☔ Rea på regnkläder - Över 200 prissänkta modeller - Spara upp till 63% här

Wagrain

Beläget i den mittersta av de tre dalarna som Salzburger Sportwelt Amadé täcker har byn en bra central position. I byn ligger det ett stort badland som är väldigt fint. Till skidsäsongen 2013/14 stod skidliften ”G-link” färdig som en stor nyhet. G-link är en stor gondollift som går tvärs över Wagrain, som kan frakta 1300 passagerare i timmen. Med en transporttid på endast 6 min. är det lätt att ta sig mellan skidområdena St. Johann in Pongau och Flachau med förbindelsen i en höjd på 235 meter över Wagrain. I Wagrain ligger det ett stort badland som är väldigt bra.

Wagrain är skandinaviernas skidsemesterparadis

Wagrain är känt bland svenskar och vill man ha en skidsemester i en alpby som inte är full av skandinaver är Wagrain fel val. Det är flera hundra skandinaver på orten varje vecka och tillströmningen från grannbyn St. Johann är också stor. Det har även sina fördelar - massor av skandinaver arbetar i såväl skidskolor, skidbutiker, hotell och restauranger. Med liftkortet har du tillgång till hela Skiverbund Amadé som bl.a. också täcker Gasteinertal och Hochkoenigs Winterreich.

Skidpisterna i Salzburger Sportwelt Amadé

Området har massor av bra skidåkning att bjuda på - och massor av pistkilometer som du kan få din skidsemester att gå med att utforska. Bland annat kan du prova krafterna med World Cup-pisten.

När du har utforskat pisterna en hel dag kan du kyla ned kroppen på Wagrains många after-ski-ställen - av viktiga ställen att nämna finns bland annat Kuhstahl. Skidmässigt är Wagrain en fantastisk ort för din skidsemester - och du kan hitta utmaningar för både barn, unga och äldre oavsett nivå. En skidresa till Wagrain är därför ett bra val. Dessutom har byn en trevlig stämning.


Skidområdet hänger ihop med städerna/byarna: Alpendorf, Flachau och St. Johann in Pongau

Skidsemester förslag i Wagrain

Sporthotel Wagrain Sporthotel Wagrain Bil fra 10.114:-/pers.
Hotel Tatzlwurm Hotel Tatzlwurm Bus fra 9.400:-/pers.
Grafenberg Resort - Wi... Grafenberg Resort - Wi... Fly fra 12.745:-/pers.
Haus Aster Apartments Haus Aster Apartments Bil fra 4.359:-/pers.
Nollställ   Utökad sökning

Foton och video

Bilder från Skidresor.coms användare och instagram

Användarna om Wagrain

Här kan du se användarnas betyg för Wagrain

Skidterräng:
4,34
Liftsystem:
4,34
Afterski:
3,69
Staden/byn:
3,83
Barnvänligt:
4,33
Nybörjarvänligt:
4,50
Prisnivå:
3,33
Off-pist:
2,67
Totala poäng är 3,88 / 5 utifrån 267 recensioner.
Skriv en kommentar