Chalet i Frankrike - de största och populäraste skidstugorna

Chalet i Frankrike - de största och populäraste skidstugorna

Drömmer du om att ta med hela familjen på skidsemester, där nI kan tillbringa tid tillsammans? Hitta skidglasögonen och packa resväskan – med stora chalets i Frankrike kan alla bo under samma tak.

Hur många kan man egentligen få plats i en skidstuga i Frankrike? Det korrekta svaret är – MÅNGA. Det finns flera bra alternativ när du vill boka en skidsemester med boende i en stor chalet i Frankrike. Oftast handlar det bara om att vara ute i god tid.

Vill du veta mer? I vår guide kan du läsa om:
 • Chalets i Alpe d’Huez
 • Chalets i Val Thorens
 • Chalets i Tignes/Val d'Isere
 • Chalets i andra franska skidområden
Vi rekommenderar att du bokar i god tid, eftersom de största och bästa lägenheterna och skidstugorna i Frankrike blir upptagna först.

Svenska resebyråer med stora chalets och skidstugor i Frankrike

RejsebureauerDestinationer
SKILINK

Val Thorens, Val d'Isere, La Rosiere, Les Arcs 

Nortlander

Val Thorens, Val d'Isere, Les Menuires

Sunweb

Alpe d'Huez, Chalet-Avoriaz

Snowtrex

La Plagne, Valloire

Chalets i Alpe d’Huez – klassisk design, moderna detaljer

Drömmer ni om den autentiska alpstämningen i en klassisk chalet, så finner ni det i Alpe d’Huez. Här har ni möjligheten att bo i stora chalets med plats för upp till 16 personer.

En del chalets i Alpe d’Huez har inte bara gott om sovrum, utan även moderna detaljer, balkonger och wellnessfaciliteter. Här får ni det perfekta tillfället att kombinera det klassiska och det moderna och därmed skapas de bästa förutsättningarna för en minnesvärd skidsemester för hela familjen.

Skidområdet i Alpe d’Huez erbjuder både utmanande åkning för erfarna skidåkare och nybörjarvänliga pister för de mer osäkra. Området har mer än 300 soldagar om året, afterski i världsklass och en massa aktiviteter för hela familjen.

Alpe d’Huez i siffror

 • Storlek på skidstugor: Upp till 16 personer
 • Beläget: 1.250-3.330 m.ö.h.
 • Passar för: Nybörjare och avancerade
 • Pister: 222 km


 eller 

Skistuga i Val Thorens – plats till 18 personer i ett fantastiskt område

Om du letar efter en stor skidstuga i Frankrike där du kan samla hela familjen är Val Thorens ett bra alternativ. Om du vill ha fler chalets att välj mellan är Val Thorens det bästa alternativet. Här har vi samlat information om en rad autentiska chalets från fem olika resebyråer.

Gemensamt för de stora skidlägenheterna är att de har klassisk stil och charmerande atmosfär. När du väljer en chalet i Frankrike får du ett mysigt boende med hög kvalitet och gott om plats – till skillnad mot många andra boendealternativ.

I de nyaste lägenhetskomplexen finns det pool- och spaområden, gym och många andra moderna faciliteter.

Om du vill ta med dig hela familjen eller en större grupp vänner på semestern är Val Thorens inget dumt val. Här finns det plats för barnfamiljer, ungdomsgrupper och allt däremellan. Området ligger högt, vilket är din garanti för att det finns snö hela säsongen.

Här kan ni roa er med hela 600 kilometer pister och skryta med att ni åkt skidor i ett område som korats till världens bästa – flera gånger.

Val Thorens i siffror

 • Storlek på skidstugor: Upp till 18 personer
 • Beläget: 1300-3200 m.ö.h.
 • Passar för: Barnfamiljer, nybörjare och avancerade
 • Pister: 600 km

  

 eller 

Chalets i Tignes/Val d’Isere – fantastiska chalets i Frankrike med gott plats för att umgås

I Espace Killy-området, som omfattar både Tignes och Val d’isere, hittar du flera stora chalets med plats för dig och familjen. De har inte lika många sovrum som de alternativ vi har tittat på, men de har i gengäld gott om gemensamma utrymmen för socialt umgänge.

En stor chalet med plats för 12 personer har ofta sex sovrum, där ett par av dessa har dubbelsäng, medan resten har enkelsängar. Dessutom brukar det finnas en stor matplats, ett stort vardagsrum och ett par badrum (ofta 2-3). De stora vardagsrummen och loungeområdena bjuder in till mysiga kvällar där benen kan få vila, medan skrattmusklerna får arbeta på högvarv.

Tignes/Val d’isere är ett högt beläget skidområde med goda förutsättningar för en lång säsong. Här kan ni uppleva en massa skidåkning – och mycket mer än bara skidåkning. Området har moderna liftsystem som gör det enkelt att ta sig fram och tillbaka – det finns faktiskt hela 83 liftar. Dessutom kan ni dra nytta av de svenska skidlärarna som arbetar i området. Det är en stor fördel om inte alla i familjen är lika säkra i backen. 

Tignes/Val d’Isere i siffror

 • Storlek på skidstugor: Upp till 12 personer
 • Beläget: 1550-3650 m.ö.h.
 • Passar för: Barnfamiljer, nybörjare och avancerade
 • Pister: 300 km

eller

Andra områden med stora chalets i Frankrike

Förutom de tre stora skidområdena ovan finns det andra alternativ om ni vill bo i en stor skidstuga i Frankrike.

La Rosiére

I La Rosiére kan ni bland annat bo på ‘Chalet Le Refuge’. Här finns det plats för upp till 14 personer i sju sovrum. Chaleten är byggd i en vacker, klassisk Savoy-stil med trä och sten. Från stugan kan ni enkelt ta er till pisten och i slutet av dagen kan ni njuta av det rymliga och vackra huset, där det finns gott om plats för hela familjen att umgås.

Se hos: Skilink.se

Les Arcs

I franska Les Arcs hittar ni en ny chalet med det självförklarande namnet – ’Altitude Arc 2000’. Här har 41 lyxiga chalets byggts i traditionell design. Lägenheterna har plats för mellan 4 och 16 personer. Här kan ni laga välsmakande mat i det moderna köket, slappna av i det stora loungeområdet och koppla av i bastun och poolen.

Se hos: Skilink.se

La Plagne

I La Plagne kan ni bo i det charmerande Résidence Le Pelvoux, där det finns plats för mellan 5 och 12 personer. Skidstugan ligger mindre än 50 meter från pisterna och har ett centralt läge i La Plagne, där ni kan njuta av mer än 225 kilometer pister.

Se hos: Snowtrex

Valloire

I den pittoreska byn Valloire hittar du lägenhetskomplexet Résidence Le Hameau de Valloire, där ni kan bo upp till 12 personer i en stor fransk chalet. När ni inte är i backen kan ni njuta av de moderna faciliteterna och umgås i de stora gemensamma utrymmena.

Se hos: Snowtrex

Morzine-Alvoriaz

I Frankrikes största skidområde hittar du ett fantastiskt alternativ för den stora familjen - Chalet Beauséjour som har plats för hela 17 personer under samma tak. Den franska chalet ligger precis utanför byn. Här kan ni njuta av lugn och idyll, utan att vara långt från centrum och pisterna.

Se hos: Sunweb

Les Menuires

Snösäkra Les Menuires erbjuder 160 pistkilometer och 33 liftar. Skidbackarna går från staden på 1.850 meters höjd upp till toppen av Les Menuires på 2.850 meters höjd. Här kan ni bo upp till 12 personer i de läckra chaletlägenheterna Les Chalet du Soleil, där lägenheterna är belägna ski in / ski out.

Se hos: Nortlander

Sammanfattning - ta med hela familjen i en chalet i Frankrike

Ovan har vi visat dig 10 olika möjligheter att samla hela den stora familjen eller vängruppen under samma tak i de franska Alperna. En klassisk chalet i Frankrike kan rymma allt från 4 upp till 18 personer, så ni har möjligheten att bo tillsammans.

Är ni en större grupp på mer än 12 personer rekommenderar jag att ni bokar så tidigt som möjligt, så att ni har ett så stort urval som möjligt att välja mellan. Samla familjen runt datorn och ta en titt på de många charmerande skidstugorna och lägenheterna i Frankrike. 

Är du även intresserad av andra destinationer med stora stugor? Spana in våra guider för: 

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen