Skidsemester i USA

USA

Resebyråer till USA: Active Ski Travel, Snowtrex

I USA hittar du skidåkning för alla smaker. Allt från breda motorvägspister till hardcore offpist. De amerikanska skidområdena är kända för den fantastiskt lätta, torra och luftiga snön – precis som i Kanada. Och så snöar det på många ställen 4-9 meter snö. Rent skidmässigt kan du få en drömsemester over there. No doubt.

Topp 10

  1. Aspen / Snowmass
  2. Lake Tahoe
  3. Mammoth Mountain
  4. Beaver Creek
  5. Vail
  6. Heavenly
  7. Keystone
  8. Breckenridge
  9. Steamboat Springs
  10. Stowe
Det stora hindret är resans längd och priserna. Ska du på skidsemester med familjen för första gången så är USA inte det bästa valet. Men har du varit iväg några gånger är den torra och läckra amerikanska pudersnön svår att matcha i Europa. Prismässigt ska du som en tumregel räkna med att en skidsemester blir dubbelt så dyr som en standard-paketresa till Alperna. Det bästa är att det är många pengar att spara på skidkläder och skidutrustning. Även om dollarn står högt.

Tidsmässigt sparar du mest genom att välja en skidort i östra USA. Det skulle kunna vara Stowe i staten Vermont. Men de bästa skidområden finns utan tvekan i Rocky Mountains och Sierra Nevada-bergen i västra USA.

Colorado

Orter som Aspen, Breckenridge, Vail, Beaver Creek, Keystone samt Steamboat Springs erbjuder oftast 130-200 pistkilometer. Förutom i Aspen är det de svarta pisterna som dominerar i dessa områden, så du får ut så mycket som möjligt av skidåkningen om du är erfaren.

Wyoming

Här i den södra delen av Yellowstone nationalpark hittar du legendariska Jackson Hole, som är känt som ett offpistmecka. Området går för att vara födelseplatsen för modern offpist-skidåkning. I området hittar du också Snow King och Grand Targhee.

Utah

Här finns områden som Snowbird, Deer Valley, Park City, Canyons och Salt Lake City. Utah är nog i synnerhet en ort svenskarna känner till eftersom vinter-Os hölls i Salt Lake City år 2002. Generellt är dessa skidområden barnvänliga även om det även finns svart offpist här.

Kalifornien

Här hittar du bl.a. Mammoth Mountain med 150 pister, Lake Tahoe- norr om - och Heavenly söder om Lake Tahoe-sjön. I hela området finns det cirka 140 skidliftar.

Oregon

Här hittar du bl.a. Mt Bachelor – ett berg, där cirka 80 pister fördelar sig ned i alla riktningar som glittret på en julgran.

Fakta om USA

Högsta punkt: Mt. McKinley 6.194 m.
Valuta: 1 us dollar = 100 cents
Huvudstad: Washington D.C.
Språk: Engelska
Invånarantal: 253 mio.
Förval nr.: 001

Användaromdömen om USA

Vi har kombinerat betygen för alla destinationer i USA till ett övergripande betyg som du kan se här.

Skidterräng
4,13
Liftsystem
3,50
Afterski
3,43
Staden
3,75
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
2,00
Offpist
5,00
USA har en totalpoäng på 3,73 stjärnor av 5. Baserat på 8 recensioner.

Karta över USA

Här kan du se en karta med skidområden i USA. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen