Skidsemester i Finland

Snecooter i Finland Svenskarna har på senare år upptäckt Finland som vintersemesterland, speciellt Lappland. Säsongen är mycket lång i Finland, den börjar i november och man kan åka skidor helt till slutet av maj i Lappland p.g.a. stora snöanläggningar.

De flesta skidområdena, speciellt dem i Lappland ( bl.a. Ylläs och Levi ), är bra för skidåkare på alla nivåer, med både alpin skidåkning och längdskidåkning i skiftande svårighetsgrad. Inkvarteringsmöjligheterna är många, helt från lyxhotell till stugor, lägenheter är dock fortfarande inte så utbrett i Finland.
Det finns över 120 alpina skidområden i Finland. I Lappland är höjdskillanden på ca. 250 meter, på en pist som är 3 km. lång. De största områdena har omkring 30 pister och över 20 liftar och det finns också barnbackar. Flera områden har halfpipes till snowboardåkare och på några ställen finns det speciella snowboard-områden.

Många områden har belysta spår/pister som man också kan använda om kvällen.
Det finns massor av inomhusaktiviteter på de flesta destinationer i Finland, tennisbanor, motionscenter och spa-avdelningar. De största områdena erbjuder i många tillfällen även transport till och från närmsta flygplats och tågstation.

Artiklar om Finland från Skidresor.com

Användarna om Finland

Det finns inte tillräckligt många röster för att visa ett trovärdigt betyg
 

Här kan du se en karta med skidområden i Finland. Klicka på nålarna för fler detaljer om skidområdet.