Saalbach

Hitta skidresor till Saalbach här: Lion Alpin | Nortlander | Sembo | SKILINK | Slopestar | Slopetrotter | Snowtrex

Saalbach är en av de klassiska orterna när det gäller skidsemester i Österrike. Stället kallar sig själv Skicirkus Saalbach Hinterglemm. En lite otraditionell cirkus, där skidor – och särskilt afterskin – är i centrum. Samarbetet med Fieberbrunn gör att området samlat erbjuder 270 kilometer pist.

Saalbach Bjuder på varierande pister och en unik freeride park

I Saalbach hittar du ett av Österrikes största skidområden där du inte kommer behöva vara rädd at pisterna inte räcker till. Det finns 140 km blå pist, 112 km röd och 18 km svart pist med 70 liftar i området så att du snabbt kan åka till toppen. I skidområdet finns det 60 trevliga stugor där du kan pausa och äta under dagen.

Det finns en freeride park i området. Det är en kombination av stilarna freestyle, som typiskt består av hopp och rails, och även freeride där man jagar den orörda snön. Den ligger vid liften M6 Muldenbahn och bjuder på special designade hinder som är integrerade med den naturliga terrängen. Det är ett perfekt ställe att starta på om man vill köra freeride eller freestyle.

Läs mer om skidområdet på sidan Pistkartan för Saalbach.

Ett offpistmekka utan dess like

Förutom massor av kilometer pist så är Saalbach också känd för sitt exceptionellt goda förhållanden för offpist. faktiskt så är Skicircus Saalbach Hinterglemm ett mekka fyllt med pudersnö och ställen att ta sig ner i den luftiga snön. Offpisten är så bra att världens största offpist tävling Freeride World Tour ofta har ett stopp här. Det danska mästerskapet i freeride blir även det angjort här.

Är 270 kilometer av andlös pist och bra offpist inte nog så kan man med liftkortet Alpine Card få tillgång till både Scmittenhöhe i Zell am See och glaciärområdet Kitzsteinhorn Kaprun. Därmed kan man på ett liftkort få tre regioner och 408 pistkilometer att utforska.

Europas bästa afterski hittar du i Saalbach

Just afterskin är en av de saker som Saalbach är kända för – och om man åker på skidsemester i Saalbach är det en del av upplevelsen att testa afterski-stämningen i byn – en stämning som korats som en av Europas bästa. Således har man i Saalbach ett av de mest populära afterski-ställena i Österrike – och kanske till och med i världen. Stället heter Hinterhag Alm och ligger vid toppen av Turmlift precis innan man kommer ner till Saalbach by. Vill man prova en lite annorlunda sak så kan man i Hinterglemm, bara en kort körtur från Saalbach, besöka ett snapsbryggeri vid botten av Retierkoglebahn. Det finns rikligt med möjligheter att prova de lokala snapsen och det är öppet varje dag till kl 18:00 förutom söndagar.

Saalbach - en klassisk Alpby

Själva Saalbach är en traditionell alpby med både kupolkyrka och en flod som strömmar igenom. Det är generellt en trevlig Österrikisk stämning med möjligheter att äta gott och bli underhållen efter en skiddag. I byn hittar du omkring 70 restauranger så det finns något för alla. Ska det vara snabbt och oformellt så kan Bobbys's Pub rekommenderas. Den ligger i närheten av Schatterberg-gondolen och lockar särskilt de unga. Det finns nämligen möjlighet att spela bowling, biljard, dart och bordsfotboll. Menyn består till största del av pizza, kebab ocg burgare. Ska det vara mer traditionellt så finns det hotell Peter på Saalbachs huvudgata, Här serverar de i läderhosen klädda Peter själv och det finns lokala goda rätter. Har du en speciell anledning så kan du gå till Arte Vinum som ligger i Hinterglemm. Här har de full fokus på den österrikiska stämningen kombinerat med gourmemat, levande ljus och vin av toppkvalité.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Fieberbrunn och Leogang

Skidsemester förslag i Saalbach

Berger's Sporthotel Berger's Sporthotel Bil fra 7.909:-/pers.
Gästehaus Wechselberg... Gästehaus Wechselberg... Bus fra 6.553:-/pers.
Hotel Alpinresort Spor... Hotel Alpinresort Spor... Fly fra 19.121:-/pers.
Hotel Austria Hotel Austria Bil fra 7.359:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Användarna om Saalbach

Här kan du se användarnas betyg för Saalbach

Skidterräng:
4,14
Liftsystem:
4,06
Afterski:
4,41
Staden/byn:
4,15
Barnvänligt:
3,63
Nybörjarvänligt:
3,38
Prisnivå:
3,19
Off-pist:
2,87
Totala poäng är 3,73 / 5 utifrån 221 recensioner.

Saalbach med gubbgänget | Skrivit den 12/09 2021

Oprettet af Nils

För första gången sedan jag trevande lärde mig stå på ett par skidor stod Saalbach åter igen på programmet. Första gången var jag 7 år och hade Morsan i bagaget men denna gång var det med mina jämnåri...
ga 60-plussare så förutsättningarna var lite annorlunda.
Vi bodde mitt på huvudgatan, strax nedanför Bernkogelbahn's dalstation vilket är ett bra läge då man har även Shattberg X-press nära. Vi började oftast på Shattberg sidan (för att alla andra började på andra sidan) och åkte den långa 2A ned mot Vorderglemm och sedan höll vi oftast till mot Leogang hållet. Österrik (till skillnad från andra länder) är fantastiskt med alla dessa ölhak och restauranger i backen. Jag upplever inte sådant i Frankrike som är mer fokuserat på skidåkningen och höghus. Vi reste i början på Mars och jag var lite orolig för den låga höjden och mycket riktigt var det tung sorbet på eftermiddagarna. Trots detta beslutade vi oss för att utmana "The Challenge" som är en tur genom alla system där man åker runt Saalbach. Förmiddagen gick någorlunda enkelt och lunchen intogs på "Asitzbräu" med deras egen öl och grillad kyckling. Detta är något du INTE får missa.

Efter en titt på klockan och insett att vi inte ens var halvvägs genom "The Challenge" drog vi i full fart mot Fieberbrunn för att på tillbakavägen passera "The Needle". Ja... det är en gigantisk nål "nedstucken" i snön. Inget kunde sedan stoppa oss från att på vägen ned mot Hinterglemm stanna till vid Goasstal och svalka oss lite till med dryck och världens tryck i högtalarna. Med ålderns rätt (de spelade inte precis 60- eller 70-tals musik) fortsatte vi upp på andra sidan mot Zvölferkogel. World Cup pisten går rakt under liften men den skulle vi inte ta idag. Tiden började rinna ut så tyvärr hade Westgipfelbahn stängt 5 minuter tidigare.
Mollukna och med svetten rinnande överallt tog vi oss ned till Hinterglemm och med skammen lysande i ögonen tog vi bussen tillbaka till Saalbach (berätta inte detta för något).

Inför hemresan hade vi hört något om Corona och på Salzburg flygplats var det nära att vi inte fick åka med eftersom Danmark precis stängt sina gränser (vi bor i södra Sverige). Med hjälp av en tågbiljett som visade att vi genast skulle åka ut ur Danmark efter ankomsten till Kastrup (Köpenhamns Flygplats) kom vi ombord. Väl på Kastrup stannade flygplanet ute på plattan och vi fick gå mellan rader av beväpnad polis raka vägen till baggage utlämningen och tåget till Malmö.

Att jag sedan låg sjuk en vecka med torrhosta och feber efter hemkomsten hör inte till denna berättelse men jag har väl haft Covid-19 då?
Läs mera
Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Saalbach?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Saalbach hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Hur är snörapporten i Saalbach?

På nuvarande tidspunkt ligger det 15 cm snö i dalen och 110 cm snö på toppen. Det senaste snöfall blev registrerat den 4/4 2022. Se den nyaste 6 dagars väderprognos för Saalbach här ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Saalbach?

Om du ska på skidsemester till Saalbach är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Saalbach här. Om du vill veta hur det ser ut i Saalbach just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Vart hittar jag hotell i Saalbach?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hoteller i Saalbach i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hotellerne her ⇒

Vart hittar jag stuga i Saalbach?

Du ska inte leta länge! Vi har samlat hytter i Saalbach i en översikt så du lätt kan välja vart du ska bo under din skidsemester. Se hytterne her ⇒

Är Saalbach ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Saalbach 3,73 stjärnor utav 5 möjliga. Saalbach med flest stjärnor på Afterski och Staden/byn, medans området med minst stjärnor på Off-pist. Det är baserat på 221 omdömen. Läs omdömena här ⇒

Hur kommer jag till Saalbach?

Du kan naturligtvis ta en kör-själv skidsemester till Saalbach. Du har även möjlighet att resa med Lion Alpin och Nortlander med en svensk resebyrå. Se transportmöjligheterna här ⇒

‍Vilka skidområden hör Saalbach ihop med?

Saalbach hör ihop med skidområdena Fieberbrunn och Leogang.