Med blöjor och napp på skidskola

Med blöjor och napp på skidskola

I Scheffau kan de allra minsta barnen nu börja på skidskola. Skischule Sheffau underviser nämligen barn ända ner till 18-månadersåldern.

Online: 06/09 2013

Nu är blöjor och nappar inte längre något hinder för att sätta på sig skidorna och börja på skidskola. I alla fall inte på skidskolan i Scheffau i Österrike. För här börjar de nu strukturerad undervisning för de allra minsta.

”Den sportsliga utvecklingen för de minsta barnen har utvecklat sig under de senaste åren. Förra säsongen var de yngsta barnen på vår skidskola inte äldre än 18 månader”, berättar ledaren av Skischule Scheffau, Gerhard Told.

Särskild hänsyn

Men att undervisa så små barn kräver både hänsyn och särskilda metoder.

”Självklart måste man ha ett särskilt program till de helt små och undervisningen är inte uppbyggd som konventionell undervisning. Och så är det bara 2-3 barn per lärare”, låter förklaring från Told som fortsätter:

”Vi har utvecklat våra egna skidor som bara väger hälften så mycket som vanliga skidor och till dessa så kallade ”Mini Carver-skidor” använder de små barnen inte de välkända hårda skidpjäxorna utan istället använder de sina vanliga ’mjuka’ vinterkängor.”

Om det skulle inträffa en olycka i blöjan eller andra av den sortens naturliga olyckor så garanterar skidskolledsren att den behöriga utrustningen till barn finns precis bredvid barnbacken.


Med blöjor och napp på skidskola - Billede 1430
Med blöjor och napp på skidskola - Billede 1431

Publicerad av: Morten Sand

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen