Skidsemester i Bad Gastein

Bad Gastein (Österrike)

Resebyråer till Bad Gastein: Nortlander, SKILINK, Slopestar, Slopetrotter, Snowtrex, Sunweb

Bad Gastein är en ort som ligger mitt i Österrike. Staden har alltid varit en populär kurort och de senaste åren har den fått statusen som en populär skidort. Gasteinertal är 40 km lång och har fem självständiga skidområden med i allt 201 km pistområde. Området Bad Gastein var värd vid VM i 1958.Bad Gastein har en image om wellness Åtskilliga hotell i Bad Gastein har på grund av stadens image som kurort egna termalbad. Det är med andra ord en stor upplevelse att vara på skidsemester i Bad Gastein eftersom man kan prova många annorlunda saker under skidsemestern. Man kan bland annat gå ut och uppleva Baad Gasteins... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Bad Gastein
Skidområdet: 835-2686 m.ö.h
Staden/byn: 1100 m.ö.h

201 pister i allt
60 km blå
117 km röd
24 km svart

Lifter: 47 stk. / 71.261 pers/time

Släpliftar: 15
Tåg: 1
Sittliftar: 18
Kabinliftar: 10
Bad Gastein är en ort som ligger mitt i Österrike. Staden har alltid varit en populär kurort och de senaste åren har den fått statusen som en populär skidort. Gasteinertal är 40 km lång och har fem självständiga skidområden med i allt 201 km pistområde. Området Bad Gastein var värd vid VM i 1958.

Bad Gastein har en image om wellness

Åtskilliga hotell i Bad Gastein har på grund av stadens image som kurort egna termalbad. Det är med andra ord en stor upplevelse att vara på skidsemester i Bad Gastein eftersom man kan prova många annorlunda saker under skidsemestern.

Man kan bland annat gå ut och uppleva Baad Gasteins många barer, restauranger och casinos. Det finn säven flera olika nattklubbar som man kan besöka under nätterna. Gillr man mer utomhusaktiviteter så kan man åka skridskor eller kälke på en av områdets två långa kälkebanor som är 2,5 kilometer och 3,3 kilometer. En rekommendation är att gå en tur längs Kaiser-Wilhelm-promenaden för att njuta av bergsluften och den vackra utsikten. Det finns med andra ord många upplevelser på semestern till Bad Gastein där man kan prova lite av allt.

Pister for både nybörjare och experter i Gasteinerdalen

På pisterna är utmaningarna störst bland nybörjare och lite mer vana skidåkare som kan kasta sig ut i pisterna. En skidsemester i Bad Gastein kan dock även erbjuda utmaningar för de rutinerade skidåkarna som bland annat kan försöka sig på någon av de 24 km svarta pisterna som finns i Bad Gastein. Om det skulle blåsa mycket så kan man åka till Dorfgastein där det blåser mindre. Är det molnigt så kan man istället ta en tur till Sport Gastein som ligger högre upp - det finns alltså platser för olika väder i närheten.

Vill man ha djupare snö och brantare bergssidor så finns det möjlighet i Bad Gastein möjligheter för bra offpist. Speciellt Sport Gastein har bra tillgänglighet till offpist då det ligger högt och har en naturlig snösäkerhet för goda förhållanden hela säsongen.

Läs mycket mer om skidområdet på sidan pistkartan för Bad Gastein

Skidområden i närheten du inte får glömma

Bad Gastein är en del av Ski Amadé. Liftkortet ger åtgång till flera olika spännande ställen i närheten som tillsammans har 760 kilometer pist. Det kan rekommenderas en tur till St. Johann im Pongau, härifårn är det möjligt att åka skidor hela vägen till Wagrain och därifrån med den nya G-link liften tvärs över dalen till Flachau. på det sättet kan du uppleva flera av Ski Amadés bästa områden. Det är ca 35 kilometer från Bad Gastein till St. Johann i bil. Du har också möjligheten att åka tåget mellan St. Johann och Bad Gastein. Andra spännande områden i Ski amadé är Maria Alm och Schladming.Utvalda skidresor från Bad Gastein

Sök efter skidresa

Hostel Hindenburg

Hostel Hindenburg är en enkel och budgetvänlig möjlighet för dig som önskar att bo på ett ideellt ställe i Bad Gastein. Här bor du nära liften, centrum och busshållplatsen.

Hotel Mozart

Vackert inrett hotell i hemtrevliga omgivningar Hotel Mozart ligger bara 500 meter från Bad Gasteins centrum. Hotellet är vackert inrett och varje rum har ett unikt utseende. På hotellet kan du njuta av lokala rätter, kött- och ostfondue i restaurangen Mozartstuben eller njuta av en uppfriskande drink i baren. Stil och charm Alla rum på Hotel Mozart har balkong, kabel-TV och badrum. De flesta rummen har panoramautsikt över bergen. Hotellets distinkta stil, med unikt inredda rum och sviter, ger ett Läs mer

Cesta Grand Aktivhotel & Spa - Extra rum

Cesta Grand Aktivhotel & Spa är ett lyxigt hotell som ligger i en lugn miljö, utanför Bad Gasteins centrum. Här kan du njuta av både skidåkning, lugn och komfort i vackra omgivningar. Rummen är rymliga och vackert inredda, och hotellet har en härlig restaurang och bar där du morgon och kväll kan njuta av din halvpension. Dessutom har hotellet en stor spa-avdelning där du kan koppla av och skämma bort dig själv efter en aktiv dag i pisten. Hotellet erbjuder Läs mer

Bilder och video från Bad Gastein


Användaromdömen om Bad Gastein

Skidterräng
4,00
Liftsystem
3,87
Afterski
3,74
Staden
3,91
Barnvänlig
3,00
Nybörjarvänlig
3,25
Prisnivå
3,33
Offpist
3,73
Bad Gastein har en totalpoäng på 3,60 stjärnor av 5. Baserat på 140 recensioner.

Snörapporter och väder

Søndag
Skyet
Skyet
3ºC
-1ºC
0,0 mm
4,4 m/s
syd
Mandag
Skyet
Skyet
4ºC
-2ºC
0,0 mm
4,3 m/s
syd
Tirsdag
Skyet
Skyet
7ºC
3ºC
0,6 mm
3,3 m/s
syd
Onsdag
Skyet
Skyet
9ºC
5ºC
0,9 mm
2,1 m/s
syd

Artiklar om skidresor till Bad Gastein

Gasteinerdalen - en klassiker av högsta rang

9 saker du ska uppleva i Bad Gastein

Gasteinertal: En adventssöndag i himmelriket ...

På offpiste äventyr i Gasteinertal


Karta över Bad Gastein

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Bad Gastein. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen