Cairn Proride D3O Ryggskydd Väst, Svart

D3O materialets egenskaper kan kort förklaras således: När materialet är inaktivt är det mjukt och rörligt, det vill säga det kan böjas och tillpassar sig kroppens former, vilket ger maximal komfort. När materialet får ett slag/en stöt blir materialet hårt och motverkar det slag man kommer att få från sin vurpa eller vid krock med hinder i snöparken.

Ytterligare egenskaper hos västen:
D3O)-materialet(plattan) kan tas ur vid tvättning av västen.
Väst i extremt lätt mesh(net)-material
Blixtlås i full längd.
Extra polstring i axelpartiet.
EVA-skum
Uppfyller standarden CE EN 1621-2

D3O Stötdämpningssystem™ är ett patenterat stötabsorberande material, baserat på en "intelligent" molekylär struktur. Dessa molekyler uppför sig normalt vid vanliga rörelser och låser sig på direkten vid stöt och slag. D3O är rörelseberoende. Vid långsamma förändringar flyter molekylerna fritt och materialet förblir mjukt och flexibelt. Vid ett plötslig stöt eller ett slag, låser de lösa molekylerna sig och dämpar på så sätt stötens kraft. Hela processen sker extremt snabbt. Så snart stöten har dämpas återgår molekylerna till deras normala lösa tillstånd igen.

Dessa egenskaper gör materialet idealt till syften där det önskas optimal rörelsefrihet samtidigt med en optimal stötdämpning. D3O är ett ytterst diskret och lätt material som integrerar i klädseln utan att förstöra funktion eller utseende.
Leveranstid 1-3 vardagar
Fri frakt
14 dagars öppet köp
SEK 1.249:-

Liknande varor

Andra köpte också

Behöver du hjälp?

040 606 08 03
(Stängt / Öppnar måndag kl. 8)

shop@skidresor.com

Chatta med oss

Få svar på frågor

Vanliga frågor & svar

  • Leverans 1-3 vardagar
  • Leverans 49:-
  • Fri frakt från 699:-
  • 14 dagars öppet köp
  • Prisgaranti