Skidsemester i Grindelwald

Grindelwald (Schweiz)

Resebyråer till Grindelwald: Active Ski Travel, Snowtrex, Sunweb

Grindewald ligger vackert vid foten av de kända bergen Eiger, Jungfrau och Mönch och bjuder välkommen med vacker utsikt och varierad skidåkning fördelat på tre skidområden som är förbundna med liftar. Grindelwald ligger 5 mil sydväst om den schweiziska byn Thun nära sjöarna Thunersee och Brienzersee i Jungfrau Regionen.Tre områden med var sin fördelSkidområdet vid Grindelwald består av tre sektorer. Området över staden, som kallas Grindelwald First, har 60 kilometer preparerade pister i den röda och svarta kategorin, men i främsta hand blå pister. Kabinliften Grindelwald First leder skidåkarna upp i området och om man gillar gröna pister och barnområden hittar man dem i dalbotten i BodmiARENA. Tisdag och... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Grindelwald
213 pister i allt
65 km blå
114 km röd
34 km svart

Lifter: 41 stk. / 44.000 pers/time

Släpliftar: 16
Tåg: 3
Sittliftar: 18
Kabinliftar: 7
Grindewald ligger vackert vid foten av de kända bergen Eiger, Jungfrau och Mönch och bjuder välkommen med vacker utsikt och varierad skidåkning fördelat på tre skidområden som är förbundna med liftar. Grindelwald ligger 5 mil sydväst om den schweiziska byn Thun nära sjöarna Thunersee och Brienzersee i Jungfrau Regionen.

Tre områden med var sin fördel


Skidområdet vid Grindelwald består av tre sektorer. Området över staden, som kallas Grindelwald First, har 60 kilometer preparerade pister i den röda och svarta kategorin, men i främsta hand blå pister. Kabinliften Grindelwald First leder skidåkarna upp i området och om man gillar gröna pister och barnområden hittar man dem i dalbotten i BodmiARENA. Tisdag och fredag är BodmiARENA dessutom belyst på kvällen.
Och så är det värt att nämna att Grindelwald First som något nytt har ”Slow Slopes” där hastigheten maximalt får vara 30 kilometer i timmen. Det betyder att du kan vara säker på att det inte kommer någon i full fart bakifrån.

4,2 kilometer svart World Cup och Jungfrau

På den andra sidan av dalen ligger Kleine Scheidegg-Männlichen, som har 110 pistkilometer, som primärt är röda. Här hittar de mera rutinerade skidåkarna massor av utmaningar. Framförallt pist nummer 45 är värd att lägga på minnet om man tycker om brant skidåkning. Det är nämligen Världscups-störtloppsbacken Lauberhorn, som sträcker sig över 4,2 kilometer och slutar på den andra sidan av berget vid Wengen. Annars är de 110 kilometerns en blandning av blå, röda och svarta nedfarter – dock med flest röda pister.

På toppen vid Oberjoch-stolliften ligger The White Elements snowpark. Här finns det tre olika funparks med utmaningar för alla olika nivåer med en längd på 850 meter. Det finns också en skicrossbana precis vid Schilt-stolliften. I Kleine Scheidegg-Männlichen kan man också ta tåget genom berget från Eigerglaciären i 2320 meters höjd och upp till restaurangen på 3454 meters höjd – precis vid foten av det 4158 meter höga berget Jungfrau – och med utsikt till Eiger på den andra sidan. Det är förövrigt Europas högsta belägna tågstation.

Roterande restaurang på toppen


Det sista område heter Mürren-Schilthorn och ligger längst bort från Grindelwald. Men kommer man först över i granndalen och upp på berget, så hittar man här 54 kilometer preparerade pister mellan 1650 och nästan 3000 meters höjd, vilket gör det till den högsta i Bernese Oberland. Här finns massor av blå och röd skidåkning och uppe mot toppen hittar man framför allt de svarta nedfarterna. En speciell upplevelse är det att njuta lunchen i restaurangen Schilthorn i 2970 meters höjd. Den roterande restaurangen visar panoramautsikten under en 45 minuters tur och det är även här James Bond-filmen ”On her Majesty’s Secret Service” spelades in.

Bo traditionellt i imponerande natur


I klart väder är det en spektakulär utsikt till Eigers norrsida från Grindelwald. Det är både möjligt att bo i traditionella schweiziska stugor, lägenheter och på hotell i Grindelwald. Grindelwald bjuder på ett stort utbud av olika restauranger och om man tycker om afterski finns här många möjligheter. Förutom kulinariska upplevelser och skidåkning kan man också prova exempelvis paragliding, curling, heliski, åka skridskor eller kanske ett besök på något av stadens många spa eller bastur för att mjukgöra musklerna. Utöver det så kan de säga att de har världens längsta kälketur då man åker ner från toppen till byn vilket blir hela 15 kilometer.

Utvalda skidresor från Grindelwald

Sök efter skidresa

Eiger Selfness Hotel

Charmigt inredda och 4-stjärniga Eiger Selfness Hotel ligger i hjärtat av Grindelwald, bara några meter från centrum med diverse shoppingmöjligheter. Skidområdet och liften Grindelwald-First ligger bara ca 300 meter bort, och en hållplats för skidbussen ligger ca 20 meter från hotellet. Bekvämligheter Till det gemytliga boendets allmänna bekvämligheter hör reception med hotellhall och läslounge i Selfnessområdet, hiss, Wi-Fi, frukostrum, restaurang, bar, café, vinkällare, lekrum och skidrum. Mot avgift står parkeringsplatser och ett parkeringsgarage till förfogande. Dessutom finns möjlighet att delta Läs mer

Hotel Eigerblick

Komfortabla och 3-stjärniga Hotel Eigerblick ligger i Grindelwalds centrum. Till liften Firstbahn är det ca 1,5 km, och skidbussen stannar ca 10 meter bort. Till Jungfrau-glaciären är det ca 5 km. Bekvämligheter Till det charmiga hotellets bekvämligheter hör entréområde med reception, bagageförvaring, Wi-Fi, frukostrum och bar. Parkeringsplatser kan användas mot avgift. På plats ges dessutom 1 x 10 % rabatt på partnerrestaurangen "Golden India" samt fritt inträde till ishall och simhall tillhörande Sportzentrum Grindelwald. Måltider I resepriset ingår frukostbuffé Läs mer

Hotel Alpenhof

Lugnt belägna Hotel Alpenhof ligger ca 300 meter från Grindelwalds ortscentrum och ca 800 meter från en startpunkt i skidområdet Grindelwald-First. En skidbusshållplats finns bara ca 300 meter bort. Vid goda snöförhållanden kan man åka skidor fram till hotellet. Mot förfrågan erbjuder hotellet en skidbusstranfer samt transfer vid ankomst och avresa, från resp. till Grindelwalds järnvägsstation (anges vid bokning, i mån av plats). Till det gemytliga hotellets bekvämligheter hör reception, hiss, Wi-Fi och internethörna, sällskapsrum, frukostrum, restaurang (kl 19?21 Läs mer

Bilder och video från Grindelwald


Användaromdömen om Grindelwald

Skidterräng
4,25
Liftsystem
3,75
Afterski
2,75
Staden
3,75
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
5,00
Prisnivå
4,00
Offpist
5,00
Grindelwald har en totalpoäng på 4,19 stjärnor av 5. Baserat på 4 recensioner.

Snörapporter och väder

Fredag
Let skyet
Let skyet
20ºC
22ºC
0,0 mm
2,1 m/s
nordvest
Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
18ºC
13ºC
0,0 mm
1,6 m/s
nord-nordvest
Søndag
Let skyet
Let skyet
22ºC
16ºC
0,0 mm
1,4 m/s
nord-nordvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
23ºC
18ºC
0,0 mm
1,1 m/s
nord-nordvest

Artiklar om skidresor till Grindelwald

Grindelwald – en äventyrlig schweizisk pärla


Karta över Grindelwald

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Grindelwald. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen