Skidsemester i Frankrike

Avoriaz i Frankrig De flesta, och mest populära byarna att semestra i i Frankrike ligger i den sydöstra delen av Frankrike mot gränsen till Schweiz och Italien. De mest kända områdena är Tignes, Val Thorens, Avoriaz, Val d´Isere og Alpe d´Huez. De franska skidorterna är typiska satellitstäder som enbart har uppstått på grund av skidsport exempelvis Tignes, Val Thorens och Isola 2000. Det finns ca. 400 skidorter i Frankrike, svenska resebyråer arrangerar skidresor till Frankrike till ca. 40 destinationer. Frankrike har flera gånger varit värdar vid de olympiska spelen, bl.a. år 1992 i Albertville, 1968 i Grenoble och 1924 i Chamonix.

Hitta skidresor och skidrestplatser till Frankrike

Artiklar om Frankrike från Skidresor.com

Användarna om Frankrike

Vi har lagt ihop betygen för alla destinationer i Frankrike till ett samlat betyg, som du kan se här.

Skidterräng:
4,21
Liftsystem:
3,88
Afterski:
3,44
Städerna/byarna:
3,68
Barnvänligt:
3,74
Nybörjarvänligt:
4,09
Prisnivå:
3,35
Off-pist:
4,11
Totala poäng är 3,81 / 5 utifrån 2132 recensioner.

En av de bästa | Skrivit den 06/11 2010 | Omdöme av Morzine

Oprettet af Roland Klason

Morzine i Frankrike
Morzine ligger mellan två underbara skidområden, Les Gets i söder och Avoriaz i norr vilket innebär en otrolig mångfald av backar. Pisterna var jättebra pistade utan alltför m...
ycket is. Hela området är lämpligt för åkare som gillar något mellan bra blå till röda backar. Pisterna är lagom långa, en del på fjället en del i skogen. Hela liftsystemet är mer än bra med mjuka sköna soffor att åka upp i. När vi var där i början av mars var det lagom med åkare.
Morzine är dessutom en mysig by med lite genuin alpkänsla till skillnad från en del franska orter. Orten ligger i Frankrike så varje gång är maten från bra till superb. På kvällen hängde vi oftast i hotellbaren men det fanns säkert mer att göra för den som ville.
Hit ska jag igen.
Läs mera

Är denna kommentar till någon hjälp??
Ja Nej

Här kan du se en karta med skidområden i Frankrike. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.