☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Laax

LAAX består av byarna Flims, Laax och Falera och ligger i de schweiziska Alperna. Området ligger nära Zürich och Chur och används därför som weekend-destination av många lokalbor, men på vardagar finns det gott om plats i backarna och ingen kö till liftarna.

Skidområdet har 220 km pist (inkl. freeride-pister), varav över 70% ligger i över 2000 meters höjd. Skidåkningen är därför mycket snösäker, med säsongstart redan mitt i november. Pisterna är jämnt födelade i svårighetsgrad och området möter fint behoven hos både nybörjare, barnfamiljer och mycket rutinerade skidåkare. Generellt är pisterna mycket breda och med riktigt bra preparering. Längsta pisten är 14 km.

Det finns 40 km pist till freeride, och det finns ett par liftar, som är dedikerade till off pist. Det finns freestyle-parker med små kickers och breda rails, enkel bordercross till de otränade och en jättepark med quarter-pipe, djup halfpipe, jätte-kickers och rails och boxar i alla former.

Inkvarteringen i LAAX är oftast på på 3- eller 4-stjärniga hotell. Det låter kanske dyrt, men barnfamiljer kan få fina "familjerabatter", som gör priset överkomligt. Hotellen i byn ställer gratis shuttle-buss-service till rådighet, och det finns också en gratis skidbuss, som kör mellan de olika byarna.

Skidsemester förslag i Laax

Hotel La Siala Hotel La Siala Bil fra 3.589:-/pers.
Alpenhotel Flims Alpenhotel Flims Bil fra 2.576:-/pers.
Hotel Mira Val Hotel Mira Val Bil fra 2.576:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Laax

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Skriv en kommentar