Skidsemester i Wagrain

Wagrain (Österrike)

Resebyråer till Wagrain: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Beläget i den mittersta av de tre dalarna som Salzburger Sportwelt Amadé täcker har byn en bra central position. Wagrain är faktiskt danskarnas favorit i Österrike även ifall det kanske inte säger så mycket för svenskar. Wagrain bjuder på ett stort skidområde och en trevlig by.Familjevänlig skidsemester till Wagrain På skidsemestern till Wagrain kommer du kunna njuta av 210 kilometer sammanhängande pist som är perfekt för alla olika nivåer men särskilt de små och nybörjarna. Storleken på området gör att det finns rikligt med pist att välja på till de olika svårighetsgraderna men det är mest blå och röda pister. Det finns många små stugor i området om benen... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Wagrain
Skidområdet: 650-2188 m.ö.h
Staden/byn: 900 m.ö.h

860 pister i allt
280 km blå
483 km röd
97 km svart

Lifter: 270 stk. / 375.000 pers/time

Släpliftar: 69
Sittliftar: 98
Kabinliftar: 47
Beläget i den mittersta av de tre dalarna som Salzburger Sportwelt Amadé täcker har byn en bra central position. Wagrain är faktiskt danskarnas favorit i Österrike även ifall det kanske inte säger så mycket för svenskar. Wagrain bjuder på ett stort skidområde och en trevlig by.

Familjevänlig skidsemester till Wagrain

På skidsemestern till Wagrain kommer du kunna njuta av 210 kilometer sammanhängande pist som är perfekt för alla olika nivåer men särskilt de små och nybörjarna. Storleken på området gör att det finns rikligt med pist att välja på till de olika svårighetsgraderna men det är mest blå och röda pister. Det finns många små stugor i området om benen behöver en paus eller om energinivån bara ska fyllas på. I Wagrain finns det dessutom möjlighet att skicka barnen på skidskola redan från 3 års ålder.

Skidpisterna i Salzburger Sportwelt Amadé

Området har massor av bra skidåkning att bjuda på - och massor av pistkilometer som du kan få din skidsemester att gå med att utforska. Bland annat kan du prova krafterna med World Cup-pisten. När du har utforskat pisterna under en hel dag så kan du kyla ner kroppen på ett av Wagrains många afterski ställen - Det kan rekommenderas ett ställe som heter Kuhstahl. Skidmässigt är Wagrain ett fantastiskt mål som din destination - Det finns utmaningar för alla åldrar och nivåer.

Läs mycket mer om skidområdet och se Pistkartan från Wagrain här.

G-Link och Panorama Link

Till skidsäsongen 2013/14 stod skidliften ”G-link” färdig som en stor nyhet. G-link är en stor gondollift som går tvärs över Wagrain, som kan frakta 1300 passagerare i timmen. Med en transporttid på endast 6 min. är det lätt att ta sig mellan skidområdena St. Johann in Pongau och Flachau med förbindelsen i en höjd på 235 meter över Wagrain. Efter det har man även byggt Panorama Link Som kopplar ihop Flachau/Wagrain med Flachauwinkel - Kleinarl. Hela området har därför blivit mer sammanhängande så att du kan få bra dagsturer och i princip åka skidor från Alpendorf till Zauchensee.

Wagrain är skandinaviernas skidsemesterparadis

Wagrain är känt bland svenskar och vill man ha en skidsemester i en alpby som inte är full av skandinaver är Wagrain fel val. Det är flera hundra skandinaver på orten varje vecka och tillströmningen från grannbyn St. Johann är också stor. Det har även sina fördelar - massor av skandinaver arbetar i såväl skidskolor, skidbutiker, hotell och restauranger. Med liftkortet har du tillgång till hela Skiverbund Amadé som bl.a. också täcker Gasteinertal och Hochkoenigs Winterreich.

Trevliga Wagrain

Det är inte konstigt att Wagrain har blivit en skandinavisk favorit för det är inte bara skidområdet som är stort och allsidigt utan byn är trevlig och fylld med aktiviteter. Det stora badlandet Wasserwelt rymmer både inomhus- och utomhuspool där det finns plats till hela familjen. Alla som bor i Wagrain får 3 timmar gratis åtgång om dagen med ett Salzburger Sportswelt Karte som man brukar få vid ankomst.

Man kan även testa att ta en kälketur, skridskor eller en släde genom ett snötäckt landskap.

Utvalda skidresor från Wagrain

Sök efter skidresa

Heart Hotel Himmelberg

Bo på Nortlanders charmiga familjehotell med halvpension, österrikisk wellness och ett perfekt läge mitt i hjärtat av Wagrain.

Landhaus Michael

Landhaus Michael Landhaus Michael ligger i området "Kirchboden" i Wagrain, känt för sina lugna och soliga omgivningar. Huset är inrett i äkta österrikisk alpin stil och har underbar utsikt över dalen. Huvudliften Grafenberg ligger 400 meter från boendet och ger enkel tillgång till skidområdet. Du når Wagrains centrum på några minuter, där du hittar ett brett utbud av restauranger och kaféer. Lägenheterna I huset finns 5 olika lägenheter som passar för 1 till 5 personer, perfekt för familjer eller små Läs mer

Bilder och video från Wagrain


Användaromdömen om Wagrain

Skidterräng
4,34
Liftsystem
4,34
Afterski
3,69
Staden
3,83
Barnvänlig
4,33
Nybörjarvänlig
4,50
Prisnivå
3,33
Offpist
2,67
Wagrain har en totalpoäng på 3,88 stjärnor av 5. Baserat på 267 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Delvist skyet
Delvist skyet
18ºC
4ºC
0,5 mm
3,4 m/s
sydvest
Søndag
Skyet
Skyet
20ºC
5ºC
0,0 mm
2,3 m/s
nord
Mandag
Regnbyger
Regnbyger
21ºC
6ºC
0,3 mm
2,5 m/s
syd-sydvest
Tirsdag
Skyet
Skyet
19ºC
11ºC
6,3 mm
2,6 m/s
syd-sydøst

Artiklar om skidresor till Wagrain

Flying Mozart i Flachau/Wagrain ersätts

Österrikes största skidområde

10 saker du ska uppleva på din skidsemester i Wagrain

Wagrain – En av svenskarnas favoriter


Karta över Wagrain

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Wagrain. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen