Laax

Hitta skidresor till Laax här: Snowtrex

LAAX består av byarna Flims, Laax och Falera och ligger i de schweiziska Alperna. Området ligger nära Zürich och Chur och används därför som weekend-destination av många lokalbor, men på vardagar finns det gott om plats i backarna och ingen kö till liftarna. Placeringen gör att LAAX är ca 120 mil från gränsen eller två timmar körning från flygplatsen i Züruch så destinationen är förhållandevis lättillgängligt i alpregionen.

Pisterna i skidområdet LAAX


Skidområdet har 224km pist (inkl. freeride-pister), varav över 70% ligger i över 2000 meters höjd. Skidåkningen är därför mycket snösäker, med säsongstart redan mitt i november. och besökande har bra snöförhållanden hela säsongen. Den stora snösäkerheten beror också på att skidåkningen går på glaciären Vorab på över 3 000 meters höjd. Pisterna är jämnt fördelade i svårighetsgrad och området möter fint behoven hos både nybörjare, barnfamiljer och mycket rutinerade skidåkare. Generellt är pisterna mycket breda och med riktigt bra preparering. Längsta pisten är 14 km vilket gör det möjligt att få testat mjölksyran i låren på väg ner.


LAAX lägger fokus på freestyle och freeride

LAAX erbjuder inte bara pister till de skidåkarna som önskar att köra i pisten. Det finns 40 km pist till freeride, och det finns ett par liftar, som är dedikerade till off pist. Det är helt enkelt så att offpist pisterna har dedikerade liftar som går upp så att man slipper gå själv.

Om LAAX är känt för något speciellt så är det bra möjligheter till freestyle åkning. Området har fyra snowparks indelat efter nivå. I alla områden så finns det ett stort utbud av hopp, rails, boxar och andra utmaningar. Man kan i Beginners snowpark testa krafterna med freestyle innan man rör sig till Ils Plauns snowpark som är medium svår. Till de bästa freerider finns det P60 snowpark och NoName snowpark där det finns Europas största superpipe och hopp av olympisk storlek.

Semestra på skidsemestern

Atmosfären i LLAX är avslappnad och det är fokus på att man skall komma ihåg att slappna av för skidsemestern är en semester fortfarande. Det betyder också att man vill gå på afterski med galet nattliv så är det inte LAAX man ska åka till. Men självklart kan man efter en dag på skidor ta en drink eller liknande på en bar i området. Om man behöver mjuka upp musklerna efter en dag på skidor så finns det bra möjligheter att gå på Spa och Wellness ställen där man kan sjunka ner i varmt vatten eller njuta av massage - ren avslappning.

Familjerabatt på boende i LAAX för barnfamiljer

Inkvarteringen i LAAX är oftast på på 3- eller 4-stjärniga hotell. Det låter kanske dyrt, men barnfamiljer kan få fina "familjerabatter", som gör priset överkomligt. Hotellen i byn ställer gratis shuttle-buss-service till rådighet, och det finns också en gratis skidbuss, som kör mellan de olika byarna. Många boende i LAAx har ski-in/Ski-out.

Foton och video

Användarna om Laax

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar

Vart hittar jag den bästa skidresan till Laax?

Hos Skidresor.com samlar vi alla skidresor från de bästa svenska resebyråer. Därför hittar du det största utbud av skidresor till Laax hos oss. Klicka här för att hitta din skidresa ⇒

Hur är snörapporten i Laax?

På nuvarande tidspunkt ligger det 30 cm snö i dalen och 260 cm snö på toppen. Det senaste snöfall blev registrerat den 4/4 2022. Se den nyaste 6 dagars väderprognos för Laax här ⇒

Vart hittar jag pistkarta och webcams över Laax?

Om du ska på skidsemester till Laax är det en god idé att ha ett bra överblick över området med en pistkarta. Hitta pistkarta för Laax här. Om du vill veta hur det ser ut i Laax just nu kan du följa våra live webcams Hitta webcams här ⇒

Är Laax ett bra skidområde?

Våra medlemmar har givit Laax 4,50 stjärnor utav 5 möjliga. Laax med flest stjärnor på Off-pist och Liftsystem, medans området med minst stjärnor på Barnvänligt. Det är baserat på 2 omdömen. Läs omdömena här ⇒