Skidsemester på sportlovet

Skidsemester på sportlovet

Ska du på skidsemester under barnens sportlov? Vecka 7, 8, 9 och 10 är alltid den populäraste tidpunkten att åka på skidsemester och här kommer våra tips och tricks för att hitta de bästa skidresorna.

För många svenska familjer har det blivit en tradition att åka på skidsemester när barnen har sportlov. Tidpunkten för sportlovet varierar beroende på var i landet du bor, men det ligger alltid i vecka 7, 8, 9 eller 10. Efterfrågan på skidresor i dessa veckor är enorm, så det kan vara svårt och dyrt att hitta en bra skidresa. Den stora efterfrågan gör att priserna pressas upp och de flesta chalets, lägenheter och hotell snabbt blir slutsålda.

Hos Skidresor.com har vi därför sammanställt våra bästa förslag till vart du kan åka på skidsemester på sportlovet. Se alla våra reseförslag nedan och hitta även goda råd till hur du får den bästa skidsemestern på sportlovet.
 

6 populära hotell på sportlovet

Här kan du se ett urval av de bästa hotellen som du kan boka på sportlovet:
SkiområdeBoendePensionResebyråFördelar
Passo Tonale

Hotel Adamello (

HalvpensionSlopestarFamiljevänlig
Ischgl

Hotel Sylvia (

HalvpensionNortlanderHemtrevlig atmosfär
SchladmingHotel Götschlhof (HalvpensionSkilinkSki-in / ski-out

Livigno

Hotel Paradiso ()HalvpensionSunwebLugnt läge

Passo Tonale

Hotel Delle Alpi ()HalvpensionSlopetrotterModerna lägenheter
Zillertal

Hotel Kirchbichlhof ()

HalvpensionSnowtrexHusdjur möjligt

Så hittar du den bästa skidsemestern på sportlovet

Vi har sammanställt några goda råd till hur du hittar den bästa skidsemestern på sportlovet. Genom att följa dessa råd hittar du både det bästa urvalet och de billigaste priserna.
 

Boka sportlovsresan i god tid

Ju tidigare du beställer din skidsemester, ju bättre utbud har du att välja mellan. Om du börjar leta efter nästa års sportlovsresa redan nu, kan du se hela utbudet hos resebyråerna. Så här års har inte resorna börjat sälja slut och du får ett bättre pris som belöning för att du bokar tidigt.
Observera att det ofta är gratis av- och ombokning om du bokar resan tidigt. Du får alltså möjligheten att ångra dig eller ändra din skidresa om du vill det.
 

Leta efter mindre populära skidorter

När svenskarna åker på skidsemester på sportlovet åker de flesta till samma skidområden. Det gör att det blir en enorm trängsel på några få områden, medan några av de mindre populära (eller okända) skiddestinationer inte är tillnärmelsevis lika överbefolkade. 
Det kan alltså vara lockande att åka till Wagrain, Val Thorens, Hemsedal och alla de andra populära skidområdena, men om du vill ha en billig skidresa och föredrar kortare liftköer, kan det vara en god idé att välja något av de mindre populära områdena. 
Det finns otroligt många bra skidområden i både Österrike, Norge, Sverige, Frankrike och Italien där det fortfarande finns massor av plats under sportlovet.
 

Sök bland alla skidresor till Sportlovet

Hos Skidresor.com har vi gjort en smart sökfunktion där vi har samlat alla skidresor från de populäraste svenska resebyråerna. Här är det möjligt att söka efter den perfekta skidsemestern utifrån dina behov och kriterier. Du behöver alltså inte surfa runt mellan olika resebyråer för att hitta de bästa skidresorna. Det är enkelt!

Använd vår sökfunktion och hitta din skidresa här:
Bästa skidresor | Sista minuten skidresorBillig skidresa

Förslag till billiga skidresor under sportlovet

Nedan har vi samlat några av de bästa erbjudandena som finns hos svenska resebyråer. Detta är våra förslag till de bästa och billigaste skidresorna som du kan hitta till sportlovet och det inkluderar bland annat Bad Gastein, Alpe d'Huez, Livigno och Trysil.
 

Billiga skidsemestrar i Österrike under sportlovet

Wagrain - Sportlovet

Wagrain är ett av de populäraste resmålen för svenska skidturister. Därför har vi tagit fram två bra hotell som vi kan rekommendera här. Det ena är Haus Gebauer från Nortlander, som har kort avstånd till skidbussen och kort avstånd till byn. Detta hotell kan rekommenderas under vecka 7 och kostar cirka 7.849,- per person.
Det andra hotellet är Landhaus Maurer från Snowtrex. Detta är ett otroligt bra hotell med plats för större grupper. Generellt sett är Wagrain ett paradis för barnfamiljer. Det här hotellet har ett utmärkt läge och många goda faciliteter för hela familjen. 
 

Bad Gastein - Sportlovet

I Bad Gastein har vi hittat Hotel Elisabethpark hos Snowtrex, där du får bra valuta för pengarna. Hotellet är verkligen bra för par.
En skidvecka på Hotel Lindenhof kostar från 11.649,- per person.
Se det fina hotellet här >>
 

Ischgl - Sportlovet

Här har vi hittat Hotel Fluchthorn hos Snowtrex. Det är ett fyrstjärnigt hotell som ligger centralt i Galtür, precis vid skidbusshållplatsen.
Det är ett flott hotell med fina och välutrustade rum samt rymliga gemensamma utrymmen.
Hitta hotellet här >>
 

Sölden - Sportlovet

När du reser till Sölden vill vi rekommendera att du reser med Snowtrex. Då kan du nämligen bo på Hotel Central i Sölden, som är ett nybyggt lyxhotell med ett fantastiskt centralt läge. Det är värt att nämna att hotellet har vunnit “Best of the best - Travellers choice award 2022”. Dessutom stannar skidbussen precis utanför dörren och tar dig till liften på nolltid.
Priset för en vecka på Hotel Central i Sölden kostar från 13.959,- per person, vilket inkluderar frukost och liftkort i priset.
Hitta Hotel Central här >>
 


Billiga skidsemestrar i Frankrike under sportlovet

Val Thorens - Sportlovet

Kanske inte helt i den billiga kategorin, men det är läckert. I Val Thorens har vi hittat det härliga Rësidence Le Gypaete, som är ett trestjärnigt hotell hos resebyrån Snowtex. 
Hotellet ligger ca. 100 meter från centrum och du kan nå pisterna direkt från hotellet.
Se hotellet här >>
 

Tignes - Sportlovet

Hos Nortlander har vi hittat en fin lägenhet till ett attraktivt pris under sportlovet. 
Det är möjligt att ta sig till detta lägenhetskomplex i Tignes med både flyg, buss och egen bil - det finns en parkeringsplats i närheten. Lägenheterna ligger dessutom mitt i centrum, så det är inte långt till något. Pris per person från 10.147,-.
Hitta det här >>
 

Alpe d'Huez - Sportlovet

Vi har även hittat ett annat klubbhotell från Skilink. Denna gång är det Résidence L’Ours Blanc på det berömda franska berget Alpe d'Huez. Résidence L’Ours Blanc ligger mitt i byns centrum, vid sidan av skridskobanan. Priset är från 7.469,- per person.
Se deras hotell här >>
 

Billig skidsemester i Italien under sportlovet

Livigno - Sportlovet

I det skattefria Livigno rekommenderar vi att du bor i lägenheterna Zembro. Lägenheterna är lugnt belägna i utkanten av Livigno och ligger 1,5 km från liftarna och 4 km från centrum, men det är bara 100 meter till skidbussen.
I Zembro-lägenheterna kan du bo för endast 6.149,- per person. 
Se erbjudanden på lägenheterna här >>
 

Canazei - Sportlovet

Canazei är ett av de populäraste skidområdena i Italien och det är inte utan anledning. Området erbjuder allt du kan önska dig och i stadens centrum ligger Hotel Garni Serena, som passar både par, grupper och barnfamiljer. Här finns fina rum med balkong.
Du kan bo en vecka på Hotel Garni Serena med halvpension for endast 8.099,- per person. 
Hitta hotellet genom att klicka här >>
 

Passo Tonale - Sportlovet

Små mysiga lägenheter som är toppmoderna och utrustade med allt du behöver för din skidsemester. Låter det inte fantastiskt? Du hittar dem i Canazei på Residence Anna, där du dessutom endast har 100 meter till närmaste pist och 200 meter till stadens centrum.
Förutom den egna lägenheten kan ni även använda er av det mysiga uppehållsrummet längst ner i huset, där man t.ex. kan njuta av en drink efter en lång dag i backen. Om du behöver koppla av efter en dag fylld med skidåkning, kan du få tillgång till wellnessområdet under hela veckan för endast 35 euro.
Se de härliga lägenheterna här >>


Billig skidsemester i Norge under sportlovet

Hafjell - Sportlovet

I Hafjell hittar du riktigt många bra alternativ för stugor och lägenheter i vecka 7. Hos Booking.com finns det massor av lägenheter och stugor där du får ski-in / ski-out. De har flera stugor för 4-12 personer.
Se de häftiga stugorna här >>
 

Trysil - Sportlovet

Trysil är svenskarnas favoritskidområde i Norge och en av de svenska resebyråer som har flest stugor och lägenheter i området är Booking.com. Här kan du hitta en stuga eller lägenhet för alla behov - oavsett om du åker ensam med pojk-/flickvännen eller om du vill samla hela familjen under samma tak.
Alla boenden ligger nära pisten och är utrustade med allt du behöver på skidsemestern. Genom att välja en stuga eller lägenhet i Trysil, kan du spara mycket pengar, då boendet kan komma ner till så lite som 2.000,- per person.
Här hittar du stugorna >>
 

Geilo - Sportlovet

Geilo är en favorit för svenska barnfamiljer som åker på skidsemester. Staden är verkligen barnvänlig och har många bra och väl inredda stugor. Här hittar du bland annat Geilolia Hyttetun, som ligger mysigt beläget bland träden - tätt på pisten vid Geilo skidcenter. 
De flesta stugorna i Geilo är med Ski-in/Ski-out. Här finns stugor för 4-12 personer.
Se stugorna i Geilo här >>
 

Billig skidsemester i Sverige under sportlovet

Lindvallen - Sportlovet

Du hittar många fina stugor till din sportlovsresa till Lindvallen. Här hittar du stugor med plats för 4-12 personer, alla med kort gångavstånd till närmaste pist eller lift. 
Många av stugorna är nybyggda och har läckra faciliteter - t.ex. har nästan alla stugor bastu. Dessutom har stugorna fina sovrum, stora gemensamma utrymmen och kök som är utrustade med allt det nödvändigaste.
En veckas boende i hotell i Lindvallen finns från cirka 10.896,- per person.
Hitta stugorna här >>
  

Så får du den bästa skidresan under sportlovet

Som vi redan har skrivit flera gånger, kan du förvänta dig en del köer och trängsel om du åker på skidsemester under sportlovet. Det är årets mest hektiska period och du är långt ifrån den enda som befinner dig i trafiken eller i pisten. Därför har vi några tips du kan ta med på semestern.
 

Ha tålamod och kom i god tid

Om du åker på en skidresa på sportlovet måste du acceptera att det är kö till liften och extra väntetid på restaurangerna. Det finns inget att göra åt detta, så ta det lugnt och njut av din semester. Du behöver inte ha bråttom eller stressa över väntetiden. Du kan inte planlägga och schemalägga hela semestern, så ta dagen som den kommer.
Om det är viktigt för dig att vara på en bestämd plats på en bestämd tidspunkt, så ska du alltså vara ute i god tid. Om du vill äta klockan 18:00, precis som alla andra, är det en god idé att vara på plats klockan 17:45. På det sättet undviker du en del kö och väntetid. 
 

Avtala en mötesplats

Om ni är en större grupp som har avtalat att ni vill åka tillsammans, finns risken att ni kommer från varandra. Det är mycket folk i backarna, sikten kan vara dålig och mobiltelefonen kan ha slut på batteri. Därför är det en god idé att avtala en fast mötesplats där ni kan mötas om ni kommer bort från varandra.
Var uppmärksam på att ni inte väljer samma mötesplats som alla andra.
 

Boka diverse aktiviteter och utrustning hemifrån

När du kommer fram till ditt resmål efter en lång resa är det irriterande att behöva köa för att hyra skidor eller beställa skidlektioner. Genom att boka detta hemifrån kan du vanligtvis slippa några av köerna, så att du kan komma till hotellet/lägenheten lite snabbare.
 

Skidsemester på en annan tidpunkt än sportlovet

Anledningen till att sportlovet är en så populär tidpunkt att resa är naturligtvis för att barnen har ledigt från skolan. Det gäller inte bara i Sverige, utan i större delen av Västeuropa. Se en översikt över när sportloven ligger i de olika länderna nedan:

När har olika länder sportlov?

- Norge: Vecka 7-10
- Österrike: Vecka 6-8
- Frankrike: Vecka 7-10
- Holland: Vecka 8-9
- Tyskland: Vecka 6-7

Få föräldrar vill åka på skidsemester om barnen inte har lov, men om du inte har något emot detta, eller om du inte har barn, kan det vara en god idé att överväga att resa en annan vecka.

Det är både billigare och mindre trängsel om du åker på en skidresa under vecka 2, 3, 4 eller 5 i stället. Du kan även välja att åka efter vecka 10, när den värsta trängseln är över.

Sök skidresor här >>

Publicerad av: Rasmus Skov

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen