Skidsemester i Saalbach

Saalbach (Österrike)

Resebyråer till Saalbach: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Saalbach är en av de klassiska orterna när det gäller skidsemester i Österrike. Stället kallar sig själv Skicirkus Saalbach Hinterglemm. En lite otraditionell cirkus, där skidor – och särskilt afterskin är i centrum. Samarbetet med Fieberbrunn gör att området samlat erbjuder 270 kilometer pist.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Saalbach
Skidområdet: 1003-2100 m.ö.h
Staden/byn: 1003 m.ö.h

270 pister i allt
140 km blå
110 km röd
20 km svart

Lifter: 70 stk. / 120.000 pers/time

Släpliftar: 20
Sittliftar: 22
Kabinliftar: 28
Mer information om Saalbach under bannern

Saalbach Bjuder på varierande pister och en unik freeride park

I Saalbach hittar du ett av Österrikes största skidområden där du inte kommer behöva vara rädd at pisterna inte räcker till. Det finns 140 km blå pist, 112 km röd och 18 km svart pist med 70 liftar i området så att du snabbt kan åka till toppen. I skidområdet finns det 60 trevliga stugor där du kan pausa och äta under dagen.

Det finns en freeride park i området. Det är en kombination av stilarna freestyle, som typiskt består av hopp och rails, och även freeride där man jagar den orörda snön. Den ligger vid liften M6 Muldenbahn och bjuder på special designade hinder som är integrerade med den naturliga terrängen. Det är ett perfekt ställe att starta på om man vill köra freeride eller freestyle.

Läs mer om skidområdet på sidan Pistkartan för Saalbach.

Ett offpistmekka utan dess like

Förutom massor av kilometer pist så är Saalbach också känd för sitt exceptionellt goda förhållanden för offpist. faktiskt så är Skicircus Saalbach Hinterglemm ett mekka fyllt med pudersnö och ställen att ta sig ner i den luftiga snön. Offpisten är så bra att världens största offpist tävling Freeride World Tour ofta har ett stopp här. Det danska mästerskapet i freeride blir även det angjort här.

Är 270 kilometer av andlös pist och bra offpist inte nog så kan man med liftkortet Alpine Card få tillgång till både Scmittenhöhe i Zell am See och glaciärområdet Kitzsteinhorn Kaprun. Därmed kan man på ett liftkort få tre regioner och 408 pistkilometer att utforska.

Europas bästa afterski hittar du i Saalbach

Just afterskin är en av de saker som Saalbach är kända för – och om man åker på skidsemester i Saalbach är det en del av upplevelsen att testa afterski-stämningen i byn – en stämning som korats som en av Europas bästa. Således har man i Saalbach ett av de mest populära afterski-ställena i Österrike – och kanske till och med i världen. Stället heter Hinterhag Alm och ligger vid toppen av Turmlift precis innan man kommer ner till Saalbach by. Vill man prova en lite annorlunda sak så kan man i Hinterglemm, bara en kort körtur från Saalbach, besöka ett snapsbryggeri vid botten av Retierkoglebahn. Det finns rikligt med möjligheter att prova de lokala snapsen och det är öppet varje dag till kl 18:00 förutom söndagar.

Saalbach - en klassisk Alpby

Själva Saalbach är en traditionell alpby med både kupolkyrka och en flod som strömmar igenom. Det är generellt en trevlig Österrikisk stämning med möjligheter att äta gott och bli underhållen efter en skiddag. I byn hittar du omkring 70 restauranger så det finns något för alla. Ska det vara snabbt och oformellt så kan Bobbys's Pub rekommenderas. Den ligger i närheten av Schatterberg-gondolen och lockar särskilt de unga. Det finns nämligen möjlighet att spela bowling, biljard, dart och bordsfotboll. Menyn består till största del av pizza, kebab ocg burgare. Ska det vara mer traditionellt så finns det hotell Peter på Saalbachs huvudgata, Här serverar de i läderhosen klädda Peter själv och det finns lokala goda rätter. Har du en speciell anledning så kan du gå till Arte Vinum som ligger i Hinterglemm. Här har de full fokus på den österrikiska stämningen kombinerat med gourmemat, levande ljus och vin av toppkvalité.

Utvalda skidresor från Saalbach

Sök efter skidresa

Skinetworks Hotel Pinzgauerhof

Nortlanders charmiga och något äldre hotell med halvpension och skidåkning precis utanför dörren har ett perfekt läge i hjärtat av Hinterglemm.

Hotel "Panorama Landhaus"

Här bor du med ett lungt och stilla läge till bra piser, men fortfarande med gångavstånd till Saalbach's pulserande huvudgata. Hotel Panorama Landhaus ligger i ena kanten av byn i riktning mot Hinterglemm. Huvudliften SchattbergXpress och centrum ligger ca 500-600 m från hotellet. Om det känns för långt att gå så kör hotellet en egen shuttle för att du ska få en så bekväm vistelse som möjligt. Från mittenstationen av SchattbergXpress kan man åka skidor tillbaka hotellet. De trevliga rummen Läs mer

Bilder och video från Saalbach


Användaromdömen om Saalbach

Skidterräng
4,14
Liftsystem
4,06
Afterski
4,41
Staden
4,15
Barnvänlig
3,63
Nybörjarvänlig
3,38
Prisnivå
3,19
Offpist
2,87
Saalbach har en totalpoäng på 3,73 stjärnor av 5. Baserat på 221 recensioner.
Saalbach med gubbgänget - Recenserat den 12/09 2021 17:19 - Skapad av Nils

För första gången sedan jag trevande lärde mig stå på ett par skidor stod Saalbach åter igen på programmet. Första gången var jag 7 år och hade Morsan i bagaget men denna gång var det med mina jämnåriga 60-plussare så förutsättningarna var lite annorlunda.Vi bodde mitt på huvudgatan, strax nedanför Bernkogelbahn's dalstation vilket är ett bra läge då Läs mer

Mer information om Saalbach under bannern

Snörapporter och väder

Onsdag
Let skyet
Let skyet
21ºC
7ºC
0,0 mm
2,4 m/s
nord
Torsdag
Kraftig regn
Kraftig regn
18ºC
9ºC
6,9 mm
2,0 m/s
nord-nordvest
Fredag
Regnbyger
Regnbyger
19ºC
8ºC
2,9 mm
2,3 m/s
nordvest
Lørdag
Let skyet
Let skyet
21ºC
9ºC
0,9 mm
2,0 m/s
nord

Artiklar om skidresor till Saalbach

Hemtrevlig avslappning för alla

Därför ska du ha semester i Saalbach

10 upplevelser som du ska prova på skidsemestern i Tyrolen

Ännu en ny lift till Skicircus Saalbach


Karta över Saalbach

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Saalbach. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor