell Stangl (Thaur), Landgasthof Haflingerhof (Golling),
SkilinkHotel die Sonne (Saalbach), Hotel Val Claret (Tignes)
SlopestarPark Hotel Gastein (Bad Hofgastein)
Nortlander
Hotel Alpinresort Sport & Spa (Saalbach)

Vad är en all inclusive-skidsemester?

En all inclusive-skidsemester är en typ av semester där allt är inkluderat i det samlade priset. Det innebär att du inte behöver ta fram plånboken för att betala det ena och det andra. När du reser spenderar du ofta mer pengar än vad du brukar göra när du är hemma, vilket gör att semestern kanske blir dyrare än vad du hade planerat.

Det är en risk du eliminerar om du åker på en resa där allt är inkluderat i priset. Du betalar ett lite högre pris när du bokar resan, men i gengäld sparar du mycket pengar under resan.
 

Vad är inkluderat i en all inclusive-skidsemester?

- Boede på hotell
- Frukost
- Lunch
- Mellanmål / snacks
- Middag
- Dryck ad libitum
- Liftkort (ibland även skidhyra)
Naturligtvis gäller detta endast på ditt hotell. Om du vill gå ut och äta på en annan restaurang är detta inte inkluderat i priset. Detsamma gäller även aktiviteter på skidorten, afterski på barer samt inköp av kläder och skidutrustning.
 

Är helpension samma sak som all inclusive?

Svaret på denna fråga variera något mellan de olika resebyråerna. En del byråer säljer helpension som all inclusive, men för det mesta är det skillnad på vad som är inkluderat i paketet.
Helpension omfattar vanligtvis bara måltider på hotellet - frukost, lunch och middag. Här ingår nödvändigtvis inte liftkort i priset och det är inte säkert att paketet inkluderar eftermiddagssnacks. Normalt sett har du inte heller tillgång till gratis dryck med helpension - om det ingår något är det oftast ett begränsat utbud. Om du vill ha hela paketet med alla förmåner bör du därför välja en all inclusive-skidsemester och inte helpension.
Vi rekommenderar att du läser igenom detaljerna om vad som ingår i de olika resorna innan du bokar resan. Du kan alternativt välja att beställa en skidresa med halvpension om du vill utforska de lokala restaurangerna under din skidsemester.
 

Är en all inclusive-skidsemester något för mig?

Har du inte varit på en skidsemester med all inclusive tidigare kan det vara svårt att avgöra om det är en god idé att välja en all inclusive-resa nästa vinter, eller om det är smartare att åka på en mer traditionell skidsemester, där allt inte är inkluderat.

All inclusive är bra för dig om du:

All inclusive är inget för dig om du:

- är ok med att äta på samma ställe under hela semestern- vill prova olika restauranger
- gillar fasta rutiner under hela semestern- hoppar över en måltid nån gång ibland
- älskar att allt är ordnat- bara behöver skidor och liftkort några av dagarna
- föredrar att man kan komma till frukostbuffén vid olika tidpunkter- inte vill bo på hotell med många barn
- reser i en stor grupp och har barn- har ett kräset resesällskap
- vill äta på fasta tider- vill ha flexibla tider
- vill göra planeringen av semestern så enkel som möjligt- föredrar att äta lunch i pisten
- vill veta vad hela semester kostar innan avresan- reser tillsammans med få personer utan barn
- vill ha ett brett urval av rätter- inte är förtjust i buffé 

Så hittar du en billig all inclusive-skidresa

Om du har en begränsad budget och vill ha en billig all inclusive-resa kan du definitivt finna en lösning. Det finns många förnuftiga alternativ till överkomliga priser.
Längst ner i artikeln har vi listat några av de resebyråer som erbjuder all inclusive-resor. Du kan besöka deras hemsidor och se vad de olika resebyråerna har att erbjuda. Det kan löna sig att vara ute i god tid om du vill ha det bästa priset och det största utbudet.
Du kan också välja att använda vår sökfunktion, där du kan söka efter billiga all inclusive-skidresor. Här hittar du det största utbudet och kan enkelt söka på destinationer och priser. 
 

Goda råd för din all inclusive-skidsemester

- Boka tidigt om du vill ha bra pris
- Kontrollera exakt vad som ingår i din all inclusive-resa
- Läs recensioner eller boka genom en välrenommerad resebyrå
- Ta med en matlåda hemifrån
- All inclusive-resor är särskilt bra för barnfamiljer
 

Boka all inclusive-skidresan i god tid och kontrollera detaljerna

Det är smart att boka skidsemestern så tidigt som möjligt, så att du kan hitta de bästa priserna och det största utbudet hos resebyråerna. Det är också en god idé att läsa igenom detaljerna för varje enskild resa, för att se exakt vad som ingår i priset. Ingår det t.ex. fri dryck, eller måste du betala extra för vissa producenter eller speciella märken?
Ibland kan det stå något i villkoren som man inte hade förväntat sig, så för att undvika att du kommer till ett hotell och blir besviken över att något inte är inkluderat, bör du alltid läsa igenom villkoren noggrant.
 

Boka genom en välrenommerad resebyrå och ta med en matlåda

Begreppet ”all inclusive” fungerar ibland så att hotellet tar för lätt på saker och ting och inte levererar vad som utlovas, eftersom de vet att gästerna har förbundit sig till att äta hos dem och med säkerhet kommer tillbaka dagen efter. Detta innebär att det ibland sparas in på kockar och råvaror. Därför kan det vara en god idé att läsa recensioner av de enskilda hotellen för att vara säker på att kvaliteten är i ordning.
Om du beställer en all inclusive-resa genom en välkänd svensk resebyrå behöver du inte oroa dig. De svenska resebyråerna vill att du som kund kommer tillbaka nästa vinter, så de ställer höga krav på att hotellen levererar god service och serverar välsmakande mat till deras gäster. 
Det är dessutom en god idé att ta med en matlåda hemifrån, om du vill ta med dig lunchen ut i pisten. Hotellen erbjuder inte alltid de bästa förpackningarna för din mat, så för att undvika att din lunch blir klämd eller mosad kan du ta med en ”hardcase” hemifrån.
 

All inclusive passar särskilt bra för barnfamiljer

Om du åker på skidsemester tillsammans med små barn är all inclusive-konceptet ofta ett bra val. Måltiderna serveras oftast som buffé, vilket gör det enkelt och snabbt för barnfamiljer att få mat om de små plötsligt blir hungriga.
Nästan alla all inclusive-hotell är bra på att servera barnvänlig mat som barnen också tycker om. Man måste vara ganska kräsen för att inte hitta något man gillar.

All inclusive-skidsemester till Österrike

Om du vill åka på en all inclusive-skidsemester är kanske Österrike det bästa landet att besöka. Här finns riktigt många bra hotell och pensionat som erbjuder all-inclusive, helpension och halvpension. 
Dessutom erbjuder de österrikiska skidområdena en massa aktiviteter samt skidskolor för både dig och dina barn.
Om du ska åka på en all inclusive-semester till Österrike kan vi rekommendera att du besöker Wagrain, som är ett av Europas bästa och populäraste skidområden. Alternativt finns det fantastisk skidåkning och möjlighet till halv- och helpension i exempelvis Bad Gastein och St. Anton.

Förslag på hotell i Österrike med All Inclusive:
Hotel Die Sonne - Saalbach: 4-stjärnigt mycket familjevänligt hotell samt ett av de få hotellen i alperna med All Inclusive.  
Hotell Sonne - Saalbach: Läckert familjehotell med hög servicenivå.
Adler Resort - Saalbach: Stora, nyrenoverade och moderna lägenheter som är inredda i varma färger.
Park Hotel Gastein - Bad Hofgastein: Ligger på Achenstraße i utkanten av den vackra parken Gries. Här bor du mitt i vackra Bad Hofgastein.
Hotel Alpinresort Sport & Spa - Saalbach: Modernt 4-stjärnigt hotell i centrum av Saalbach.

All inclusive-skidsemester till Tyskland

Tyskland är ofta ett bortglömt resmål när det gäller skidsemestrar och skidresor. Därför får du ofta en lite billigare skidsemester om du väljer att åka till ett av de tyska skidområdena som ligger i de tyska Alperna, som gränsar till Österrike.
Här kan du bland annat besöka Harzen, Berchtesgaden eller Winterberg, som är de populäraste skidområdena. Om du vill ha all inclusive hittar du det största utbudet i Berchtesgaden.

Förslag på hotell i Tyskland med All Inclusive:
Gasthof Anötzlehen - Berchtesgaden: Mysigt litet hotell strax utanför centrum

All inclusive-skidsemester till Norge

Vi ser en enorm ökning av intresset för all inclusive-skidresor till Norge. Det är en av de mest efterfrågade resorna, men tyvärr finns det endast ett mycket begränsat utbud och inga svenska resebyråer erbjuder detta i sina resekataloger. 
Men du kan definitivt hitta hotell som erbjuder hel- eller halvpension, vilket är det närmaste du kommer på en all inclusive-skidsemester i Norge.
 

All inclusive-skidsemester i Sverige

Situationen för all inclusive-skidresor i Sverige är den samma som i Norge. Det finns en stor efterfrågan på denna typ av skidresor, men det finns ingen svensk resebyrå och nästan inga hotell som erbjuder detta alternativ. Om du vill ha en all inclusive-skidsemester i Sverige är bästa alternativet återigen att hitta ett hotell med helpension.
 

All inclusive-skidsemester till Frankrike

Hotel Val Claret - Tignes: Trevliga hotell i bydelen Val Claret med ski-in/ski-out precis vid de fantastiska pisterna i Tinges.
Résidence Aiguille Lodge - Les Deux Alpes: Mycket centralt läge och alldeles intill pisten
Hotel L'etendard De Saint Sorlin - Les Sybelles: Tätt på pister och liftar, med utsikt över det snötäckta landskapet. 

All inclusive-skidsemester till Italien

Situationen för all inclusive-skidresor i Italien är den samma som i Norge och Sverige. Det finns en stor efterfrågan på denna typ av skidresor, men det finns ingen svensk resebyrå och nästan inga hotell som erbjuder detta alternativ.

Men du kan hitta många resor till Italien med halvpension här.

Bästa resebyråer med all inclusive-skidresor

Du kan hitta ett stort antal svenska resebyråer som erbjuer skidresor med all inclusive till överkomliga priser. De olika byråerna erbjuder en mängd alternativ, så att du kan välja det som passar dina behov bäst.

När du reser på skidsemester med en svensk resebyrå kan du vara säker på att hotellens all inclusive-paket är av hög kvalitet. Byråerna har noggrant undersökt förhållandena och ser hela tiden till att hotellen lever upp till byråernas höga krav, så att vi kan fortsätta att få fantastiska skidupplevelser.

Skidresor.com har betyget 4,6 stjärnor av 5 - Baserat på 200 recensioner.

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen