☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Alpe d´Huez

Alpe d’Huez, som är placerat i det stora skidområdet Les Grandes Rousses, räknas av många som en av de ultimata destinationerna för en skidresa. Även om många nybörjare mest tänker på branta pister när man nämner Alpe d’Huez, så ska man absolut inte avskriva området som ett bra ställe för nybörjare. Alpe d’ Huez har ett brett urval av pister av alla svårighetsgrader, och en skidsemester i Alpe d’Huez är därför ett riktigt bra val, oavsett om du är nybörjare eller expert. Det är värt att notera klimatet i Alpe d’Huez, det höga läget betyder nämligen stor snösäkerhet, och när solen strålar högt på himmelen så klättrar det vackra skidområdet ytterligare ett hack upp på betygsskalan. I området finns det även möjlighet för sommarskidåkning på Sarenne-glaciären, om vintern har varit kall och snörik.

Alpe d’Huez har mer att bjuda på än bara skidåkning

Om du vill ha en liten paus från pisterna under din skidresa till Alpe d’Huez, så kan skidorten erbjuda en stor uppvärmd pool och ett sportcenter. Här finns det möjlighet för att spela inomhusfotboll, badminton, tennis, eller att utöva andra former av sport eller motion. Skidskolan i Alpe d’Huez är speciellt känd för goda kompetens i att undervisa barn med handikapp.

Nattliv och afterski

Det finns bra möjligheter för den yngre publiken att festa på deras skidresa till Alpe d’Huez, när byns barer och diskotek öppnar upp för nattlivet. Innan dess så är det afterski som gäller, bland annat på La Folie Douce som ligger uppe på berget, och varje från klockan 14 så är det så gott som garanti för fest av stora dimensioner.

Skidsemester förslag i Alpe d´Huez

Chalet Alpenvue Chalet Alpenvue Bil fra 4.601:-/pers.
Hotel Pic Blanc Hotel Pic Blanc Fly fra 15.978:-/pers.
Résidence Le Christia... Résidence Le Christia... Bil fra 3.926:-/pers.
Hotel Royal Ours Blanc... Hotel Royal Ours Blanc... Fly fra 15.276:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Alpe d´Huez

Här kan du se användarnas betyg för Alpe d´Huez

Skidterräng:
4,17
Liftsystem:
3,89
Afterski:
3,48
Staden/byn:
3,66
Barnvänligt:
4,00
Nybörjarvänligt:
3,83
Prisnivå:
3,00
Off-pist:
3,57
Totala poäng är 3,70 / 5 utifrån 176 recensioner.
Skriv en kommentar