Skidsemester i Laax (Schweiz)

Resebyråer till Laax: Snowtrex

LAAX består av byarna Flims, Laax och Falera och ligger i de schweiziska Alperna. Området ligger nära Zürich och Chur och används därför som weekend-destination av många lokalbor, men på vardagar finns det gott om plats i backarna och ingen kö till liftarna. Placeringen gör att LAAX är ca 120 mil från gränsen eller två timmar körning från flygplatsen i Züruch så destinationen är förhållandevis lättillgängligt i alpregionen.Pisterna i skidområdet LAAXSkidområdet har 224km pist (inkl. freeride-pister), varav över 70% ligger i över 2000 meters höjd. Skidåkningen är därför mycket snösäker, med säsongstart redan mitt i november. och besökande har bra snöförhållanden hela säsongen. Den stora snösäkerheten beror också på... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Laax
Skidområdet: 1100-3018 m.ö.h
180 Pister i allt
63 km blå
71 km röd
46 km svart

Lifter: 27 stk. / 40.410 pers/time

Släpliftar: 8
Sittliftar: 8
Kabinliftar: 11
Mer information om Laax under bannern
LAAX består av byarna Flims, Laax och Falera och ligger i de schweiziska Alperna. Området ligger nära Zürich och Chur och används därför som weekend-destination av många lokalbor, men på vardagar finns det gott om plats i backarna och ingen kö till liftarna. Placeringen gör att LAAX är ca 120 mil från gränsen eller två timmar körning från flygplatsen i Züruch så destinationen är förhållandevis lättillgängligt i alpregionen.

Pisterna i skidområdet LAAX


Skidområdet har 224km pist (inkl. freeride-pister), varav över 70% ligger i över 2000 meters höjd. Skidåkningen är därför mycket snösäker, med säsongstart redan mitt i november. och besökande har bra snöförhållanden hela säsongen. Den stora snösäkerheten beror också på att skidåkningen går på glaciären Vorab på över 3 000 meters höjd. Pisterna är jämnt fördelade i svårighetsgrad och området möter fint behoven hos både nybörjare, barnfamiljer och mycket rutinerade skidåkare. Generellt är pisterna mycket breda och med riktigt bra preparering. Längsta pisten är 14 km vilket gör det möjligt att få testat mjölksyran i låren på väg ner.


LAAX lägger fokus på freestyle och freeride

LAAX erbjuder inte bara pister till de skidåkarna som önskar att köra i pisten. Det finns 40 km pist till freeride, och det finns ett par liftar, som är dedikerade till off pist. Det är helt enkelt så att offpist pisterna har dedikerade liftar som går upp så att man slipper gå själv.

Om LAAX är känt för något speciellt så är det bra möjligheter till freestyle åkning. Området har fyra snowparks indelat efter nivå. I alla områden så finns det ett stort utbud av hopp, rails, boxar och andra utmaningar. Man kan i Beginners snowpark testa krafterna med freestyle innan man rör sig till Ils Plauns snowpark som är medium svår. Till de bästa freerider finns det P60 snowpark och NoName snowpark där det finns Europas största superpipe och hopp av olympisk storlek.

Semestra på skidsemestern

Atmosfären i LLAX är avslappnad och det är fokus på att man skall komma ihåg att slappna av för skidsemestern är en semester fortfarande. Det betyder också att man vill gå på afterski med galet nattliv så är det inte LAAX man ska åka till. Men självklart kan man efter en dag på skidor ta en drink eller liknande på en bar i området. Om man behöver mjuka upp musklerna efter en dag på skidor så finns det bra möjligheter att gå på Spa och Wellness ställen där man kan sjunka ner i varmt vatten eller njuta av massage - ren avslappning.

Familjerabatt på boende i LAAX för barnfamiljer

Inkvarteringen i LAAX är oftast på på 3- eller 4-stjärniga hotell. Det låter kanske dyrt, men barnfamiljer kan få fina "familjerabatter", som gör priset överkomligt. Hotellen i byn ställer gratis shuttle-buss-service till rådighet, och det finns också en gratis skidbuss, som kör mellan de olika byarna. Många boende i LAAx har ski-in/Ski-out.

Utvalda skidresor från Laax

Sök efter skidresa

rocksresort

Det hållbara boendet rocksresort har ett perfekt läge i ortsdelen Murschetg, och ligger bara ca 100 meter från skidområdet Flims Laax Falera. Till centrum av Laax är det ca 2 km. Ett antal affärer ligger i boendet omedelbara närhet. Bekvämligheter Den moderna och hållbara lägenhetsanläggningen rocksresort fick 2021 åter utmärkelsen World's Best Green Ski Hotel. rocksresort, som är noggranna med ett ansvarsfullt resursanvändande och miljötänk och har en resurssnål målsättning, vann förstaplatsen och är därmed ett av de bästa hållbara Läs mer

Alpenhotel Flims

Inbjudande Alpenhotel Flims har ett lugnt läge vid infarten i Flims, knappt 800 meter från liften. Till Flims centrum är det också ca 800 meter, och till inköpsmöjligheter och närmsta hållplats för skidbussen är det bara ca 150 meter. Till boendets bekvämligheter hör entréområde med reception, hiss, Wi-Fi (endast i lobbyområdet), frukostrum, matsal, bar och skidrum med pjäxtorkar. Parkeringsplatser och ett garage står mot avgift till förfogande vid hotellet. Bastu och vilorum kan användas kostnadsfritt. Rum De gemytligt inredda rummen Läs mer

Signinahotel

Moderna och 4-stjärniga Signinahotel ligger ca 2 km från centrum av Laax, i ortsdelen Murschetg. Dalstationen för skidområdet Laax Falera finns ca 200 meter bort. Ett antal affärer finns i boendet omedelbara närhet. Bekvämligheter Till hotellets bekvämligheter hör reception, självincheckningsstation, lounge, hiss, Wi-Fi, frukostrum, bar, terrass och skidrum med pjäxtorkar. Det generösa wellnessområdet med simhall, ångbad, bubbelpool, bastu, relaxområde och fitnessrum kan användas kostnadsfritt. Parkeringsgaraget är obligatoriskt för gäster som ankommer med bil, och för detta utgår en avgift på Läs mer

Bilder och video från Laax


Användaromdömen om Laax

Skidterräng
5,00
Liftsystem
5,00
Afterski
4,50
Staden
4,50
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
4,00
Offpist
5,00
Totalpoängen är 4,50 stjärnor av 5 . Baserat på. 2 recensioner.
Mer information om Laax under bannern

Snörapporter och väder

Søndag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
18ºC
7ºC
1,8 mm
0,6 m/s
vest-nordvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
16ºC
12ºC
0,7 mm
1,2 m/s
øst
Tirsdag
Delvist skyet
Delvist skyet
18ºC
2ºC
0,0 mm
0,7 m/s
sydøst
Onsdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
10ºC
0,0 mm
1,6 m/s
syd-sydvest

Karta över Laax

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Laax. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor