Sök efter kortare skidresor / skidweekend


Låter det lockande med ett par extra dagar i snön? Nedan kan du läsa mer om mini-skidsemestrar.

Kör-själv mini-skidsemester (2-3 dagar)

Om du har egen bil kan du packa skidor, stavar och pjäxor och ge dig av. Det är ett flexibelt alternativ där du inte behöver tänka på bagageregler eller transfers. Nedan kan du få lite inspiration om du vill köra själv på en mini-skidsemester.

Weekend-skidåkning i Sverige

Här på hemmaplan finns det skidbackar över hela landet, så du behöver inte nödvändigtvis tillbringa allt för många timmar i en bil för att kunna åka skidor. Om vi ska lyfta fram en populär backe som inte ligger i de klassiska skidområdena, så är det Isaberg. Det är en av populäraste backarna i södra Sverige och marknadsförs ibland som Smålandsfjällen.

Weekend-skidåkning i Norge

Om du kör själv finns det många fantastiska möjligheter till en kortare skidsemester i Norge. Telemarken, Hovden och Norefjell är bara några exempel på skidområden där du kan njuta av en weekend fylld med skidåkning.

Kort skidsemester med flyg (3-4 dagar)

En kort skidresa med flyg är ofta en extra skidsemester eller en resa med herrklubben, kollegorna eller de gamla skolkamraterna. Resebyråerna erbjuder fler och fler resor av denna typ till Österrike, Italien och Frankrike, där resan antingen går från onsdag-lördag eller lördag-onsdag.

På det sättet kan resebyrån boka sängar under hela veckan och därmed maximera beläggningsgraden på hotell och lägenheter, vilket bidrar till att hålla priserna nere. Nedan kan du läsa om tre populära destinationer för svenskar som tar en kort skidsemester med flyg.

Kort skidsemester i Frankrike

Om du har förälskat dig i de franska skidområdena bör du naturligtvis också uppleva de franska pisterna, även om du bara har tid för en kortare skidsemester. Det kan verka som en lång resa, men den kan faktiskt klaras av på åtta timmar från hemmet till hotellet.

Mini-skidsemester i Italien

Ställ dig själv den här frågan: ”Tar det lång tid att flyga till Italien?” – Det behöver inte ta längre tid än att köra till Norge, beroende på vart i landet du bor. Om du vill ta en mini-skidsemester i Italien kan du ta flyget och njuta av fantastiska pister och solsken inom några timmar.

Weekend-skidåkning i Österrike

Om du vill ta en förlängd skidweekend i Österrike är det självklara valet att ta flyget och njuta av 3-4 dagar med fantastisk skidåkning och den unika österrikiska charmen… och afterskin. Ett gott råd är att undvika högsäsong och att resa hem lördag i stället för söndag – så kan du spara mycket pengar. Vill du ha fler tips?

Varför har förlängda weekend-skidresor blivit så populära?

Weekend-skidåkning har ökat otroligt i popularitet – men hur kan det komma sig?

Det är alltid trevligt att komma bort från vardagen några dagar och när resan är kortare är den oftast lättare att planera. Det är en trend som inte bara gäller skidresor.

Kastrup Flygplats har observerat en ökad tendens (före pandemin) för kortare resor. En rapport visar att 46% av semesterresorna till och från Danmark var kortare än sex dagar. Det är en tendens som observerades i studier redan 2016.

Låt oss vända tillbaka till pisterna. En av de viktigaste orsakerna till den ökade populariteten är att korta skidresor används som komplement till de långa skidsemestrarna med familjen. Det är alltså inte en ersättning för den årliga skidresan.

På de korta skidresorna utnyttjas tiden till fullo och många känner att de får ut väldigt mycket för ett förhållandevis lågt pris. Mini-skidsemestern är framför allt populär bland vänner och kollegor och anses av vissa som en uppvärmning inför ”den riktiga skidsemestern”.

Vad kostar en kort skidresa?

Alla exempel nedan är baserade på aktuella priser för en skidresa utanför högsäsong – priserna kan både vara högre och lägre när du planlägger din resa.

Kör-själv priser

Om du sätter dig i bilen och kör från Malmö till Isaberg kan du åka skidor en helg för så lite som 2.300,- / person. Detta pris gäller om ni är tre personer som delar på bensin, slitage och boende. Prisexemplet inkluderar: Slitage, bensin, boende i stuga (3 nätter) och liftkort i tre dagar.

Sök efter kortare skidresor med bil

Priser för flygresor

Om du hellre vill ta flyget söderut kan du åka på en kort skidsemester för så lite som 3.520,- / person. Nedan följer två exempel:
  • Flyg, 3-stjärnigt hotell och liftkort (3 dagar i Österrike) – 3.520,- / person.
  • Flyg, 3-stjärnigt hotell och liftkort (3 dagar i Frankrike) – 4.243,- / person.
Se alla kortare skidresor

Vi rekommenderar att du bokar via en svensk resebyrå, oavsett om du vill flyga eller köra själv. Det är sällan du sparar de stora pengarna på att planlägga resan själv och du kan ofta göra en god affär via en resebyrå, eftersom du framför allt kan spara pengar på transfer och boende.

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen