Skidsemester i Zermatt

Zermatt (Schweiz)

Resebyråer till Zermatt: Snowtrex

Zermatt är det turistmässiga centrum i den schweiziska Wallis-regionen precis vid det legendariska Matterhorn och precis vid gränsen till Italien. Matterhorn ät centrum för det stora Matterhorn Ski Paradise skidområde som hänger ihop med Valtournenche och Cervinia i Italien. På skidsemester till Zermatt är det därför möjligt att åka över gränsen mellan Schweiz och Italien så att du kan uppleva två länder på skidor utan att göra annat än åka skidor.Glaciäråkning och hög snösäkerhet Zermatt ligger på 1 620 meters höjd och bjuder på skidåkning upp till 3 883 meters höjd vilket ger området hög snösäkerhet hela säsongen och det finns möjlighet att åka på glaciär hela året runt... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Zermatt
Skidområdet: 1620-3889 m.ö.h
Staden/byn: 1620 m.ö.h

334 pister i allt
70 km blå
208 km röd
56 km svart

Lifter: 57 stk. / 96.999 pers/time

Släpliftar: 13
Tåg: 2
Sittliftar: 23
Kabinliftar: 19
Zermatt är det turistmässiga centrum i den schweiziska Wallis-regionen precis vid det legendariska Matterhorn och precis vid gränsen till Italien. Matterhorn ät centrum för det stora Matterhorn Ski Paradise skidområde som hänger ihop med Valtournenche och Cervinia i Italien. På skidsemester till Zermatt är det därför möjligt att åka över gränsen mellan Schweiz och Italien så att du kan uppleva två länder på skidor utan att göra annat än åka skidor.

Glaciäråkning och hög snösäkerhet

Zermatt ligger på 1 620 meters höjd och bjuder på skidåkning upp till 3 883 meters höjd vilket ger området hög snösäkerhet hela säsongen och det finns möjlighet att åka på glaciär hela året runt. Turen från Zermatt upp till Matterhorn Glacier Paradise tar ca 40 minuter. Här hittar du inte bara områdets högsta punkt och utgångspunkten för bra långa nedfarter utan det är den högsta utkikspunkten i Europa som är tillgänglig med lift. På toppen kan man se ut över mer än 38 bergstoppar som alla är högre än 4 000 meter.

Skidåkning för alla i Zermatt

Förutom turen hela vägen upp till toppen och möjlighet för skidåkning på glaciären så finns det många andra bra pister. I området finns det 132 kilometer pist fördelat över Schweiz och Italien. Nivåmässigt så kan det rekommenderas att barn och nybörjare att kolla på den italienska sidan av Matterhorn där terrängen är präglad av blå och röda pister vilket gör det lite lättare. Nivån stiger på den schweiziska sidan där de finns fler branta backar finns. Det betyder inte att man inte kan vara ny på skidor i Zermatt. Det finns också på denna sidan av Matterhorn ett bra utval av blå pister från Rothorn, Sunnegga och Gornergrat.

Tag med barnen på skidor

På den italienska sidan av området finns det vid Cervinia också ett väldigt bra nybörjarområde. Barn och nybörjare kan ta liften upp vid Plan Torette för att komma till den blå pisten med behaglig lutning. Här är det tryggt och roligt att få ordning på skidtekniken utan att vara i barnbacken hela dagen men ändå ha en behaglig terräng som inte är för brant. Det finns dessutom tre skidskolor för barn där de minsta kan pröva krafterna.

Det finns även i området flera snowparker där man kan leka på hopp. rails och boxar. Är det inte nog och man vill pröva något annat i den vackra naturen så kan man få den ultimata upplevelsen med Heli-skiing där helikoptern tar dig till orörd snö.

Kom ner i glaciär palatset

Utöver skidåkningen bjuder Zermatt på en lång rad andra aktiviteter man kan pröva. Det kan vara paragliding, vintervandring, snöskor, övernattningi iglo, skridskor och flera olika sportsgrenar. En av de mer unika upplevelserna finns under isen vid Matterhorn Glacier Paradise. Hit kommer man via en hiss 15 meter under jorden där man kan uppleva en värld av evig is. i Glaciär palatset väntar en blå skinande äventyrsvärld med iskristaller och isskulpturer. Det är också en isrutschkana och bänkar med djurskinn om man behöver vila.

Bilfria Zermatt

Även om Zermatt är en relativt turistig destination så har byn bevarat sin charm och bevarat sin charm med traditionell byggstil. Byn är bilfri så man ska åka runt med spårvagn, el-bussar eller häst och vagn. Det finns i byn bra möjligheter för shopping och inköp av daglivaror elelr vad man kan behöva. Det finns många bra möjligheter till en trevlig kväll eller natt ute i byn. Pröva kanske iglobaren som är byggd helt i is som en del av iglobyn.

Bilder och video från Zermatt


Användaromdömen om Zermatt

Skidterräng
4,40
Liftsystem
4,00
Afterski
3,60
Staden
4,23
Barnvänlig
4,00
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
4,00
Offpist
5,00
Zermatt har en totalpoäng på 4,15 stjärnor av 5. Baserat på 30 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Skyet
Skyet
6ºC
15ºC
1,0 mm
1,2 m/s
syd-sydøst
Søndag
Let skyet
Let skyet
6ºC
5ºC
0,0 mm
1,4 m/s
syd
Mandag
Tåge
Tåge
6ºC
5ºC
2,5 mm
1,6 m/s
sydøst
Tirsdag
Regn
Regn
7ºC
6ºC
23,7 mm
1,3 m/s
nordvest

Artiklar om skidresor till Zermatt

Världens längsta störtloppsbacke skall kryssa gränser


Karta över Zermatt

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Zermatt. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen