Skidsemester i Sälen

Sälen (Sverige)


Sälen är Nordeuropas största skidområde. Sälen är ett samlingsnamn för 6 skidområden där några hänger ihop och några inte gör det. Centralt i Sälen ligger skidområdena Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och hundfjället medan stöten ligger nord på och kläppen syd på.Med dessa 6 områden kan Sälen erbjuda varierad skidåkning för alla ålder och nivåer. Skidområdena Lindvallen och Högfjället sitter ihop via lift och det gör även Tandådalen och Hundfjället. Det kan köpas ett liftkort som funkar i de fyra centrala Läs mer

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Sälen
99 pister i allt
35 stk.
22 stk.
28 stk.
14 stk.

Lifter: 87 stk. / 77.500 pers/time

Släpliftar: 70
Sittliftar: 7

Snabbt på skidor

En fördel för många svenskar är att det inte ligger så långt norr vilket gör det mer lättåtkomligt för stora delar av den svenska befolkningen. 2019 blev det ännu lättare att åka hit då den nya Scandinavian Mountain Airport öppnade med direktflyg från flertalet destinationer. Det är sedan bara 9 minuters körning från flygplatsen till Sälen vilket gör det oerhört lättillgängligt.

Skidåkning i Sälen

Även ifall Sälen inte är ett stort sammanhängande område så finns det massor av bra skidåkning att hämta. Det finns 99 pister jämt fördelade på gröna, blåa, röda och svarta pister med en liten övervikt mot grön och röd. Kläppen är extra intressant om man söker ett område för båda barn och vuxna med varierande backar. Kläppen är ett ambitiöst område med en bra fallhöjd så att du kan ta dig an längre nedfarter. Det är här man hittar Sveriges bästa snowpark som utgör hemmaplan för Sveriges internationella atleter inom skid- och snowboard freestyle. Kläppen har även snösäkerhet från 9e december och hela säsongen framöver.

Längdskidor i Sälen

I Sälen finns det inte bara utförsåkning utan det finns även massvis av längdspår och turer som man kan ta. Det många spåren leder längdåkarna ut i den magiska fjällvärlden där det är vitt och lugnt. Precis utanför Högfjällshotellet finns det flera välarbetade spår på 3, 5, 8 och 10 kilometer. Spåren går igenom varierad terräng och erbjuder bra träningsmöjligheter för både nybörjare och elitåkare. Barn kan även de åka här! Träningsmöjligheterna är oändliga om man vill träna och kanske åka vasaloppet. Sälen erbjuder en rad träningsläger för de som är intresserade att bli bättre på längdskidor både konditionsmässigt och teknikmässigt. '

Långsiktig hållbarhet

I Sälen är man överbevisade av att man lever med naturen och skall ta vara på den. Det vill därför få en hållbar tillväxt där fället beskyddas mest möjligt. Direktören för sälen Anders Bjernulf säger "Vi tänker långsiktigt och hållbart för fjället är våran framtid. Vi önsakr att fortsätta utveckla den grundläggande industrin i harmoni med framtiden Så att det skapar en sysselsättning och tillväxt i området." Denna inställningen kan man se över området Sälen där t ex tandådalen har investerat i mer energibesparande snökanoner och Stöten uppgraderar liftarna till mer miljömässiga varianter.

Sälen är alltså ett av de bättre alternativen om men är intresserad av att hållbarhet ska finnas på tapeten.

Bilder och video från Sälen


Användaromdömen om Sälen

Skidterräng
3,80
Liftsystem
4,20
Afterski
3,40
Staden
3,20
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
4,50
Prisnivå
4,50
Offpist
2,00
Sälen har en totalpoäng på 3,83 stjärnor av 5. Baserat på 5 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Sol og klart vejr
Sol og klart vejr
22ºC
8ºC
0,0 mm
2,1 m/s
syd-sydvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
22ºC
11ºC
0,0 mm
2,0 m/s
vest-sydvest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
15ºC
9ºC
0,0 mm
1,5 m/s
syd-sydøst
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
20ºC
8ºC
0,0 mm
2,3 m/s
syd-sydøst

Karta över Sälen

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Sälen. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen