Skidsemester i Norge

Norge

Resebyråer till Norge: Active Ski Travel, Softresor

Väljer du en skidsemester i Norge, kan den bjuda på allt från gröna till svarta pister, längdskidsspår i kilometervis samt några av Europas bästa snowboardparker. Du kan åka skidor dagen lång och flera skidområden erbjuder elljusspår och belysta pister med möjlighet för kvällsskidåkning. Norge är ett bra alternativ till Sverige. De norska fjällen har något för alla smaker. Barnbackar i massvis och skidområden med stor fallhöjd. Exempelvis bjuder Norefjell på mer än 1 000 meters höjdskillnad, något som många inte förknippar med Norge.

Topp 10

  1. Hemsedal
  2. Trysil
  3. Hafjell
  4. Norefjell
  5. Geilo
  6. Gaustablikk
  7. Kvitfjell
  8. Beitostølen
  9. Sjusøen
  10. Skeikampen / Austlid

Skidsemester med barn i de norska fjällen

Många har börjat sin skidkarriär i de norska fjällen, och det är inte helt utan anledning eftersom det finns många fördelar för barnfamiljer att åka på skidsemester i Norge. I synnerhet de många stugorna med ski-in/ski-out, gör det enkelt att få skidsemestern till att bli en succé. Om barnen blir frusna kan man lätt åka tillbaka till stugan och få varm choklad och förnyad energi.

Skidskolorna talar norska/skandinaviska och gör inlärningen av barnen lättare. Avståndet från Sverige är inte heller så stort jämfört med Alperna.

I de norska fjällen är det också möjligt för många andra barnvänliga aktiviteter än skidåkning. Man kan åka pulka eller ta en tur i hundspann och vid de flesta norska skidstugorna finns det en pulka till stor glädje för barnen.

Norges mest besökta resmål

De populära resmålen som Trysil, Hemsedal, Hafjell och Geilo har snö från november och fram till maj. Skiddestinationerna kring Lillehammer är framförallt kända för att ha arrangerat vinter-OS år 1994, där störtloppet hölls i Kvitfjell, som gömmer sig precis utanför topp-10-listan med de mest besökta skidområdena i Norge som finns till höger.

Många väljer Norge för de många kända skidområdena och för att bo på de traditionsrika norska högfjällshotellen eller mysiga norska skidstugor. Dessutom är det lätt att åka i egen bil.

Fakta om Norge

Högsta punkt: Galdhöpigen 2.469 m.
Valuta: 1 norsk krone = 100 øre
Huvudstad: Oslo
Språk: Norska
Invånarantal: 4,5 mio.
Förval nr.: 0047

Användaromdömen om Norge

Vi har kombinerat betygen för alla destinationer i Norge till ett övergripande betyg som du kan se här.

Skidterräng
4,11
Liftsystem
3,80
Afterski
3,00
Staden
3,18
Barnvänlig
4,46
Nybörjarvänlig
4,38
Prisnivå
3,49
Offpist
3,61
Norge har en totalpoäng på 3,75 stjärnor av 5. Baserat på 1142 recensioner.
Två helt olika system - Recenserat den 20/04 2020 12:26 - Skapad av John Langeland

Beitostölen består av mycket lätta backar med många lifter. Andra sidan av dalen ligger Raudalen (samma liftkort och gratis buss mellan systemen). Raudalen har bara haft en lift de senaste åren. Mycket fina backar och med bra möjligheter till offpist. Raudalen har backar som är mycket mer utfordrande jämfört med Beitostölen som är barn / nybörjar vänligt.

Fina men korta backar - Recenserat den 20/04 2020 12:19 - Skapad av John Langeland

Mycket fina backar men de är tyvärr relativt korta. Mycket barnvänligt och trevlig by.

Meget godt tilfreds, perfomance events ønskes - Recenserat den 22/09 2016 14:28 - Skapad av Bjarne Allan Gamborg Jensen

Har været der flere gange og er som dansker generelt meget tilfreds med formentlig Norges største skicenter, Trysil. Eneste man kunne ønske sig var flere Afterski performance events med musik, stunts og underholdning - bagefter måske en hård dag på ski bakkerne... En endnu mere familie og børnevenlig by om aftenen - kunne der også arbejdes mere med.

Ladda fler recensioner

Artiklar om skidresor till Norge

Snöfesten fortsätter i Norge

Trysil har korats till Norges bästa skidområde

Här kan du inte längre använda kontanter på skidsemestern

Därför ska du uppleva Hemsedal


Karta över Norge

Här kan du se en karta med skidområden i Norge. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen