Skidsemester i Hafjell

Hafjell (Norge)


Hafjell ligger cirka två och en halv timmes körsel norr från Oslo och bjuder på skidåkning för alla. Hafjell kännetecknas vid sina långa backar, bra snö och många solskensdagar. Det är Norges tredje största skidort och ligger ca 15km från Lillehammer som var värd för Vinter-OS 1994.Massor av skidåkning på liftkortet På grund av placeringen när Lillehammer användes Hafjells slalombackar vid de Olympiska spelen och till detta evenemang byggde man den nya och väldigt snabba stolliften. Områdets två express stolliftar gör att du på bara 12 minuter kommer upp 715 över havet extra vilket gör det väldigt lätt att komma upp till toppen. Sedan har det även tillkommit en... Läs mer.

Pistkarta
Webbkameror
Snörapporter och väder

Fakta om Hafjell
Skidområdet: 200-1030 m.ö.h
Staden/byn: 200 m.ö.h

31 pister i allt
11 stk.
10 stk.
7 stk.
3 stk.

Lifter: 15 stk. / 13.500 pers/time

Släpliftar: 10
Tåg: 1
Sittliftar: 3
Kabinliftar: 1
Hafjell ligger cirka två och en halv timmes körsel norr från Oslo och bjuder på skidåkning för alla. Hafjell kännetecknas vid sina långa backar, bra snö och många solskensdagar. Det är Norges tredje största skidort och ligger ca 15km från Lillehammer som var värd för Vinter-OS 1994.

Massor av skidåkning på liftkortet

På grund av placeringen när Lillehammer användes Hafjells slalombackar vid de Olympiska spelen och till detta evenemang byggde man den nya och väldigt snabba stolliften. Områdets två express stolliftar gör att du på bara 12 minuter kommer upp 715 över havet extra vilket gör det väldigt lätt att komma upp till toppen. Sedan har det även tillkommit en gondollift till området.


Hafjell samarbetar med Skeikampen i Gausdal, Kvitfjell, Sjusjøn och Galå som en del av Lillehammar Ski Resorts. Liftkortet i Hafjell gäller till alla 5 områden vilket gör det möjligt att åka skidor på hela 117 km pist med ett och samma liftkort. Missa inte en tur till Kvitfjell som ligger norr om Hafjell om man fortsätter lite på huvudvägen där liften även startar. Det blir inte lättare. i Kvitfell kan du pröva den berömda World Cup störtloppspisten.

Hafjellparken

I Hafjell finns det 3 snowparker: Frontyard, Backyard och Main Park. Det är färg indelat och säkrar att det finns utmaningar för alla nivåer.

Frontyard är grön och vänder sig till barn, nybörjare och nivåen precis över. Parken är inredd så att den är perfekt till de som ska ta sina första hopp och lära sig de basala färdigheterna. När man bemästrat denna parken så kan man åka vidare till Backyard. Backyard är markerad med blå färg, man har en blå, röd och svart linje som man kan följa för att välja den svårighetsgraden i parken som man vill. Både Frontyard och Backyard är till vänster om Mosetertoppen på pistkartan. Den sista parken Main Park är till för erfarna och experter som har bemästrat dom två andra parkerna. Denna parken används vid tävlingar och var den första parken i Hafjell så om man har tur så kan man se semiprofessionella eller kanske till och med professionella skidåkare och snowboardåkare.

Familjen i Framkant

I Hafjell är barnen de viktigaste gästerna och det finns möjligheter så att även de allra minsta kan få upplevelser. Förutom att området är varierat och familjevänligt så har Hafjell tre familj/barn områden: Kids Knerten, Kids Mosetertoppen och Kids Gaia.

Kids Knerten ligger centralt vid botten av skidområdet och består av "Familiebakken" och "Knerten" där barn kan utmana sig i slalom. Det är här som mötespunkten för skidskolan är. Kids Mosetertoppen ligger nära Frontyard och Backyard parkerna där det utöver dessa två finns skicross och tidtagning för de små. Det sista området Kids Gaia bjuder på en rolig pist för familjens små där det finns massor av figurer uppsatta att köra runt och även en pulkabacke.

Skidsäsongen startar tidigt i Hafjell

Normalt inleder Hafjell skidsäsongen mitt i november och har typiskt snö till mitten av april. så om du är en av dem som inte kan vänta på att säsongen ska dra igång så kan du åka på en tidig semester till Hafjell.

Bilder och video från Hafjell


Användaromdömen om Hafjell

Skidterräng
4,29
Liftsystem
4,11
Afterski
2,98
Staden
3,08
Barnvänlig
5,00
Nybörjarvänlig
4,78
Prisnivå
4,22
Offpist
4,38
Hafjell har en totalpoäng på 4,10 stjärnor av 5. Baserat på 106 recensioner.

Snörapporter och väder

Lørdag
Let skyet
Let skyet
21ºC
10ºC
0,0 mm
3,0 m/s
syd-sydvest
Søndag
Delvist skyet
Delvist skyet
21ºC
11ºC
0,0 mm
1,6 m/s
vest
Mandag
Delvist skyet
Delvist skyet
15ºC
9ºC
0,0 mm
1,8 m/s
syd
Tirsdag
Let skyet
Let skyet
19ºC
11ºC
0,0 mm
3,1 m/s
syd-sydøst

Karta över Hafjell

Blå nålar visar hotell - lägenheter - stugor och andra boenden i Hafjell. Klicka på nålarna för mer info. .

Hitta erbjudanden på skidresor

Gå til toppen