Skidstrumpor

När du ska iväg på skidsemester nästa gång är det viktigt att du skaffar bra och varma skidstrumpor, så att du inte fryser ute på pisterna. En bra skidstrumpa går hela vägen upp till knäet, så att du undviker irritation nere i slalompjäxan och dessutom får du den optimala passformen och komforten genom att skidstrumporna är designade till båda fötterna.

Hos Skidresor har vi ett stort urval av strumpor med många olika modeller, färger och storlekar. Vi säljer kända märken som 4F, DIEL, Falke och garanterar alltid det bästa priset på våra produkter. Vi har nämligen 100 % prisgaranti och erbjuder snabb leverans. Du kan också hitta skidstrumpor för dam.Skidstrumpor för män

När du ska på skidsemester är det viktigt att ha riktiga skidstrumpor och inte bara använda vanliga sockar. De vanliga sockarna är dåliga på att avleda fukt från foten så därför kommer du börja frysa och få kalla fötter. Det vill du självklart inte, så du ska investera i ett par bra och varma skidstrumpor av god kvalitet.

När du köper skidstrumpor till din kommande skidsemester är det i övrigt viktigt att du inte nöjer dig med att köpa bara ett par strumpor. Du vill nog gärna ha några att växla mellan när det första paret börjar lukta illa.

Lägg märke till att vi också säljer skidstrumpor för barn i vår butik.

Goda råd om skidstrumpor

Det finns många goda råd som är värda att följa när du ska köpa och använda dina skidstrumpor. Härunder följer de viktigaste råden som du ska vara uppmärksam på:

Höger och vänster skidstrumpa

Det är skillnad på din vänsterfot och högerfot och därför ska det också vara skillnad på din vänster skidstrumpa och höger skidstrumpa. Alla skidstrumpor som säljs hos Skidresor är designade utifrån detta och är således olika. Den ena strumpan passar till höger fot och är markerad med "Right" eller "R", medan den andra är markerad med "Left" eller "L".

Anledningen till att strumporna är olika är för att ge det bästa ergonomiska stödet till dina fötter, så att de sitter bäst möjligt runt om foten. Passformen är viktig och strumporna är uppdelade i olika områden där det är extra polstring på en del ställen och bättre ventilation på andra. Dessutom är skidstrumpor långa och slutar precis under knäet. Detta är för att strumpan inte ska sitta och skava vid dina skidpjäxors överkant.

Ett bra råd är att köpa sina skidstrumpor i olika färger. Genom att göra detta undgår du att plötsligt stå med två högerstrumpor i handen eftersom strumporna parats ihop fel. Det skulle vara superirriterande att ankomma till sin skiddestination och upptäcka att strumporna bara passar till den ena foten.

Prova slalompjäxor med dina skidstrumpor

Det är också klokt att prova skidstrumporna tillsammans med sina slalompjäxor. Till exempel om man beställer slalompjäxor hos Skidresor. För att veta om slalompjäxorna är rätt storlek, ska du prova dem med dina skidstrumpor på. Det är en dum idé att prova dem med dina vanliga bomullsstrumpor som du använder till vardags. Dessa ger inte en rättvis bild av huruvida slalompjäxan passar till dig. Skidstrumpor är väsentligt tjockare än vardagsstrumpor, så det är skidstrumporna som ska användas när man testar slalompjäxornas storlek.

Det är inte heller så smart att använda sina vanliga bomullsstrumpor när man åker skidor – inte heller i kombination med en skidstrumpa, där man har båda delarna på sig. Genom att göra detta riskerar man att foten kläms och blodtillförseln till tåspetsarna blockeras så att man får ömma och kalla tår. Bomullsstrumpor är också mycket dåliga på att avleda fukt, ens fötter blir väldigt lätt våta.

Tvättanvisning till skidstrumpor

När man ska tvätta sina strumpor ska man gärna tvätta vid minimum 65 grader. Den våta och varma miljön i slalompjäxan ger nämligen bra livsvillkor för svamp och bakterier. Här kan en ordentlig skållning av dina skidstrumpor se till så att bakterienivån hålls på ett minimum. Du ska dock alltid läsa tvättanvisningen på paketet så att du är säker på att tvätta dina strumpor rätt.

Det är dessutom bra att vända dem ut och in och man bör undvika sköljmedel eftersom detta inte är särskilt bra för ull och konstgjorda textiler. Om du köper skidstrumpor av merinoull, reducerar du dessutom behovet att tvätta strumporna så ofta, eftersom merinoull naturligt reducerar lukt. Det gäller både strumpor och underställ som är tillverkade av merinoull.

Billiga skidstrumpor i bra kvalitet

Man kan faktiskt köpa billiga skidstrumpor som ändå har hög kvalitet. Hos Skidresor är vi mycket noga med att ge våra kunder mycket för pengarna och därför har vi alltid låga priser på våra produkter – även om det är superkvalitet. Vi säljer en massa fett bra märken, som säljer snygga skidstrumpor som kan hålla dig varm ute i kylan.

Det finns ingen anledning att vänta på rean innan du köper dina skidstrumpor. Hos oss kan du alltid hitta bra priser och bra erbjudanden där du kan hitta skidstrumpor till priser ned till 79 kronor och lägre. Vi har alltid 100 % prisgaranti, så du hittar de billigaste skidstrumporna hos oss.

 

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar tisdag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti