Jättestort projekt i Bad Hofgastein

Jättestort projekt i Bad Hofgastein

I Bad Hofgastein, som är en del av skidområdet Ski Amade i Salzburgerland, har man påbörjat ett jättestort generationsprojekt, det så kallade “Schlossalmprojektet”. Ett projekt som kostar 931 mio.

Det innebär först och främst en ny kabinlift med 10-personers-kabiner i två sektioner, från huvudleden i dalen på 857 meters höjd och upp till Schlossalm på 2 070 meters höjd. Denna lift ersätter en tvåstolslift och en fyrstolslift och kommer att göra det möjligt att ta sig de dryga 1200 höjdmeter upp utan omstigningar. Samtidigt kommer det att öka kapaciteten från 1 400 till 3 000 personer i timmen. På sydsidan kommer det dessutom att göras en ny åttastolslift som även kommer att göra sitt till för att minska liftköerna i området.

Vi var förbi den nya Schlossalmbahn i december och testade den nya moderna liften
Gigantiskt projekt i Gastein
Dalstationen inreds mer modernt, vilket gör att det kan hanteras en större människokapacitet än tidigare

Halvvägs upp kan man kliva av vid denna station, om man nu inte vill komma ända upp till toppen

På toppen moderniseras restaurangen Kleiner Scharte och kopplas samman med liftstationen via en supermodern glasgång i cirka 20 meters höjd. Den sammanlagda arealen av pisterna i området utökas från 20 till 100 hektar, dels på grund av att de befintliga pisterna breddas, men även på grund av nya pister. Bland annat kommer det en pist som leder ner till dalen.

Den nya bergsstationen får en glasgång där man kan gå direkt till restaurangen

De nya pisterna skapar naturligtvis ett större vattenbehov till konstsnö och därför har man även börjat anlägga en 150 000 kubikmeter stor ”lavinuppfångningsdamm” som ska fungera som vattenreservoar för snökanonerna. Alla dessa förnyelser kommer att vara klara under de nästkommande åren och sammanlagt har det budgeteras med en investering på 90 miljoner € fram till år 2020!

Framöver kommer det att finnas fler liftar och pister i området

Här har pisterna markerats

Verkar det inte som om man kan se fram emot något extraordinärt i detta skidområde framöver. Kabinliften stod färdig i december 2018.


Publicerad av: Rasmus Hauskov

Resebyråer till Bad Hofgastein
Fakta om Bad Hofgastein
Skidområdet: 840-2650 m.ö.h
201 pister i allt
60 km blå
117 km röd
24 km svart

Lifter: 47 stk.

Släpliftar: 18
Tåg: 1
Sittliftar: 19
Kabinliftar: 9

Mer om skidresor till Bad Hofgastein

Hitta erbjudanden på skidresor