☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Skidsemester i Norge

Väljer du en skidsemester i Norge, kan den bjuda på allt från gröna till svarta pister, längdskidsspår i kilometervis samt några av Europas bästa snowboardparker. Du kan åka skidor dagen lång och flera skidområden erbjuder elljusspår och belysta pister med möjlighet för kvällsskidåkning. Norge är ett bra alternativ till Sverige. De norska fjällen har något för alla smaker. Barnbackar i massvis och skidområden med stor fallhöjd. Exempelvis bjuder Norefjell på mer än 1 000 meters höjdskillnad, något som många inte förknippar med Norge.

Skidsemester med barn i de norska fjällen

Många har börjat sin skidkarriär i de norska fjällen, och det är inte helt utan anledning eftersom det finns många fördelar för barnfamiljer att åka på skidsemester i Norge. I synnerhet de många stugorna med ski-in/ski-out, gör det enkelt att få skidsemestern till att bli en succé. Om barnen blir frusna kan man lätt åka tillbaka till stugan och få varm choklad och förnyad energi.

Skidskolorna talar norska/skandinaviska och gör inlärningen av barnen lättare. Avståndet från Sverige är inte heller så stort jämfört med Alperna.

I de norska fjällen är det också möjligt för många andra barnvänliga aktiviteter än skidåkning. Man kan åka pulka eller ta en tur i hundspann och vid de flesta norska skidstugorna finns det en pulka till stor glädje för barnen.

Norges mest besökta resmål

De populära resmålen som Trysil, Hemsedal, Hafjell och Geilo har snö från november och fram till maj. Skiddestinationerna kring Lillehammer är framförallt kända för att ha arrangerat vinter-OS år 1994, där störtloppet hölls i Kvitfjell, som gömmer sig precis utanför topp-10-listan med de mest besökta skidområdena i Norge som finns till höger.

Många väljer Norge för de många kända skidområdena och för att bo på de traditionsrika norska högfjällshotellen eller mysiga norska skidstugor. Dessutom är det lätt att åka i egen bil.

Artiklar om Norge från Skidresor.com

Användarna om Norge

Vi har lagt ihop betygen för alla destinationer i Norge till ett samlat betyg, som du kan se här.

Skidterräng:
4,11
Liftsystem:
3,80
Afterski:
3,00
Städerna/byarna:
3,18
Barnvänligt:
4,46
Nybörjarvänligt:
4,38
Prisnivå:
3,49
Off-pist:
3,61
Totala poäng är 3,75 / 5 utifrån 1142 recensioner.

Fina men korta backar | Skrivit den 20/04 2020 | Omdöme av Geilo

Oprettet af John Langeland

Mycket fina backar men de är tyvärr relativt korta. Mycket barnvänligt och trevlig by.

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Meget godt tilfreds, perfomance events ønskes | Skrivit den 22/09 2016 | Omdöme av Trysil

Oprettet af gamborg

Har været der flere gange og er som dansker generelt meget tilfreds med formentlig Norges største skicenter, Trysil. Eneste man kunne ønske sig var flere Afterski performance events med musik, stunts ...
og underholdning - bagefter måske en hård dag på ski bakkerne... En endnu mere familie og børnevenlig by om aftenen - kunne der også arbejdes mere med.
Läs mera

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Här kan du se en karta med skidområden i Norge. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.