Skidsemester i Norge

Väljer du en skidsemester i Norge, kan den bjuda på allt från gröna till svarta pister, längdskidsspår i kilometervis samt några av Europas bästa snowboardparker. Du kan åka skidor dagen lång och flera skidområden erbjuder elljusspår och belysta pister med möjlighet för kvällsskidåkning. Norge är ett bra alternativ till Sverige. De norska fjällen har något för alla smaker. Barnbackar i massvis och skidområden med stor fallhöjd. Exempelvis bjuder Norefjell på mer än 1 000 meters höjdskillnad, något som många inte förknippar med Norge.

Skidsemester med barn i de norska fjällen

Många har börjat sin skidkarriär i de norska fjällen, och det är inte helt utan anledning eftersom det finns många fördelar för barnfamiljer att åka på skidsemester i Norge. I synnerhet de många stugorna med ski-in/ski-out, gör det enkelt att få skidsemestern till att bli en succé. Om barnen blir frusna kan man lätt åka tillbaka till stugan och få varm choklad och förnyad energi.

Skidskolorna talar norska/skandinaviska och gör inlärningen av barnen lättare. Avståndet från Sverige är inte heller så stort jämfört med Alperna.

I de norska fjällen är det också möjligt för många andra barnvänliga aktiviteter än skidåkning. Man kan åka pulka eller ta en tur i hundspann och vid de flesta norska skidstugorna finns det en pulka till stor glädje för barnen.

Norges mest besökta resmål

De populära resmålen som Trysil, Hemsedal, Hafjell och Geilo har snö från november och fram till maj. Skiddestinationerna kring Lillehammer är framförallt kända för att ha arrangerat vinter-OS år 1994, där störtloppet hölls i Kvitfjell, som gömmer sig precis utanför topp-10-listan med de mest besökta skidområdena i Norge som finns till höger.

Många väljer Norge för de många kända skidområdena och för att bo på de traditionsrika norska högfjällshotellen eller mysiga norska skidstugor. Dessutom är det lätt att åka i egen bil.

Artiklar om Norge från Skidresor.com

Användarna om Norge

Vi har lagt ihop betygen för alla destinationer i Norge till ett samlat betyg, som du kan se här.

Skidterräng:
4,11
Liftsystem:
3,80
Afterski:
3,00
Städerna/byarna:
3,18
Barnvänligt:
4,46
Nybörjarvänligt:
4,38
Prisnivå:
3,49
Off-pist:
3,61
Totala poäng är 3,75 / 5 utifrån 1142 recensioner.

Två helt olika system | Skrivit den 20/04 2020 | Omdöme av Beitostølen

Oprettet af John Langeland

Beitostölen består av mycket lätta backar med många lifter. Andra sidan av dalen ligger Raudalen (samma liftkort och gratis buss mellan systemen). Raudalen har bara haft en lift de senaste åren. Mycke...
t fina backar och med bra möjligheter till offpist. Raudalen har backar som är mycket mer utfordrande jämfört med Beitostölen som är barn / nybörjar vänligt.
Läs mera

Fina men korta backar | Skrivit den 20/04 2020 | Omdöme av Geilo

Oprettet af John Langeland

Mycket fina backar men de är tyvärr relativt korta. Mycket barnvänligt och trevlig by.

Här kan du se en karta med skidområden i Norge. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.