Skidsemester i Berchtesgaden (Tyskland)

Resebyråer till Berchtesgaden: Snowtrex

Berchtesgadener Land består av åtskilliga mindre skidområden som alla är förbundna genom ett bra bussystem.När man har köpt sitt liftkort har man tillgång till alla liftar och pister i området samt transport med bussarna.Tillsammans utgör pisterna över 60 kilometer som man fritt kan kasta sig ut i, på alla nivåer i områdena Hochschwarzeck, Götschen, Gutshof/Obersalzberg, Jenner, Schönau am Königssee, Roßfeld och Zinken.Skidorten är perfekt till skidsemester med familjen. Förutom skidåkning för både nybörjare och erfarna i de många olika områdena erbjuder Berchtesgadener Land aktiviteter som skridsko- och pulkaåkning.Berchtesgadener Land har även en traditionell sydtysk stämning som vittnar om att man befinner sig precis i början av... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder
Resebyråer

Fakta om Berchtesgaden
Staden/byn: 600 m.ö.h

50 pister i allt
16 stk.
30 stk.
4 stk.

Lifter: 30 stk. / 17.000 pers/time

Släpliftar: 21
Sittliftar: 7
Kabinliftar: 2
Mer information om Berchtesgaden under bannern
Berchtesgadener Land består av åtskilliga mindre skidområden som alla är förbundna genom ett bra bussystem.

När man har köpt sitt liftkort har man tillgång till alla liftar och pister i området samt transport med bussarna.

Tillsammans utgör pisterna över 60 kilometer som man fritt kan kasta sig ut i, på alla nivåer i områdena Hochschwarzeck, Götschen, Gutshof/Obersalzberg, Jenner, Schönau am Königssee, Roßfeld och Zinken.

Skidorten är perfekt till skidsemester med familjen. Förutom skidåkning för både nybörjare och erfarna i de många olika områdena erbjuder Berchtesgadener Land aktiviteter som skridsko- och pulkaåkning.

Berchtesgadener Land har även en traditionell sydtysk stämning som vittnar om att man befinner sig precis i början av det natursköna alplandskapet.

Berchtesgadener Land kan både nås med flyg och med bil, så en skidtur till området är perfekt som destination för en bilsemester.

Utvalda skidresor från Berchtesgaden

Sök efter skidresa

Alpenhotel Kronprinz

Komfortabla och 4-stjärniga Alpenhotel Kronprinz är lugnt beläget ovanför Berchtesgaden, ca 1 km från centrum och ca 5 km från skidområdet "Jenner". Skidområdet Rossfeld finns ca 10 km bort. Till närmsta allmänna busshållplats (ingen skidbuss) är det ca 300 meter. Ett längdskidspår finns ca 3 km bort. Det mycket gemytliga huset förfogar över reception, hiss, Wi-Fi, frukostrum, panoramarestaurang med terrass, "stüberl", sällskapsrum samt öl- och vinbaren "Zum Faßl". Dessutom finns skidrum, kostnadsfria parkeringsplatser och ett parkeringsgarage (mot avgift) till förfogande Läs mer

Alpenhotel Beslhof

Gemytliga Alpenhotel Beslhof är idylliskt beläget mellan Ramsau och Hintersee. Till centrum av orten Ramsau är det ca 1 km och till skidområdet Hochschwarzeck är det ca 5 km. Till längdskidspåret är det ca 500 meter. Till det charmiga hotellets bekvämlighter hör Wi-Fi, hiss, sällskapsrum, restaurang, bastu samt skid- och pjäxrum. Dessutom står kostnadsfria parkeringsplatser till förfogande vid huset (i mån av plats). Vid ankomst erhålls ett gästkort som bland annat ger en rad rabatter för museer och evenemang. Gästkortet Läs mer

Hotel Neuhäusl

Familjedrivna och 4-stjärniga Hotel Neuhäusl har ett idylliskt läge ca 6 km från centrum av Berchtesgaden. Till skidområdet Rossfeld är det ca 900 meter och till närmaste buss (RVO-linjebuss) ca 400 meter. Det traditionella hotellet med "feel-good-karaktär" förfogar över över reception, hiss, Wi-Fi, sällskapsrum, bar, restaurang och skidkällare. Ett parkeringsgarage (mot avgift) och kostnadsfria parkeringsplatser finns vid huset. Vid ankomst erhålls ett gästkort som bland annat ger en rad rabatter för museer och evenemang. Gästkortet ger också kostnadsfritt nyttjande av Läs mer

Bilder och video från Berchtesgaden


Användaromdömen om Berchtesgaden

Skidterräng
3,17
Liftsystem
3,06
Afterski
2,33
Staden
3,89
Barnvänlig
3,50
Nybörjarvänlig
4,00
Prisnivå
4,50
Offpist
2,00
Berchtesgaden har en totalpoäng på 3,31 stjärnor av 5. Baserat på 18 recensioner.
Mer information om Berchtesgaden under bannern

Snörapporter och väder

Tirsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
19ºC
13ºC
0,2 mm
2,6 m/s
nordøst
Onsdag
Lette regnbyger
Lette regnbyger
21ºC
11ºC
0,1 mm
3,2 m/s
nordøst
Torsdag
Let skyet
Let skyet
22ºC
13ºC
0,6 mm
1,7 m/s
nord-nordøst
Fredag
Regnbyger
Regnbyger
21ºC
15ºC
5,6 mm
2,4 m/s
nord

Karta över Berchtesgaden

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Berchtesgaden. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor